silurusglanis93 Napisano 6 Marca 2014 Share Napisano 6 Marca 2014 Witam. Jestem początkującym hodowcą roślin owadożernych. Kupiłem dzbanecznika (N. alata) i muchołówkę amerykańską. Moje pytanie brzmi: jaką lampą je doświetlać?? Dzbanecznik stoi troche daleko od okna i nie mam możliwości tam go przesunąć. Z góry dzięki za odp. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karaluch Napisano 6 Marca 2014 Share Napisano 6 Marca 2014 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daro7979 Napisano 6 Marca 2014 Share Napisano 6 Marca 2014 Witaj Poszukaj tu: http://www.rosliny-owadozerne.pl/Chcesz-Wy...enie-t3877.html Na przyszłość, zanim zadasz pytanie sprawdź, czy nie padło ono wcześniej. I na Twoim miejscu nie nastawiałbym się, że mam alate. 99% , że to N. ventata. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
silurusglanis93 Napisano 6 Marca 2014 Autor Share Napisano 6 Marca 2014 Sory, dopiero co dołączyłem do forum. Właśnie nie wiem, sprzedawca mówił ze jest to N. alata ale no nie wiem. Dobra co do oświetlenia to takie mogłoby być?? http://allegro.pl/225-led-grow-lampa-do-ro...4023791638.html Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daro7979 Napisano 6 Marca 2014 Share Napisano 6 Marca 2014 Tak, powinno się nadać. A mogę zapytać od kogo kupiłeś? Na początku stawiałem Allegro-jeśli tak to masz ventratę. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
silurusglanis93 Napisano 6 Marca 2014 Autor Share Napisano 6 Marca 2014 (edytowane) Zgadza się dzbanecznik jest z Allegro. Ale trzyma sie dobrze, kupiłem go niedawno, wsadziłem do terrarium 50x40x80 z mchem na dnie i ma się nieźle Została kwestia doświetlenia, ale skoro ta lampa LED sie nada to git. Dzięki wielkie za pomoc. Edytowane 6 Marca 2014 przez silurusglanis93 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daro7979 Napisano 6 Marca 2014 Share Napisano 6 Marca 2014 (edytowane) To zorganizuj jeszcze kilka roślinek do terra i wstawiaj zdjęcia Edytowane 6 Marca 2014 przez daro7979 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
silurusglanis93 Napisano 6 Marca 2014 Autor Share Napisano 6 Marca 2014 Spoko, dokupie jeszcze kilka owadożerów i jak podrosną to wrzucam foto. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi