dokkrb Napisano 5 Kwietnia 2014 Autor Share Napisano 5 Kwietnia 2014 Jak minorki zaczną wypuszczać dorosłe kielichy to istny las H.minor będzie Liczę na to, ale jak na razie żadna nie zabiera się za puszczanie dorosłych pułapek Kilka zdjęć helek z fitotronu H. minor (Auyan Tepui) H. purpurascens (Ptari Tepui) H. neblinae (Cerro Neblina) H. elongata (Ilu Tepui) H. chimantensis (Chimanta, Venezuela) H. nutans (Yuruani Tepui) Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chroman91 Napisano 6 Kwietnia 2014 Share Napisano 6 Kwietnia 2014 Ładnie wybarwione helki . Helki dobrze rosną ale mech też nie narzeka Swoimi rosiczkami też możesz się pochwalić Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dokkrb Napisano 6 Kwietnia 2014 Autor Share Napisano 6 Kwietnia 2014 Ładnie wybarwione helki . Helki dobrze rosną ale mech też nie narzeka Swoimi rosiczkami też możesz się pochwalić Sam się dziwię, że te torfowce tak dobrze rosną bez zimowania, cały czas w temp. 24 dzień, 18 noc. Na Twoje specjalne życzenie trochę rosiczek Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ampH Napisano 6 Kwietnia 2014 Share Napisano 6 Kwietnia 2014 Rosiczki również przepięknie wybarwione. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dokkrb Napisano 6 Kwietnia 2014 Autor Share Napisano 6 Kwietnia 2014 Rosiczki również przepięknie wybarwione. Faktycznie światła jest dużo, ale zdjęcia się przy tym oświetleniu kiepsko robi, a w przypadku niektórych dzbanków nawet jest go za dużo, musiałem je przenieść w inne miejsce, bo liście się przypalały Trochę rosiczek zimnolubnych Rozsady w szklarni Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dokkrb Napisano 6 Kwietnia 2014 Autor Share Napisano 6 Kwietnia 2014 Dla odmiany trochę tłustoszy, niestety podobnie jak z muchołówkami trochę je zaniedbałem i nie do końca wiem co mam, ale w najbliższym czasie zrobię dla nich odpowiednie terrarium Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chroman91 Napisano 6 Kwietnia 2014 Share Napisano 6 Kwietnia 2014 Rosiczki jak i helki zdrowe, ładne i fajnie wybarwione Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Patrykf17 Napisano 6 Kwietnia 2014 Share Napisano 6 Kwietnia 2014 Mam tylko tyle do powiedzenia Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ampH Napisano 6 Kwietnia 2014 Share Napisano 6 Kwietnia 2014 Może za parę lat też mi się uda zdobyć taką kolekcję... Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dokkrb Napisano 6 Kwietnia 2014 Autor Share Napisano 6 Kwietnia 2014 Dzbaneczników jednak mam najwięcej - więc jeszcze kilka zdjęć Nepenthes ampullaria 'red speckled' Nepenthes singalana x dubia Nepenthes platychila Nepenthes petiolata Nepenthes fusca Nepenthes aristolochioides x mira Nepenthes bongso Nepenthes lowii 'Trusmadi' Nepenthes hamata (BE) Nepenthes tentaculata Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hddk Napisano 6 Kwietnia 2014 Share Napisano 6 Kwietnia 2014 Obwiązałem sobie głowę chustą, dzięki temu nie muszę po kolejnych fotkach zbierać szczęki z podłogi Przepiękne rośliny. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chroman91 Napisano 6 Kwietnia 2014 Share Napisano 6 Kwietnia 2014 (edytowane) Wszystkie rośliny ładne, nie wiadomo na których swój wzrok skupić To może jeszcze pochwal sie muchołówkami Edytowane 6 Kwietnia 2014 przez chroman91 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Redgreen Napisano 6 Kwietnia 2014 Share Napisano 6 Kwietnia 2014 Jeszcze tylko zdjęcia muchołówek brakuje a też będę potrzebować chusty Kolekcja wygląda jak relacja z wystawy Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biedronkaoo7 Napisano 6 Kwietnia 2014 Share Napisano 6 Kwietnia 2014 Zazdroszczę i pracy i kolekcji Szkoda że u nas na uczelniach nie ma takich hodowli Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
you-know Napisano 6 Kwietnia 2014 Share Napisano 6 Kwietnia 2014 Wspaniałe rośliny świetnie wybarwione. Pozazdrościć warunków i bogatego zbioru roślin Zazdroszczę i pracy i kolekcji Szkoda że u nas na uczelniach nie ma takich hodowli Widze że jesteś z podk u nas niewielką kolekcję mają na URz Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi