Jaca-Dzbanecznik Napisano 9 Lutego 2014 Share Napisano 9 Lutego 2014 To może i ja coś naskrobię... W Roraimie jeszcze nie robiłem zakupów, ale bardzo się przymierzam do zakupu Bicarcaraty. Nigdzie indziej jej nie widziałem w ofercie. Mile widziane ewentualne propozycje sprzedaży. Natomiast mogę wypowiedzieć się na temat dwóch innych sklepów reklamujących się na stronie. Heldros, kontakt niemal błyskawiczny, wszystko OK, natomiast Carnisana kontakt lekko utrudniony za to rośliny lepsze niż w opisie. Panowie nie dziękujcie za reklamę Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mekk Napisano 9 Lutego 2014 Share Napisano 9 Lutego 2014 (edytowane) Wiadomo że może być utrudniona wysyłka ze wzgledu na minusowe temperatury lecz konakt jakikolwiek powinien być zachowany z klientem który złożył zamówienie i zapłacił za nie . Oczywiście - zgadzam się, że powinniśmy szybciej odpisywać na meile i tak jak mówiłem, będziemy nad tym pracować, jednakże na stronie widnieją takie informacje jak: - Oczekiwanie na wysyłkę wydłuża się do 7 dni roboczych - Jeśli temperatura w nocy spada poniżej -2°C, paczkę wysyłamy dopiero wtedy gdy temperatury wzrosną. Podejrzewam, że gdyby klienci zapoznali się z tymi informacjami, byłoby mniej nieporozumień Na przełomie wiosny i lata, aby zaspokoić Wasze oczekiwania, zaproponujemy takie rozwiązanie, jak gwarantowany termin wysyłki, paczki będziemy wysyłać codziennie i myślę, że będzie to bardziej korzystne dla nas wszystkich. W Roraimie kupowałem dwa razy, raz na allegro kupiłem dzbanecznika, ale jak się później okazało nie mieli na stanie tego co wystawili na aukcję, trochę to dziwne no ale niech tam, w zamian dostałem inny gatunek. Poza tym zauważyłem, że dzbanki kupowane w Carnisanie sa lepsze jakościowo niż w Roraimie. Tak więc chłopaki weźcie się za siebie Na allegro? Albo nas z kimś mylisz, albo to było bardzo dawno temu, bo ostatnie aukcje były z tego co pamiętam około 2-3 lat temu. Prosiłbym również od powstrzymania się od porównywania jakości roślin, kiedy widziałeś jednego, lub dwa dzbaneczniki od nas. Jeśli chcesz być obiektywny, to po prostu powstrzymaj się od tego typu opinii. Pozdrawiam, Michał Edytowane 9 Lutego 2014 przez Mekk Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barbus Napisano 9 Lutego 2014 Share Napisano 9 Lutego 2014 Na allegro? Albo nas z kimś mylisz, albo to było bardzo dawno temu, bo ostatnie aukcje były z tego co pamiętam około 2-3 lat temu. Prosiłbym również od powstrzymania się od porównywania jakości roślin, kiedy widziałeś jednego, lub dwa dzbaneczniki od nas. Jeśli chcesz być obiektywny, to po prostu powstrzymaj się od tego typu opinii. Tak o Was myślę, na allegro to było jakieś dwa lata temu i z całą pewnością to była Roraima, ostatni zakup u Was w ubiegłym roku i jak widać przez te dwa lata niewiele zmieniło się w Waszym podejściu do klienta bo jak można zauwazyć nie tylko ja maiłem takie perturbacje. Co do jakości, to od Was zakupiłem pięć dzbaneczników, czy mogę na tej podstawie wyrabiać sobie już jakąś opinię? myślę, że tak. Porównanie mam z konkurencyjnymi firmami i prywatnymi hodowcami od których sporo kupowałem. Jeśli łamię regulamin taką opinią to proszę moderatora o usunięcie tego postu. Jeśli nie to mam nadzieję, ze przyczyni się on do lepszego podejścia Roraimy do klientów. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mekk Napisano 9 Lutego 2014 Share Napisano 9 Lutego 2014 No i bez wątpienia jesteś na tyle doświadczonym hodowcą, że możesz stać się naczelnym recenzentem kondycji roślin w poszczególnych sklepach. Bez wątpienia, kontakty z hodowcami masz rozległe - w końcu aż pół roku na forum i 17 postów Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bobolak Napisano 9 Lutego 2014 Share Napisano 9 Lutego 2014 No i bez wątpienia jesteś na tyle doświadczonym hodowcą, że możesz stać się naczelnym recenzentem kondycji roślin w poszczególnych sklepach. Bez wątpienia, kontakty z hodowcami masz rozległe - w końcu aż pół roku na forum i 17 postów Może się wetnę... To, że ktoś jest pół roku na forum nie znaczy, że nie może ocenić jakości roślin jakie dostaje. Przedstawienie sprawy w taki sposób na pewno nie zwiększy ilości zamówień w waszym sklepie. Czasem warto po prostu posypać głowę popiołem. Ale mogę się mylić - to będzie dopiero mój 7 post na forum. Pozdrawiam Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barbus Napisano 9 Lutego 2014 Share Napisano 9 Lutego 2014 No i bez wątpienia jesteś na tyle doświadczonym hodowcą, że możesz stać się naczelnym recenzentem kondycji roślin w poszczególnych sklepach. Bez wątpienia, kontakty z hodowcami masz rozległe - w końcu aż pół roku na forum i 17 postów Do tego żeby stwierdzić że roślinka jest w marnej kondycji nie trzeba ani doświadczenia ani "rozległych kontaktów" panie kolego A jeśli Ty oceniasz człowieka po ilości postów na forum no cóż...... żal choć masz takie prawo. Może lepiej kończ waść ten wątek bo Roraima zaczyna się pogrążać. Choć tak się jeszcze zastanawiam ile postów trzeba naklepać aby w Twoich oczach uchodzić za doświadczonego hodowcę Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daro7979 Napisano 9 Lutego 2014 Share Napisano 9 Lutego 2014 No i bez wątpienia jesteś na tyle doświadczonym hodowcą, że możesz stać się naczelnym recenzentem kondycji roślin w poszczególnych sklepach. Bez wątpienia, kontakty z hodowcami masz rozległe - w końcu aż pół roku na forum i 17 postów Pragnę dodać, że to nie jest jedyne forum z owadożerami. Na innym ktoś mógł być zarejestrowany od kilku lat. A to, że ktoś mało pisze nie powinno być miarą jego doświadczenia bądź znajomości A co do głównego celu tego tematu: ja zawsze otrzymywałem maile niemal natychmiast, wszystko OK i nie mam się do czego doczepić. Pozdrawiam, Darek Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Noliena Napisano 9 Lutego 2014 Share Napisano 9 Lutego 2014 No i bez wątpienia jesteś na tyle doświadczonym hodowcą, że możesz stać się naczelnym recenzentem kondycji roślin w poszczególnych sklepach. Bez wątpienia, kontakty z hodowcami masz rozległe - w końcu aż pół roku na forum i 17 postów Przykro się czyta posty, w których przedstawiciel (jakiejkolwiek) firmy stosuje chwyty erystyczne by zdyskredytować rywala. Zamiast tego o wiele przyjemniej byłoby zobaczyć argumenty potwierdzające jakość sprzedawanego towaru. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sevillo Napisano 9 Lutego 2014 Share Napisano 9 Lutego 2014 Ja może też troszkę czekałem na rośliny, ale były w bardzo dobrej kondycji, duże kępy, w dodatku z gratisem : ). Osobiście mi się nie spieszyło, więc jestem zadowolony. Co do mnie to dostawałem rosiczki : ). Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mekk Napisano 9 Lutego 2014 Share Napisano 9 Lutego 2014 Przykro się czyta posty, w których przedstawiciel (jakiejkolwiek) firmy stosuje chwyty erystyczne by zdyskredytować rywala. Zamiast tego o wiele przyjemniej byłoby zobaczyć argumenty potwierdzające jakość sprzedawanego towaru. Znając dobrze rynek roślin owadożernych, a w szczególności dzbaneczników w Polsce, mógłbym mówić wiele na ich temat, również o roślinach innych firm, ale nie jest to wiedza, którą zamierzam dzielić się na forum. Po prostu - jestem pewny najwyższej jakości swoich roślin, a zwłaszcza dzbaneczników i to wszystko co mogę powiedzieć, dlatego niestety, nie będę używał konkretnych argumentów, a same ogólniki. Swoją drogą - uważam, że cała dyskusja nie ma większego sensu, a każdy z Was zdecyduje co i gdzie zamierza kiedykolwiek kupić. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sphagnum Napisano 9 Lutego 2014 Share Napisano 9 Lutego 2014 (edytowane) Prawda i tak jest taka, że wyboru zbyt dużego nie ma, więc możemy psioczyć, ale jesteśmy skazani na tych kilka polskich sklepów (oczywiście jest też Europa i reszta świata, ale dla zdecydowanej większości hodowców to zbyt duże koszta, a dopiero na pewnym poziomie "wtajemniczenia" braknie asortymentu w Polsce ). Dobrze więc widzieć, że jednak jest chęć pójścia ku lepszemu, bo póki nie pojawi się konkurencja (a raczej boomu na rynku owadożerów nikt się nie spodziewa) to sklepy mogłyby olewać takowe pretensje a i tak funkcjonować na podobnym poziomie ze względu na "endemiczny" na terenie Polski asortyment. Oczywiście jest też wymiana pomiędzy hodowcami, ale tu też pytanie - i moje wielkie zaciekawienie - ile jest circa osób w Polsce, które hodują z większym lub mniejszym zacięciem owadożery, a nie udzielają się regularnie w Internecie (czyli są w pewnym sensie wolnymi strzelcami)? Pomijam rzecz jasna osoby, które kupiły sobie muchołówkę w markecie, postawiły na parapecie i sobie owa roślina rośnie (zapewne do czasu). Edytowane 9 Lutego 2014 przez beginner Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi