Marrom Napisano 16 Lutego 2014 Share Napisano 16 Lutego 2014 Witam. Od czasu gdy grenspot przestał pracować co jakiś czas jestem bombardowany pytaniami dotyczącymi możliwości zakupu konkretnych pożywek i składników do nich. Czy jesteście w stanie podać dobre źródła zakupu takich pożywek? Najlepiej sklepy online polskie lub zagraniczne (preferowane europejskie). Pożywki dla osób których nie znam dlatego wolę odsyłać ludzi do bardziej oficjalnych dystrybutorów (nie bardzo chcę później bawić się w wyjaśnianie jeśli coś pójdzie nie tak). Oczywiście odsyłam tu na forum jednak jak pytający proszą o konkretne namiary. Dzięki. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nwankwo Napisano 16 Lutego 2014 Share Napisano 16 Lutego 2014 Jakby ktoś chciał coś to może do mnie napisać podzielę się z potrzebującymi, cen nie mam ustalonych, bo nie zamierzałem i nie zamierzam prowadzić sprzedaży proszków ale można przyjąć podobne jak w greenspocie, w razie czego coś wymyślimy. A no i dla pracujących bez laminara -> inhibitora (PPM) nie będę miał, trzeba by załatwić sobie przez allegro na przykład (pamiętam, że ktoś kiedyś sprzedawał tam) Pozdrawiam Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość michał79 Napisano 17 Marca 2014 Share Napisano 17 Marca 2014 Jakby ktoś chciał coś to może do mnie napisać podzielę się z potrzebującymi, cen nie mam ustalonych, bo nie zamierzałem i nie zamierzam prowadzić sprzedaży proszków ale można przyjąć podobne jak w greenspocie, w razie czego coś wymyślimy. A no i dla pracujących bez laminara -> inhibitora (PPM) nie będę miał, trzeba by załatwić sobie przez allegro na przykład (pamiętam, że ktoś kiedyś sprzedawał tam) Pozdrawiam Wiam, mam pytanie odnośnie oświtlenia podczas hodowli in vitro. Jakie jest najlepsze T5? zamierzam hodować triploidalne gatunki lili i może wie pan jak rozpocząć hodowlę (pożywka, hormony?) czy do hodowli można użyć agar laboratoryjny (jak do bakterii?) i wzbogacić w antybiotyki kanamycyna, chlormafenikol itp? proszę o odpowiedź bo jestem nowicjuszem pozdrawiam Michał Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi