master Napisano 13 Marca 2018 Share Napisano 13 Marca 2018 Świetne zdjęcia makro. Jakiego używasz aparatu i obiektywu? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radek:) Napisano 13 Marca 2018 Autor Share Napisano 13 Marca 2018 Dziękuję Nic szczególnego, Canon Powershot A590 IS + soczewka wyjęta z obiektywu mikroskopu Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radek:) Napisano 2 Kwietnia 2018 Autor Share Napisano 2 Kwietnia 2018 Tych gadzin nienawidzę - opuchlaki. Potrafią naprawdę dużo szkód wyrządzić, znalazłem i zabiłem 4 sztuki przez ten weekend. Młodą D. anglice zjadły mi całą do ziemi, a cieszyłem się, że przezimowała. Też miewacie z nimi problemy? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maks02 Napisano 5 Kwietnia 2018 Share Napisano 5 Kwietnia 2018 Jak to zabiłeś? Od tak sobie ubiłeś je kapciem z zimną krwią? Nie lepiej dać jakiejś roślinie? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radek:) Napisano 6 Kwietnia 2018 Autor Share Napisano 6 Kwietnia 2018 Pocwiartowalem nożyczkami Roslinom nie daję chrzaszczy ze względu na ich pancerzyk chitynowy, po co mają dostać niestrawności Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maks02 Napisano 6 Kwietnia 2018 Share Napisano 6 Kwietnia 2018 Haha ty zabójco Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radek:) Napisano 26 Maja 2018 Autor Share Napisano 26 Maja 2018 Cześć! Moje pierwsze podejście do rosolistnika, z wysianych 12 nasion wykiełkowało niestety tylko 1 Rozwijające się liście D. binata multifida I cała roślina: P. vulgaris Kwiaty D. hamiltonii, są nawet duże: Najładniej w tym sezonie z kapturnic rośnie S. 'moorei' od nasiona uprawiana: S. flava var rugelii D. regia Parapetowa H. 'midoxa' Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maks02 Napisano 26 Maja 2018 Share Napisano 26 Maja 2018 Piękne rośliny Ta binata to jedna wielka roślina oprócz mniejszych dookoła? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radek:) Napisano 27 Maja 2018 Autor Share Napisano 27 Maja 2018 Tak, generalnie jest to jedna duża roślina, plus jakieś odrosty wokół niej. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinS Napisano 27 Maja 2018 Share Napisano 27 Maja 2018 (edytowane) Regie wyglądają niesamowicie! Sterydami je karmisz że tak rosną? Edytowane 27 Maja 2018 przez MarcinS Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radek:) Napisano 18 Czerwca 2018 Autor Share Napisano 18 Czerwca 2018 Musza dieta po prostu D. prolifera D. pulchella x nitidula D. peltata jeszcze nie poszła spać. D.binata S. leucophylla Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radek:) Napisano 21 Października 2018 Autor Share Napisano 21 Października 2018 Hej, dzisiaj była ładna pogoda, więc porobiłem trochę zdjęć moich pupili Rosolistnik jeszcze żyje Po złapaniu muchy zaczął ją intensywnie trawić D. pulchella x nitidula Roseanki intensywnie tworzą gemmae. Darlingtonia kupiona na wiosnę na wystawie trochę podrosla, stara którą wcześniej prezentowałem w tym temacie niestety pożegnała się z życiem, prawdopodobną przyczyną było przemrożenie. Helka nabrała trochę kolorkow: Cephale również wybarwione: Skorpionki: I nieco starsze egzemplarze: Regie: Regie z nasion wykielkowane w poprzednim sezonie: S. 'stevensi' dopiero na jesień zaczęła ładne liście wypuszczać: U. livida P. esseriana Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukash Napisano 21 Października 2018 Share Napisano 21 Października 2018 Ale fantastyczna miska "esserianek"! Przyznam, że wiekowe masz już D. scorpioides!> Piękna baza roślin Radku! Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maks02 Napisano 21 Października 2018 Share Napisano 21 Października 2018 Regie najlepsze moim zdaniem choc reszty tez zazdroszczę Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arturr0 Napisano 22 Października 2018 Share Napisano 22 Października 2018 Świetne roślinki - jestem pod wrażeniem tych starszych scorpioides - nigdy mi się nie udało cos takiego. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi