Gutek124 Napisano 5 Marca 2014 Share Napisano 5 Marca 2014 (edytowane) witam, jestem jeszcze malo doswiadczonym hodowca i chcial bym was zapytac o zdanie uciac go czy nie uciac? ma juz prawie 8 cm, a naczytalem sie w internecie ze trzeba ucinac je natychmiastowo bo roslinie moze sie cos stac. no i zrobili tera ze mnie osla nie wiem co mam zrobic, jest jakas roznica kiedy ucina sie kwiatka? dla mucholowki zamowilem lampe ktora ma emitowac prawdopodobnie swietne swiatlo dla kwiatow, z tego co tu wyczytalem to 50/50 jest szansa ze z lodyzki bedzie nowy kwiat, torf posiadam wiec tez chetnie bym sprobowal. czekam tylko na zielone swiatlo od bardziej zaawansowanych ogrodnikow zalanczam zdiecie z kwiatkiem Edytowane 5 Marca 2014 przez Gutek124 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kosa1984 Napisano 5 Marca 2014 Share Napisano 5 Marca 2014 Cześć. Temat dyskutowany wielokrotnie. Polecam skorzystać z opcji "szukaj" lub zajrzeć do subforum "Muchołówka - pytania i odpowiedzi" w dziale "Muchołówka". Tam wszystko wyjaśnione dokładnie i prosto. Na przyszłość proszę o zmniejszanie zdjęć, jeśli to nie problem. (: Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
porter Napisano 5 Marca 2014 Share Napisano 5 Marca 2014 a co to za magiczna lampa ? : ) Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gutek124 Napisano 5 Marca 2014 Autor Share Napisano 5 Marca 2014 (edytowane) Tak zwane grow up LED. Panel kupilem na poczatek 15 watowy za raptem 30 euro, zobaczymy jakie postepy. Nie chce spamowac linkami, ale w necie ich znajdziesz pelno, emituje kombinacje czerwonego i niebieskiego swiatla w jakis tam proporcjach, dokladnie nie pamietam Ok przekopie tam historie w poszukiwaniu kwiatkow ale to juz jutro. Dziekuje za odpowiedz EDIT: przekopalem historie postow, lodyzke potne na kawalki i wrzuce do torfu, dziekuje temat mozna zamknac Edytowane 6 Marca 2014 przez Gutek124 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi