hddk Napisano 15 Maja 2014 Share Napisano 15 Maja 2014 Wistuba często, jeśli nie zawsze, ma sadzonki rzadszych dzbaneczników tej wielkości, 2 cm to u niego rozmiar L Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wrazik Napisano 15 Maja 2014 Share Napisano 15 Maja 2014 Moja edwardsiana miała chyba 6-7 mm Ale rośliny ma zawsze najwyższej jakości, i w razie szybkiej śmierci wysyła drugą Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chroman91 Napisano 15 Maja 2014 Share Napisano 15 Maja 2014 Może i nie duże ale wyglądają zdrowo Tylko czekać aż podrosną u pokażą swoje prawdziwe piękno;) Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dokkrb Napisano 15 Maja 2014 Autor Share Napisano 15 Maja 2014 Ale ten dzbanecznik radży jest mikroskopijnych rozmiarów , ma ze dwa centymetry średnicy chociaż? To sadzonka, czy świeżo odcięty odrost? Oby tylko się przyjął - daj foto, jak troszkę podrośnie. Fatycznie tak jak piszą inni, Wistuba ma zawsze ma takie miniaturki dzbanków (ja już kilka razy u niego kupowałem), ale zawsze dobrze rosną i nie było problemu aby się przyjęły, poza tym ten dzbanek ma już całkiem niezłe korzenie więc chyba nie taki świeży odrost. Ale helki jestem zaskoczony że takie wyrośnięte, bo na ogół dostawałem bardzo małe, trochę się połamały ale wędrowały do mnie ponad 5 dni. Mam nadzieję że tak jak rośliny zakupione w poprzednie lata, te również będą ładnie rosły, wtedy oczywiście nowe zdjęcia będę wrzucał Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wrazik Napisano 15 Maja 2014 Share Napisano 15 Maja 2014 Wistuba stosunkowo niedawno postawił całkiem konkretną szklarnię dla swoich helek ze sklepu internetowego - przez to ma miejsce na podhodowanie roślin do słuszniejszego rozmiaru Przedtem trafiały do klientów prawie prosto z labu, czyli były dużo mniejsze Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dokkrb Napisano 20 Maja 2014 Autor Share Napisano 20 Maja 2014 (edytowane) Prezentuję rośliny które będę rozdawał na Bałtyckim Festiwalu Nauki w niedzielę na Skwerze Kościuszki w Gdyni (Piknik Naukowy). Będą to rosiczki między innymi te z hodowli in-vitro Drosera aliciae Drosera capensis albino Drosera capensis Broad Leaf Drosera cayanensis Drosera delsiana Drosera lovellae (chyba chodzi o Drosera spathulata var. lovellae) Drosera peltata Drosera pygmaea Drosera ramantaceone - tak napisane na słoikach, ale nie wiem do końca co to za jedna, być może chodzi o D. ramentacea, choć na moje oko wygląda inaczej może będę miał także trochę Drosera adela Wszystkiego jest 24 słoiki, dodatkowo będę miał również trochę rozsady przygotowane wcześniej, już typowo wybarwione i podrośnięte Edytowane 14 Czerwca 2014 przez dokkrb Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daro7979 Napisano 20 Maja 2014 Share Napisano 20 Maja 2014 Nepenthes rajah? Wstaw koniecznie zdjęcia jak podrośnie, planuję sobie sprawić takiego w przyszłym roku Ile za niego zapłaciłeś, jeśli możni zapytać? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sevillo Napisano 20 Maja 2014 Share Napisano 20 Maja 2014 Kiedy jest ten piknik ? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dokkrb Napisano 20 Maja 2014 Autor Share Napisano 20 Maja 2014 Kiedy jest ten piknik ? W niedzielę 23 maja od 10-18, opisane jest dokładniej w dziale o wystawach i imprezach Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dokkrb Napisano 20 Maja 2014 Autor Share Napisano 20 Maja 2014 Nepenthes rajah? Wstaw koniecznie zdjęcia jak podrośnie, planuję sobie sprawić takiego w przyszłym roku Ile za niego zapłaciłeś, jeśli możni zapytać? Tak jak ma podane Wistuba na stronie 20 EUR, wydaje się niedrogo, ale to prawdziwe maleństwo Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wrazik Napisano 20 Maja 2014 Share Napisano 20 Maja 2014 Jak na takiego maluszka - drogo Klony z BE są większe, a w podobnej cenie. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dokkrb Napisano 20 Maja 2014 Autor Share Napisano 20 Maja 2014 Jak na takiego maluszka - drogo Klony z BE są większe, a w podobnej cenie. Tylko chyba cena przesyłki inna Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dokkrb Napisano 21 Maja 2014 Autor Share Napisano 21 Maja 2014 Przygotowałem na Festiwal kilka zestawów z roślinami mięsożernymi Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gekon Napisano 21 Maja 2014 Share Napisano 21 Maja 2014 Jakie ładne kompozycje Fajnie to wygląda w tych 'dzbankach'. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kropka Napisano 21 Maja 2014 Share Napisano 21 Maja 2014 Takie kompozycje na Festiwalu z pewnością zachęcą wiele osób do hodowli roślin owadożernych. Są piękne! Masz rewelacyjny zmysł do tworzenia i mniejszych i większych ekosystemów. Przyszło mi na myśl, że sprawdziłbyś się też w projektowaniu wystroju wnętrz - masz super poczucie smaku i zdolność organizacji atrakcyjnych przestrzeni Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi