Kosa1984 Napisano 5 Czerwca 2014 Share Napisano 5 Czerwca 2014 Ten niebieski jest taki odmieniec, czasem bardziej wydaje się fioletowy Cyclosecta być może. Zdjęcia rzeczywiście robią wrażenie. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hddk Napisano 5 Czerwca 2014 Share Napisano 5 Czerwca 2014 Cyclosecta być może. Zdjęcia rzeczywiście robią wrażenie. Si, to P. cyclosecta. Chyba nie ma drugiego tłustosza, który ma fioletowe krawędzie liści Kształt liścia też pasuje. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biedronkaoo7 Napisano 5 Czerwca 2014 Share Napisano 5 Czerwca 2014 To moja cyclosecta jest zielona jak trwka ...co zrobić żeby była taka piękna ? Zdjęcia jak zawsze są cudowne Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dokkrb Napisano 5 Czerwca 2014 Autor Share Napisano 5 Czerwca 2014 Dzięki wszystkim, przynajmniej jednego tłustosza już jestem pewien Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kosa1984 Napisano 5 Czerwca 2014 Share Napisano 5 Czerwca 2014 To moja cyclosecta jest zielona jak trwka ...co zrobić żeby była taka piękna ? Postawić w nieco jaśniejszym miejscu, ale nie w pełnym słońcu oczywiście. Przepraszam za offtop. (: Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jaca-Dzbanecznik Napisano 5 Czerwca 2014 Share Napisano 5 Czerwca 2014 Biedronkaoo7 - Potraktuj to jako dowcip, podlej roślinę atramentem, słyszałem że w ten sposób powstają storczyki o niebieskich kwiatach smutne ale działa. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Niekumaty Burak Napisano 6 Czerwca 2014 Share Napisano 6 Czerwca 2014 Kilka podwodnych ujęć owadożerów ... Utricularia vulgaris ... ... Aldrovanda vesiculosa ... Środowisko naturalne, czy akwarium? Biedronkaoo7 - Potraktuj to jako dowcip, podlej roślinę atramentem, słyszałem że w ten sposób powstają storczyki o niebieskich kwiatach smutne ale działa. Również o zielono-niebieskich liściach, co wygląda upiornie. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dokkrb Napisano 6 Czerwca 2014 Autor Share Napisano 6 Czerwca 2014 Środowisko naturalne, czy akwarium? zdjęcia roślin są oczywiście z hodowli, foty ze środowiska naturalnego wrzucam na innym poście Drosera peltata Utricularia calycifida Pinguicula Tina Nepenthes Miranda Drosera hilaris - odbijająca od korzenia Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damian.sze Napisano 7 Czerwca 2014 Share Napisano 7 Czerwca 2014 Świetne zdjęcia pstrykasz... a o roślinach to już nie wspomnę Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
porter Napisano 7 Czerwca 2014 Share Napisano 7 Czerwca 2014 Wysoka ta D.hilaris Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dokkrb Napisano 7 Czerwca 2014 Autor Share Napisano 7 Czerwca 2014 Wysoka ta D.hilaris I tak już ją wsadzałem głębiej Teraz trochę słabo rośnie i wygląda nieciekawie, ale skoro zaczęła puszczać młode od korzenia to ją chyba całkiem utnę, i wsadzę sam wierzchołek. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arturr0 Napisano 7 Czerwca 2014 Share Napisano 7 Czerwca 2014 Przepiekny dzban tej Mirandy. Też ją uprawiasz w terrarium? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dokkrb Napisano 7 Czerwca 2014 Autor Share Napisano 7 Czerwca 2014 Przepiekny dzban tej Mirandy. Też ją uprawiasz w terrarium? Nie, już ma zbyt duże rozmiary, Miranda poszła w pnącze i rośnie teraz w szklarni, po przesadzeniu do znacznie większej donicy jeden z pędów strasznie odchorował (stracił wszystkie dzbanki), ale teraz nowe odrosty puszczają już takie olbrzymie dzbanki dolne Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fly guy Napisano 8 Czerwca 2014 Share Napisano 8 Czerwca 2014 Bardzo ładne rośliny, właściwie nie ma się do czego przyczepić Pisałeś, że masz sporo prostych w uprawie dzbaneczników - w niedługim czasie pnącza zaczną wyglądać jak nieduże krzaczki. Tylko ostrzegam zawczasu Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dokkrb Napisano 11 Czerwca 2014 Autor Share Napisano 11 Czerwca 2014 (edytowane) Wziąłem się dzisiaj za plewienie w szklarni, bo sporo dzbaneczników zarosło torfowcami, udało się znaleźć kilka ciekawych dzbanków na roślinach które do tej pory nie dzbankowały, a N. smilesii puszcza kwiatostan Nepenthes rafflesiana Giant Nepenthes bicalcarata Sarawak Giant Nepenthes izumiae (Lusung Tungkut) Nepenthes hirsuta Edytowane 29 Września 2014 przez dokkrb Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi