Jowita Napisano 17 Lutego 2015 Share Napisano 17 Lutego 2015 Ładna kompozycja Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dokkrb Napisano 17 Lutego 2015 Autor Share Napisano 17 Lutego 2015 Dzięki Jowita Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dokkrb Napisano 17 Lutego 2015 Autor Share Napisano 17 Lutego 2015 Nepenthes robcantleyi x hamata puścił kolejny dzbanek, a trzeci w drodze. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrDIIL Napisano 17 Lutego 2015 Share Napisano 17 Lutego 2015 Nie wiesz czy dzbanecznik będzie ładny? Daj go do dokkrb :D Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dokkrb Napisano 17 Lutego 2015 Autor Share Napisano 17 Lutego 2015 Może jest potrzeba otwarcia/założenia jakiegoś hotelu dla owadożerów, są hotele dla koni może przyjmie się dla roślin. Wyjeżdżasz na wakacje oddajesz rośliny do podhodowania, coś w rodzaju sanatorium dla podratowania zdrowia, albo chociaż SPA czy salon odnowy biologicznej dla źle wyglądających owadożerów. Warunki są w miarę stabilne to rośliny rosną, niewielka w tym moja zasługa, ale i tak marzy mi się jakieś sterowanie temperaturą w fitotronach - bo na razie mogę tylko ustawić klimę na jedną temperaturę. Albo muszę się przeprowadzić z większością roślin do szklarni gdzie jest sterowanie klimatem, ale znów oświetlenie w szklarni jest fatalne. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dokkrb Napisano 20 Lutego 2015 Autor Share Napisano 20 Lutego 2015 W paludarium z helkami zaczyna dorośleć Heliamphora nutans Pojawił się też jakiś żółty pływacz, który dostałem od CarniSany - porasta doniczki z kapturnicami. Wciąż młodociane Heliamphora neblinae (Cerro Neblina, Braz. Ven.) Młode Heliamphora parva (Cerro Neblina) Kilka niepewnych Heliamphora heterodoxa dyskutowanych już wcześniej w tym temacie, ale nadal nie wiadomo do końca co to. Kupiona od Wistuby jako Heliamphora heterodoxa (Ptari Tepui) Druga kupiona jako Heliamphora heterodoxa Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mateo Napisano 20 Lutego 2015 Share Napisano 20 Lutego 2015 A ten pływacz to czasem nie subulata ? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chroman91 Napisano 20 Lutego 2015 Share Napisano 20 Lutego 2015 Jak zawsze jest na czym oko zawiesić Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukash Napisano 20 Lutego 2015 Share Napisano 20 Lutego 2015 O matko! Cóż za cuda posiadasz! Przepiękne egzemplarze. Widać, że im tam dobrze, aż chciałoby się je z bliska obejrzeć! Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tough Napisano 20 Lutego 2015 Share Napisano 20 Lutego 2015 Pojawił się też jakiś żółty pływacz, który dostałem od CarniSany - porasta doniczki z kapturnicami. DAYUM! Nieklejstogamiczny U. subulata. Fajnie sobie przypomnieć jakie ma kwiaty. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dokkrb Napisano 20 Lutego 2015 Autor Share Napisano 20 Lutego 2015 Dzięki chłopaki, to się okazało że wiem jakiego mam nowego, ale od dawna pływacza. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dokkrb Napisano 20 Lutego 2015 Autor Share Napisano 20 Lutego 2015 To zaprezentuję jeszcze kilka heliamphor. Heliamphora exappendiculata (Amuri Tepui) Heliamphora spec. nov. Angasima Heliamphora huberi (Amuri Tepui) Heliamphora spec. nov. Akopan Heliamphora collina (Foothills Testigos) Wszystkie rosną aktualnie w jednym akwarium w fitotronie zimnym. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chroman91 Napisano 20 Lutego 2015 Share Napisano 20 Lutego 2015 Też chciałbym kiedyś doczekać się takich okazów Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jowita Napisano 21 Lutego 2015 Share Napisano 21 Lutego 2015 Heliamphora neblinae ciut podobny do ośmiornicy . Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dokkrb Napisano 21 Lutego 2015 Autor Share Napisano 21 Lutego 2015 Paludarium z tłustoszami nadal zimuje, więc niewiele jeszcze się zmienił, ale już w marcu przeniosę do fitotronu ciepłego. Pinguicula emarginata Zimowe rozety Pinguicula Tina - z dwóch różnych zbiorników Pinguicula zeheri Pinguicula Weser Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi