Iglacy Napisano 2 Sierpnia 2017 Share Napisano 2 Sierpnia 2017 Wąsiasta kobra w dobrym humorze Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radek:) Napisano 2 Sierpnia 2017 Autor Share Napisano 2 Sierpnia 2017 No tyle słońca i soczystych much to trudno, żeby nie była D. burmanii wysiane wiosną, zabiera się chyba za kwitnienie, co ciekawe obok widać malusienkie rośliny, które nadal są siewkami, pewnie potrzebują dokarmiania, żeby wystrzelić ze wzrostem. i trochę pigmejek: gąszcz D. pygmaea Porównanie wielkości D. pulchellaxnitidula i pygmaea kwiat D. roseana Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maks02 Napisano 2 Sierpnia 2017 Share Napisano 2 Sierpnia 2017 Ja burmani wysiewałem przed wiosną a zakwitła na początku czerwca i puszcza nowe pędy ale zdecydowana większość roślin i już powoli zamiera a u Ciebie dopiero kwitnie Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radek:) Napisano 2 Sierpnia 2017 Autor Share Napisano 2 Sierpnia 2017 Ba a niektóre jeszcze siewki ja później sialem jak już wiosna w pełni była. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radek:) Napisano 25 Września 2017 Autor Share Napisano 25 Września 2017 Kilka fotek, żebyście o mnie nie zapomnieli Kapturnice z nasion, jakieś hybrydy S. purpurea Adelki Posiane niedawno siewki regii rosną sobie wcale nieźle: Cephalki w sumie niewiele się zmieniły ucztująca D. scorpioides Nie ma to jak podwójna zdobycz Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukash Napisano 25 Września 2017 Share Napisano 25 Września 2017 Piękności! Nie wiem jak Ty to robisz, że siewki D. burmannii Tobie tak ładnie rosną. U mnie jak były tak są malutkie. Trzymasz je ot tak w doniczce bez specjalnych warunków? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radek:) Napisano 25 Września 2017 Autor Share Napisano 25 Września 2017 Dzięki, u mnie też większość malutka jest i pewnie tak zostanie, tylko ze 3 sztuki tak się wybiły, podejrzewam, że to kwestia dokarmiania. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Janocix Napisano 25 Września 2017 Share Napisano 25 Września 2017 Super! Jaka jest średnica i wysokość doniczki z cefalem jeśli można wiedzieć? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radek:) Napisano 25 Września 2017 Autor Share Napisano 25 Września 2017 Jak będę na weekend w domu to zmierzę Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radek:) Napisano 3 Października 2017 Autor Share Napisano 3 Października 2017 2 większe doniczki z cephalami mają ok. 12 cm średnicy i 9,5 cm wys. a mniejsza 10 cmx8,5 cm. Kilka nowych zdjęć: D. anglica miłych snów Mała, ale drapieżna Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukash Napisano 3 Października 2017 Share Napisano 3 Października 2017 Darlingtonia wyrosła i gadzina króluje na parapecie! Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radek:) Napisano 3 Października 2017 Autor Share Napisano 3 Października 2017 Na balkonie króluje, na zime tylko wyląduje na parapecie Przez 5 lat urosła z takiej sadzonki Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radek:) Napisano 7 Października 2017 Autor Share Napisano 7 Października 2017 Kuwetka z tłustoszami Gąszcz D. roseana Adelka z bliska Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radek:) Napisano 12 Marca 2018 Autor Share Napisano 12 Marca 2018 Nie wiem jak u Was, ale u mnie już wiosna w pełni S. flava D.binata var. multifida f. extrema D. hamiltonii D. regia D. scorpioies D. capensis D. adelae I jedno starsze zdjęcie z jesieni D. peltata Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ptaah Napisano 12 Marca 2018 Share Napisano 12 Marca 2018 (edytowane) PRZEPIĘKNE Edytowane 12 Marca 2018 przez Ptaah Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi