Patrykf17 Napisano 17 Marca 2014 Share Napisano 17 Marca 2014 Cześć! Dzisiaj chciałbym pochwalić się moimi chwaścikami Oto one: D.capensis i jej pierwsza tegoroczna ofiara D.aliciae Zalążki moich dwóch gigantów N.truncata Mała Rebecca N. x Ventrata Ogólny rzut oka na terrarium #1(znajdują się w nim także D.prolifera i N.maxima 'Lake Poso' Terrarium #2(sadzonkowe ) Na obecną chwilę to wszystko. Będę starał się aktualizować temat co jakiś czas Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nafarcie Napisano 17 Marca 2014 Share Napisano 17 Marca 2014 Ładne okazy. Też mam drosera prolifera w mchu, ale żywym. Twoje okazy rosiczki są większe od mojej, zatrzymała się ona w miejscu. Niby puszcza nowe liście, ale słabo jej to idzie. Możesz podać jaką masz wilgotność i temperatura oraz oświetlenie w akwarium co ją trzymasz? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Patrykf17 Napisano 17 Marca 2014 Autor Share Napisano 17 Marca 2014 Oświetlenie - skromniutko 72W(FLUORA + POLAMP) wilgotność - ok. 80% cały czas temperatura - max. 27 w dzień i ok. 18 w nocy Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damian.sze Napisano 17 Marca 2014 Share Napisano 17 Marca 2014 Ładnie Ci rosną dzbaneczniki Mógłbyś pstryknąć foto całej 'Hookerianie' ? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Patrykf17 Napisano 19 Marca 2014 Autor Share Napisano 19 Marca 2014 Dziękuję bardzo Proszę oto zdjęcie Hooka w całej okazałości: Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damian.sze Napisano 19 Marca 2014 Share Napisano 19 Marca 2014 Bardzo ładny! Mój jeszcze malutki w porównaniu do twojego Dzięki za foto Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Patrykf17 Napisano 5 Kwietnia 2014 Autor Share Napisano 5 Kwietnia 2014 (edytowane) Mały update dotyczący głównie nowych nabytków N.sibuyanensis N.spathulata x ventricosa N. albomarginata red N. venntricosa (z wymiany z navenem ) I czas na starocie N. Hookeriana i Rebecca Soper N. truncata ( szykuje się chyba coś większego ) I na koniec D. aliciae Edytowane 5 Kwietnia 2014 przez Patrykf17 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ampH Napisano 5 Kwietnia 2014 Share Napisano 5 Kwietnia 2014 Ładne okazy i całkiem ich sporawo. Wszystko trzymasz w terrarium? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Patrykf17 Napisano 5 Kwietnia 2014 Autor Share Napisano 5 Kwietnia 2014 Dziękuję bardzo Tylko Hookeriana, Rebecca i rosiczki znajdują się poza terrarium. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mauser Napisano 5 Kwietnia 2014 Share Napisano 5 Kwietnia 2014 Piękna kolekcja. A mam pytanie gdzie kupujesz takie koszyczki na dzbanecznika? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Patrykf17 Napisano 5 Kwietnia 2014 Autor Share Napisano 5 Kwietnia 2014 Doniczki kupuję TUTAJ. W ich ofercie można znaleźć także suszone sphagnum Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nwankwo Napisano 5 Kwietnia 2014 Share Napisano 5 Kwietnia 2014 Tak, tamto to rzeczywiście albomarginatka red , nie maxima 'Lake Poso' Pozdr Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Patrykf17 Napisano 5 Kwietnia 2014 Autor Share Napisano 5 Kwietnia 2014 Nwankowo, a najlepsze jest to że ona jest kupiona od was Pewnie pomylona przez napis na doniczce Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nwankwo Napisano 5 Kwietnia 2014 Share Napisano 5 Kwietnia 2014 właśnie domyślałem się, że od nas i miałem pytać kwestia tylko, czy to był gratis, czy też kupowałeś maxime 'lake poso' , a ktoś od nas Ci wysłał przez przypadek coś innego - bo jeśli tak to zapraszam na priv i coś z tym zaraz zrobimy Pozdr Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Patrykf17 Napisano 5 Kwietnia 2014 Autor Share Napisano 5 Kwietnia 2014 (edytowane) Była ona kupiona na targach ZOOPARK w Lublinie. Rośnie ładnie, zero problemów Nie widzę żadnego powodu do wymiany Edytowane 5 Kwietnia 2014 przez Patrykf17 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi