Skocz do zawartości

tepui

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 42
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

post-6628-1395944173_thumb.jpg

H. nutans 'cf clone, mt roraima'

Lewy rękaw będzie wydzarany w klimatach owadożernych ;)

Ps. Przepraszam za problem z linkiem- z tabletu dodałem zdjęcie i nie chciałem się bawić w obróbkę.

Edytowane przez heliamfan
Odnośnik do odpowiedzi

Pykne foto jak będę w domu ;). Sporo czasu schodzi w niektórych przypadkach- nutans na zdjęciu mam już jakieś 8-9 lat a dopiero od roku wytwarza dorosłe dzbanki- rośnie koszmarnie wolno.

Odnośnik do odpowiedzi

Pykne foto jak będę w domu ;). Sporo czasu schodzi w niektórych przypadkach- nutans na zdjęciu mam już jakieś 8-9 lat a dopiero od roku wytwarza dorosłe dzbanki- rośnie koszmarnie wolno.

Czekam niecierpliwię na fotki ;) A tego nutansa to od nasionka masz że aż po takim czasie dopiero wypuścił dorosłe dzbanki ?

Odnośnik do odpowiedzi

Jest sporo tak wolno rosnących helek. Wszystko zaleźy od klonu,pochodzenia danej rośliny no i oczywiście od gatunku. Tą chimantensis x pulchella z chimanty, mam też ok 8 lat- rośnie piekielnie wolno, co może potwierdzić Wrazik ale też i zagraniczni hodowcy jak np. Mey ;).

post-6628-1395953323_thumb.jpg

Edytowane przez heliamfan
Odnośnik do odpowiedzi

Jest sporo tak wolno rosnących helek. Wszystko zaleźy od klonu,pochodzenia danej rośliny no i oczywiście od gatunku. Tą chimantensis x pulchella z chimanty, mam też ok 8 lat- rośnie piekielnie wolno, co może potwierdzić Wrazik ale też i zagraniczni hodowcy jak np. Mey ;).

post-6628-1395953323_thumb.jpg

Jest na czym oko zawiesić i jest też czego pozazdrościć :rotfl::P

A jakie helki u Ciebie najszybciej rosną ?

Odnośnik do odpowiedzi

Heterodoxa x ionasii to sprinter ;). Odziwo bardzo szybka jest też H. huberi 'angasima, wild seedgrown'- jestem pod ogromnym wrażeniem bo sądziłem, że tak rzadka forma będzie raczej wolnorosnąca.

Odnośnik do odpowiedzi