Serbia Napisano 28 Lutego 2014 Share Napisano 28 Lutego 2014 (edytowane) Interesuje mnie w szczególności kwestia temperatury, bo poza wzmianką, że dzbaneczniki górskie wymagają skoków temperatury dzień vs noc, nie znalazłem informacji jak to osiągnąć w warunkach domowych? Czy jest to w ogóle możliwe bez specjalistycznego sprzętu? Edytowane 28 Lutego 2014 przez Serbia Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nafarcie Napisano 28 Lutego 2014 Share Napisano 28 Lutego 2014 Według mnie to zależy od powierzchni, oraz chęci. Bo wkładanie zamarzniętej butelki z wodą sprawdzi się, ale na niewielkiej powierzchni. Nie znam innej metody bez specjalnego sprzętu. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chroman91 Napisano 28 Lutego 2014 Share Napisano 28 Lutego 2014 Nieogrzewana piwnica bardzo dobrze się sprawdza Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wrazik Napisano 1 Marca 2014 Share Napisano 1 Marca 2014 Mniej wymagające gatunki można spokojnie hodować bez większych spadków. A co do tych bardziej wymagających, jest wiele możliwości - przerobienie chłodziarki, zastosowanie modułu Peltiera (tylko w malutkich, dobrze izolowanych zbiornikach), chłodna piwnica...wystarczy przeglądnąć forum, jest dużo dyskusji o tym Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi