biedronkaoo7 Napisano 14 Czerwca 2014 Share Napisano 14 Czerwca 2014 Jakie piękne tło chmurkowe a nie takie nudne czarne Jaka duża musi być regia, żeby kwitnąć? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Crespo Napisano 15 Czerwca 2014 Share Napisano 15 Czerwca 2014 Najbardziej zakochałem się w zdjęciach rosiczek Cudnie wybarwione je masz A co do kapturnic, widać że jest im dobrze Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kosa1984 Napisano 15 Czerwca 2014 Share Napisano 15 Czerwca 2014 Pięknie. Jest szansa, żeby zobaczyć całą regię teraz, podczas kwitnienia? Czy prezentuje się średnio w tej chwili? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radek:) Napisano 15 Czerwca 2014 Autor Share Napisano 15 Czerwca 2014 Dzięki, no regia teraz trochę gorzej wygląda, raz że kwitnienie na pewno osłabia, 2 że stoi teraz w mniej nasłonecznionym miejscu. D. scorpioides Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karaluch Napisano 15 Czerwca 2014 Share Napisano 15 Czerwca 2014 Regia pierwsza klasa Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sevillo Napisano 15 Czerwca 2014 Share Napisano 15 Czerwca 2014 Ile owadów ma ta regia . Sama złapała ? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dokkrb Napisano 15 Czerwca 2014 Share Napisano 15 Czerwca 2014 Regia faktycznie super, skuteczność lepu niesamowita Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radek:) Napisano 22 Czerwca 2014 Autor Share Napisano 22 Czerwca 2014 (edytowane) Dzięki, tak regia sama sobie łapie te muchy Stoi na poddaszu, gdzie balkon jest zwykle otwarty i wiele much wlatuje. D. rotundifolia I cephalotus imitujący heliamphorę Edytowane 23 Czerwca 2014 przez Radek:) Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radek:) Napisano 30 Lipca 2014 Autor Share Napisano 30 Lipca 2014 (edytowane) Hej, 3 zdjęcia pt. "nocne łowy młodego filiformisa" zdjęcie nawiązujące trochę do tematu z capensisem, czyli "niefortunne złapanie ofiary w sidła": "małe jest piękne" dielsiana paradoxa będzie kwitnienie końcówka liścia młodej regii a pamiętacie moją piękną dużą regię z postów wyżej? Po kwitnieniu szybko zaczęła zamierać z niewiadomego powodu. Myślałem, że korzenie może podgniły, ale ku mojemu zaskoczeniu wyglądały w porządku. Więc, zamierzałem je pociąć i uzyskać nowe sadzonki najwyżej, ale dobrze, że zanim zdążyłem to zrobić zobaczyłem, że od dołu wypuszcza nowy stożek wzrostu, a nawet możliwe że będą 2. Ciekawe jak szybko będzie rosła teraz. Zdjęcie pt. "jak feniks z popiołów" Ale i tak na świecie zostawiła już potomka A tu rosną regie od cfhs ciekawe czy kiedyś uda się zapylić i uzyskać nasiona... A i na koniec ciekawostka: Jakiś czas doniczkę z D. pygmaea miałem w terrarium, gdzie wysiały się 2 U. calycifida. Doniczkę przeniosłem na parapet południowy, gdzie o dziwo U. calycifida nie dość, że nie zmarniała z powodu niskiej wilgotności i dużej ilości bezpośredniego słońca to ma się dobrze i wypuszcza pęd kwiatowy może to jednak roślina parapetowa. To tyle, dziękuję za uwagę i pozdrawiam Edytowane 14 Września 2014 przez Radek:) Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kosa1984 Napisano 30 Lipca 2014 Share Napisano 30 Lipca 2014 Z tymi "starymi" regiami niestety tak bywa, że po drastycznym pogorszeniu formy, graniczącym ze zgonem wypuszczają świeże stożki wzrostu, co niestety wcale nie znaczy, że przetrwają. U mnie się to nie udało (ale było to poza sezonem). Mam nadzieję, że u Ciebie będzie lepiej. Trzymam za to palce wskazujące. Trzymałbym kciuki, ale staram się uciekać od konwencji. Nawet, jeśli nie przeżyje, potomstwo zostawiła, więc ok. (: Zazdroszczę takich calycyfida na parapecie. Ogólnie jak zwykle szyk i dystynkcja. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krople_rosy Napisano 31 Lipca 2014 Share Napisano 31 Lipca 2014 Hej ! Co do U. calycifidy, też ją trzymam na parapecie i wygląda wyjątkowo dobrze! Jedyne co jej zapewniłem, to niski pojemnik i martwy mech torfowiec wokół doniczki z keramzytem na dnie. jeszcze nie kwitnie, ale może kiedyś.. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biedronkaoo7 Napisano 31 Lipca 2014 Share Napisano 31 Lipca 2014 "Małe jest piękne" jest najpiękniejsze Czy Twoje regie też się wykrzywiają w kierunku słońca i je obracasz czy rosną równo same ?? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radek:) Napisano 31 Lipca 2014 Autor Share Napisano 31 Lipca 2014 Dzięki, kosa no mam nadzieję, że przeżyje, sezon w pełni, dużo słonka, świeży torf dostała, zobaczymy. Jak chcesz mogę podzielić się z Tobą nasionami U. calycifida Biedronko, tak, regie mają taką irytującą przypadłość, że wykrzywiają się w stronę słońca, ale to widoczne zwłaszcza u większych egzemplarzy tak mi się wydaje. Tą dużą obracałem właśnie czasami, ale przez to niektóre liście akurat rosnące tak się wykrzywiały niezbyt ładnie no ale co zrobić . Pozdrawiam Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biedronkaoo7 Napisano 31 Lipca 2014 Share Napisano 31 Lipca 2014 A dzięki, to przynajmniej wiem, że nie tylko moja tak ma, chyba też zacznę obracać Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radek:) Napisano 14 Września 2014 Autor Share Napisano 14 Września 2014 Hej, porcja nowych zdjęć tłustoszowa kuweta kwiaty tiny i sethosa z większą ilością płatków rozwijający się kwiat P. moranensis U moranensisa nawet wejście do wnętrza kwiatu pokryte jest lepkimi kropelkami, ciekawi mnie jakie owady w naturze zapylają tłustosze, ale moranensis na pewno im tego nie ułatwia. P. esseriana D. peltata ruszyła ze wzrostem 1 już nawet kwitnie S. 'stevensi' D. pulchella x nitidula muchołówki 2 letnie muchołówki z nasion z samozapylenia sharks teeth louchapates A D. regia rośnie i ma się dobrze obok głównego stożka wzrostu rozwijają się 2 mniejsze Pozdrawiam Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi