heliamfan Napisano 20 Lutego 2014 Share Napisano 20 Lutego 2014 (edytowane) Tak wyglądało to w 2013- dwa kwiaty . W tym roku moja kolonia puszcza 3 (!!) pędy kwiatowe, naprawdę ciężko je uchwycić, na tym troche nieostrym zdjęciu widać dwa: Cała kolonia- myślę, że największa w PL Edytowane 20 Lutego 2014 przez heliamfan Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Noliena Napisano 20 Lutego 2014 Share Napisano 20 Lutego 2014 Twoje rośliny są zachwycające! Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cephalotus Napisano 20 Lutego 2014 Share Napisano 20 Lutego 2014 Chyba mnie przekonałeś, żeby z pewnymi roślinami wynieść się po prostu do piwnicy... Będę musiał przemyśleć to posunięcie. O wiele bardziej przyjemne byłoby posiadanie ich w pokoju, ale wówczas trzeba byłoby chłodzić terrarium i to znacznie. W piwnicy nie musiałbym nic robić poza oświetlaniem. Zachwycająca U. cambelliana. To jest xaxim czy co to jest na czym ją trzymasz? Ma takie samo mocne oświetlenie jak reszta? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
heliamfan Napisano 20 Lutego 2014 Autor Share Napisano 20 Lutego 2014 Jest to kawałek kory korkowca porośnięty mszakami, obecnie całość umieszcona na "narożniku" z kawałków xaximu oraz epiwebu, poprzetykanymi torfowcem- musiałem powiększyć przestrzeń życiową ponieważ kolonia przerosła korek . Co do oświetlenia- kolonia otrzymuje równie mocne oświetlenie co heliamphory. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
heliamfan Napisano 25 Marca 2014 Autor Share Napisano 25 Marca 2014 (edytowane) Pierwszy kwiat już tuż, tuż . Edytowane 25 Marca 2014 przez heliamfan Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
heliamfan Napisano 14 Czerwca 2014 Autor Share Napisano 14 Czerwca 2014 (edytowane) Kwitnąca campbelliana. Kwiat pierwszy. Zdjęcie zrobione jakiś miesiąc temu: .....zdjęcie zrobione dziś: W tym roku niezmiernie długo utrzymujący się kwiat mnie zadziwia, w latach poprzednich kwiat utrzymywał się ok 2 tygodnie. Następne dwa w drodze (kwiaty) Edytowane 14 Czerwca 2014 przez heliamfan Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi