karaluch Napisano 27 Marca 2014 Share Napisano 27 Marca 2014 a jaka dziara heliamfan, a to p olewej na ściance to "Dexter" ? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
heliamfan Napisano 27 Marca 2014 Autor Share Napisano 27 Marca 2014 (edytowane) H. nutans 'cf clone, mt roraima' Lewy rękaw będzie wydzarany w klimatach owadożernych Ps. Przepraszam za problem z linkiem- z tabletu dodałem zdjęcie i nie chciałem się bawić w obróbkę. Edytowane 27 Marca 2014 przez heliamfan Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chroman91 Napisano 27 Marca 2014 Share Napisano 27 Marca 2014 Ciekawe kiedy moje będą wyglądały tak jak twoje helki ... Możesz wrzucić zdjęcie ukazujące całe terrarium z helkami ? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
heliamfan Napisano 27 Marca 2014 Autor Share Napisano 27 Marca 2014 Pykne foto jak będę w domu . Sporo czasu schodzi w niektórych przypadkach- nutans na zdjęciu mam już jakieś 8-9 lat a dopiero od roku wytwarza dorosłe dzbanki- rośnie koszmarnie wolno. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chroman91 Napisano 27 Marca 2014 Share Napisano 27 Marca 2014 Pykne foto jak będę w domu . Sporo czasu schodzi w niektórych przypadkach- nutans na zdjęciu mam już jakieś 8-9 lat a dopiero od roku wytwarza dorosłe dzbanki- rośnie koszmarnie wolno. Czekam niecierpliwię na fotki A tego nutansa to od nasionka masz że aż po takim czasie dopiero wypuścił dorosłe dzbanki ? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
heliamfan Napisano 27 Marca 2014 Autor Share Napisano 27 Marca 2014 Tego nutansa dostałem gdy był już całkiem pokaźnej wielkości rośliną juvenilną. To najwolniej rosnąca heliamfora z jaką w życiu się spotkałem Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chroman91 Napisano 27 Marca 2014 Share Napisano 27 Marca 2014 A tylko u tej zauważyłeś taki wolny wzrost ? Reszta dużo lepiej rośnie ? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
heliamfan Napisano 27 Marca 2014 Autor Share Napisano 27 Marca 2014 (edytowane) Jest sporo tak wolno rosnących helek. Wszystko zaleźy od klonu,pochodzenia danej rośliny no i oczywiście od gatunku. Tą chimantensis x pulchella z chimanty, mam też ok 8 lat- rośnie piekielnie wolno, co może potwierdzić Wrazik ale też i zagraniczni hodowcy jak np. Mey . Edytowane 27 Marca 2014 przez heliamfan Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chroman91 Napisano 27 Marca 2014 Share Napisano 27 Marca 2014 Jest sporo tak wolno rosnących helek. Wszystko zaleźy od klonu,pochodzenia danej rośliny no i oczywiście od gatunku. Tą chimantensis x pulchella z chimanty, mam też ok 8 lat- rośnie piekielnie wolno, co może potwierdzić Wrazik ale też i zagraniczni hodowcy jak np. Mey . Jest na czym oko zawiesić i jest też czego pozazdrościć A jakie helki u Ciebie najszybciej rosną ? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
heliamfan Napisano 27 Marca 2014 Autor Share Napisano 27 Marca 2014 Heterodoxa x ionasii to sprinter . Odziwo bardzo szybka jest też H. huberi 'angasima, wild seedgrown'- jestem pod ogromnym wrażeniem bo sądziłem, że tak rzadka forma będzie raczej wolnorosnąca. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chroman91 Napisano 27 Marca 2014 Share Napisano 27 Marca 2014 O dobrze wiedzieć Ciekawe czy moja Heterodoxa x ionasii też będzie takim sprinterem Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
heliamfan Napisano 27 Marca 2014 Autor Share Napisano 27 Marca 2014 Przy U. jamesoniana 'amuri', czy campbelliana 'roraima', każda helka to sprinter;). Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chroman91 Napisano 27 Marca 2014 Share Napisano 27 Marca 2014 No z pływaczami to ja jeszcze styczności jako takiej nie miałem . Jakiś tam pływacz rośnie w 2/3 doniczkach z helkami ale nawet nie wiem jaki to Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
heliamfan Napisano 27 Marca 2014 Autor Share Napisano 27 Marca 2014 Wrzuć foto kwiatu to będzie wiadomo Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chroman91 Napisano 27 Marca 2014 Share Napisano 27 Marca 2014 Jak zakwitnie to wrzucę fotkę ale na razie nie zapowiada się na to Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi