chroman91 Napisano 27 Lutego 2014 Share Napisano 27 Lutego 2014 Czy ktoś może mi poradzić gdzie znajdę informacje dotyczące mechanizmów trawienia pokarmu przez rośliny owadożerne ? Interesuję mnie aspekt chemiczny tych procesów. Z racji że wymagają na studiach odde mnie zrobienia prezentacji dotyczącej mojego kierunku studiów jak i zainteresowań przyszedł mi do głowy taki pomysł tylko nie wiem czy jestem w stanie go wykonać ... Jest ktoś w stanie mi powiedzieć gdzie mogę takich informacje znaleźć ? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
B-52 Napisano 27 Lutego 2014 Share Napisano 27 Lutego 2014 Też bym prosił. Wiem jak to działa,kiedy i jakie ma skutki,ale co to jest i jak się nazywa? Chodzi mi o nazwę enzymów czy soków trawiennych,ktory za co odpowiada. Może być po angielsku. Pzdr2 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arturr0 Napisano 27 Lutego 2014 Share Napisano 27 Lutego 2014 (edytowane) Mam kilkanaście książek o tematyce roślin mięsożernych, w formie pdf-ów lub .jpg (skany), w sumie około 300MB. Wszystko w języku angielskim, po polsku mało co. Pewnie coś tam będzie na interesujący Was temat. Mogę w wolnej chwili to spakować i wrzucić na jakiś serwer, jak ktoś chce i poprosi (PW). Edytowane 27 Lutego 2014 przez Arturr0 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Noliena Napisano 27 Lutego 2014 Share Napisano 27 Lutego 2014 Może to Wam się przyda, o ile ktoś nie ma tej książki. [Z. Podbielkowski, B. Sudnik-Wójcikowska: Rośliny mięsożerne - zwane też owadożernymi. Warszawa: Multico Oficyna Wydawnicza, 2003] Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi