Alberciarz Napisano 25 Marca 2014 Share Napisano 25 Marca 2014 Serdecznie - jak zwykle - zapraszam na kolejną mięsożerną imprezę w naszym kraju, w lokalizacji dość bliskiej sercom ekipy CarniSany, tj. do Palmiarni Miejskiej w Gliwicach. Wystawa w Gliwicach w tym roku odbędzie się w dniach 27 maja - 1 czerwca, przy czym kiermasz roślin przewidziany jest tylko na sobotę i niedzielę. Jednocześnie z przyjemnością informuję, że będzie to w tym miejscu pierwsza samodzielna wystawa mięsożerów. Godz. otwarcia : 10-19 (kasy do 18). Ceny standardowe, więcej informacji o obiekcie: http://www.mzuk.gliwice.pl/palmiarnia/ O nowościach w temacie będziemy informować na bieżąco:) Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wrazik Napisano 26 Marca 2014 Share Napisano 26 Marca 2014 Pewnie się wybiorę Ktoś wpadnie z bardziej oddalonych miejsc? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dusza088 Napisano 26 Marca 2014 Share Napisano 26 Marca 2014 OOoooo Super ja na pewno się zjawie Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rosiczka Napisano 11 Maja 2014 Share Napisano 11 Maja 2014 Wieki mnie nie było na tym forum, wspomnienia wracają a sentymet do owadożerów wciąż trwa. Niestety kolekcji już nie ma, ale pamięć i fotki pozostały Jeśli nie wezwą mnie do szpitala to na pewno się pojawię jak zawsze:) Takiej okazji nie mogę przegapić Pozdrawiam wszystkich, którzy pomimo upływu czasu jeszcze mnie pamiętają Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alberciarz Napisano 15 Maja 2014 Autor Share Napisano 15 Maja 2014 No pewno, że pamiętamy, do zobaczyska:) A oto oficjalny plakat na Gliwice. Tak jak w przypadku innych wystaw, plakat poleca się do wszelakiego rozreklamowania. A teraz śmig na Warszawę i do tematu Gliwic wracamy już wkrótce;) Zamówienia można ciągle składać. Piona! Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alberciarz Napisano 27 Maja 2014 Autor Share Napisano 27 Maja 2014 Wystawa wystartowała, zapraszamy na kiermasz w sobotę i niedzielę) Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rosiczka Napisano 28 Maja 2014 Share Napisano 28 Maja 2014 Zatem do zobaczenia w sobotę Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wrazik Napisano 28 Maja 2014 Share Napisano 28 Maja 2014 Ja bede dzisiaj, w sobote albo niedziele tez Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wrazik Napisano 29 Maja 2014 Share Napisano 29 Maja 2014 Trochę fotek na szybko. Wystawa bardzo fajna, szczególnie kapturnice ładne Trochę fajnych dzbanków też do obejrzenia, szczególnie podoba mi się N. chaniana Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rosiczka Napisano 31 Maja 2014 Share Napisano 31 Maja 2014 Byłam, widziałam zakupy zrobiłam,oko nacieszyłam i znajomych po latach zobaczyłam Bardzo fajnie zorganizowane, wszystko opisane a i w palmiarnianych okazach widać pomocną rękę mistrza Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alberciarz Napisano 1 Czerwca 2014 Autor Share Napisano 1 Czerwca 2014 Pozdrawiamy wszystkich z gliwickiej Palmiarni i czekamy na Was do 18-tej. A przy okazji już teraz serdecznie dziękujemy wszystkim, którzy już nas odwiedzili:))) Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dusza088 Napisano 2 Czerwca 2014 Share Napisano 2 Czerwca 2014 Byłem , zwiedziłem i zobaczyłem bardzo fajna wystawę roślin miesożernych ,najbardziej podobały mi się Kapturnice były mega . Chciałbym się też pochwalić moim małym zakupem w Palmiarni Dzbanecznik Sibuyanensis Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rosiczka Napisano 2 Czerwca 2014 Share Napisano 2 Czerwca 2014 (edytowane) Ja zakupiłam parę różnych muchołówek, dzbanecznika hookeriane, prolifere,i albe all red Rosiczki już dochodzą powoli do sibie i zaczynają wytwarzać rosę Zakupiłam też mech spagun i podłoże do przesadzenia naszego dwuletniego giga cefalka Szykuje się akcja... Jak to mówią z uzależnienia się nie wychodzi Pasja nieubłagalnie powraca choć teraz w granicach normy Warunki lokalowe się zmieniły po latach, warunków na dużą hodowlę owadożerów brak,teraz inne hobby jest pożeraczem funduszy a mianowicie akwarystyka morska ale sentyment do owadożerów pozostał Kto wie może kiedyś hodowla powróci Edytowane 3 Czerwca 2014 przez rosiczka Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alberciarz Napisano 4 Czerwca 2014 Autor Share Napisano 4 Czerwca 2014 (edytowane) Dziękujemy, dziękujemy, dziękujemy - jak zawsze! Było wybornie i tak jak zawsze - do zobaczyska:) W palmiarni można nas spotkać nieco częściej, niż tylko w przypadku wystaw, czasem przyjeżdżamy na kiermasz z naszym asortymentem, terminy można śledzić na naszej stronie internetowej. Poza tym staramy się też brać udział w opiece nad mięsożerną palmiarnianą kolekcją, która ciągle się rozwija. A tymczasem, kilka fot z Gliwic: fot. M. Bytnar fot. M. Bytnar w tym miejscu gratulacje dla forumowiczki rosiczki - oto jak cefalotus od nas cudnie rozrósł się w jedyne dwa lata:) drobna prezentacja mateuszowych kultur na koniec nasza ulubiona flava var. cuprea, która wiosną zwiedza z nami Polskę, w towarzystwie znacznie mniejszej ale również uroczej asysty... fot. M. Bytnar Edytowane 4 Czerwca 2014 przez Alberciarz Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rosiczka Napisano 8 Czerwca 2014 Share Napisano 8 Czerwca 2014 Bardzo dziękuję za gratulacje w imieniu swoim i mamy Po wyprowadzce z domu mama zaopiekowała się cefalkiem a trzeba przyznać ma fenomenalną rękę do kwiatów Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi