dokkrb Napisano 10 Kwietnia 2014 Autor Share Napisano 10 Kwietnia 2014 (edytowane) Chyba najlepiej tutaj : http://www.rosliny-owadozerne.pl/Wystawy-i...elacje-f33.html Z pewnością bardzo mile widziane będą wszelkie informacje. Dzięki, też tak przypuszczałem, ale dla mnie relacje to informacje dopiero po wystawach i imprezach stąd nie chciałem się tam wpychać z niewłaściwym tematem, bo myślami jestem cały czas przy imprezie która dopiero będzie - jest w trakcie przygotowania Niedługo napiszę Edytowane 10 Kwietnia 2014 przez dokkrb Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Painkiler1 Napisano 10 Kwietnia 2014 Share Napisano 10 Kwietnia 2014 Niestety na pewno nie u nas na uczelni, ale także nic nie słyszałem w innych ośrodkach akademickich, niestety nauka stała się znowu nauką tylko dla nauki, musimy publikować tylko po angielsku, w czasopismach za granicą wysoko punktowanych, bo tylko takie liczą się nam do dorobku po którym jesteśmy oceniani. Więc chyba tylko pracownicy na emeryturze, którym nie grozi wywalenie z pracy mogą zająć się tym co chcą, i tym co byłoby przydatne, a tak musimy pisać o tym, za co dają punkty i nie jest ważne czy to komuś się przyda. W tych czasach liczy się tylko lista filadelfijska i jak największy IF. Jak na magisterce chciałem drążyć temat o podłożu praktycznym-przemysłowym to się krzywo patrzyli, ale na szczęście mam promotora, który nie bał się podjąć tematu. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dokkrb Napisano 10 Kwietnia 2014 Autor Share Napisano 10 Kwietnia 2014 W tych czasach liczy się tylko lista filadelfijska i jak największy IF. Jak na magisterce chciałem drążyć temat o podłożu praktycznym-przemysłowym to się krzywo patrzyli, ale na szczęście mam promotora, który nie bał się podjąć tematu. Na szczęście trafiają się jeszcze na uczelniach ludzie zdrowo myślący Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Painkiler1 Napisano 10 Kwietnia 2014 Share Napisano 10 Kwietnia 2014 Na szczęście trafiają się jeszcze na uczelniach ludzie zdrowo myślący Tylko szkoda, że sami studenci mają bardzo okrojone i ograniczone pole "widzenia" tematyki której arkana zagłębiają. Oczywiście nie wszyscy, ale taki zauważyłem trend od czasu jak sam zacząłem studiować. Do tego z każdym kolejnym rocznikiem jest gorzej. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dokkrb Napisano 10 Kwietnia 2014 Autor Share Napisano 10 Kwietnia 2014 (edytowane) Nie wrzucałem jeszcze żadnych zdjęć kapturnic, więc nadrabiam braki Edytowane 10 Kwietnia 2014 przez dokkrb Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dokkrb Napisano 14 Kwietnia 2014 Autor Share Napisano 14 Kwietnia 2014 (edytowane) Nowe nabytki, na razie niestety bez dzbanków, ale mam nadzieję, że w niedalekiej przyszłości będę mógł zaprezentować wersję z dzbankami. Nepenthes adriana x sumatrana Nepenthes albomarginata (Penang) Nepenthes ampullaria 'Green' Nepenthes diatas Nepenthes flava Nepenthes hirsuta Nepenthes izumiae (Lusung Tungkut) Nepenthes platychila Nepenthes reinwardtiana x sumatrana Nepenthes sumatrana Nepenthes truncata (Philippines) Nepenthes ventriinermis Nepenthes mirabilis var globosa Nepenthes 'Gentle' x 'Gentle' Nepenthes reinwardtiana Nepenthes gymnamophora Edytowane 14 Czerwca 2014 przez dokkrb Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dokkrb Napisano 19 Kwietnia 2014 Autor Share Napisano 19 Kwietnia 2014 Moje nowe terrarium z gatunkami zimnolubnymi - niewielkie po to aby łatwo można było przenieść do zimowania, 4 darlingtonie, kapturnica, muchołówka i binaty Darlingtonie ruszyły już ładnie po zimowaniu i zaczynają puszczać coraz większe pułapki. Ścianki zrobione jak w innych zbiornikach rozdrobniony kokos przyklejony na silikon, a korzenie i kokosowe maty przyklejone pianką poliuretanową Podłoże stanowi dobrze wypłukany keramzyt i żywe torfowce, które mam nadzieję będą dobrze rosły dzięki zimowaniu Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Agamka123 Napisano 19 Kwietnia 2014 Share Napisano 19 Kwietnia 2014 Wspaniała hodowla ile czasu poświęcasz na owadożery? WESOŁYCH ŚWIĄT Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radek:) Napisano 19 Kwietnia 2014 Share Napisano 19 Kwietnia 2014 Jestem pełen podziwu! Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
edytor Napisano 20 Kwietnia 2014 Share Napisano 20 Kwietnia 2014 Podobno kobieta nigdy nie wie czego chce, dopóki nie zobaczy tego u innej kobiety, a czasem nawet innego hodowcy. Któremu diabłu zaprzedałeś duszę Panie dokkrb? ];> Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dokkrb Napisano 20 Kwietnia 2014 Autor Share Napisano 20 Kwietnia 2014 Wspaniała hodowla ile czasu poświęcasz na owadożery? Każdą wolną chwilę, z jednej strony taka hodowla jest bardzo wciągająca i człowiek angażuje się coraz bardziej, aby rośliny lepiej rosły i ładniej wyglądały i stara się ją jeszcze rozbudować o nowe coraz bardziej wymagające gatunki, a z drugiej strony niestety coraz więcej zajmują najprostsze czynności jak chociażby podlewanie. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dokkrb Napisano 24 Kwietnia 2014 Autor Share Napisano 24 Kwietnia 2014 Paludarium z helkami zarasta coraz bardziej, dzięki coraz większej ilości światła słonecznego. Po przekwitnięciu H. parva, zakwitła H. tatei. Zwarta niegdyś rozeta H. parva znacznie się rozchyliła i kącie każdego liścia wypuszcza nową pułapkę H. tatei w rozkwicie Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chroman91 Napisano 24 Kwietnia 2014 Share Napisano 24 Kwietnia 2014 Widać że im dobrze u Ciebie Kwiaty będziesz zapylał? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dokkrb Napisano 24 Kwietnia 2014 Autor Share Napisano 24 Kwietnia 2014 Widać że im dobrze u Ciebie Kwiaty będziesz zapylał? Nie bo nie mam nic kwitnącego, ale wg zaleceń innych forumowiczów zbieram pyłek, więc może później coś się uda wykombinować. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dokkrb Napisano 25 Kwietnia 2014 Autor Share Napisano 25 Kwietnia 2014 (edytowane) Rośliny ładnie rosną więc zrobiłem trochę nowych zdjęć Kontrowersyjny N. ramispina przy zdjęciu z lampą widać że chyba ma wystarczająco limonkowe zabarwienie Edytowane 14 Czerwca 2014 przez dokkrb Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi