Lemiesz Napisano 4 Listopada 2015 Share Napisano 4 Listopada 2015 Jak zwykle zdjęcia niesamowite widać że roślinki aż tryskają zdrowiem. Jakbyś miał czas trochę zdjęcia popstrykać to poprosiłbym o fotki pływaczy. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Iglacy Napisano 4 Listopada 2015 Share Napisano 4 Listopada 2015 Jakie Ty cudowne ujęcia ostatnio cykasz Krzyśku ! Tzn. zawsze strzelasz fajne fotki, ale ostatnio przechodzisz samego siebie, albo może to Twoje rośliny tak dobrze pozują? Nepenthes robcantleyi x hamata wygląda agresywnie! A ujęcie dzbanków stykających się wieczkami najlepsze, superowy kadr Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dokkrb Napisano 4 Listopada 2015 Autor Share Napisano 4 Listopada 2015 Dzięki chłopaki Jakieś fotki pływaczy postaram się zrobić, chociaż obecnie niewiele z nich kwitnie, a głównie wtedy wyglądają ciekawie Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek0421 Napisano 4 Listopada 2015 Share Napisano 4 Listopada 2015 Zdjęcia są obłędne! Jeśli mamy taki mały koncert życzeń, to mi zależało by na H. pulchella Apacapa Tepui. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dokkrb Napisano 5 Listopada 2015 Autor Share Napisano 5 Listopada 2015 Lemiesz na Twoje specjalne życzenie kilka pływaczy, jak pisałem wcześniej nie jest to dobra pora dla tej mięsożernej grupy, bo mało co kwitnie. Utricularia quelchii (Auyan Tepui) Utricularia quelchii na Masywie Chimanta nie kwitnie, ale ostatnio bardzo ładnie rośnie Utricularia humboldtii x quelchii Utricularia longifolia i U. quelchii (Auyan Tepui) w terra z helkami Utricularia chrysantha Utricularia uniflora I to co niestety u pływaczy jest częste posadzona w koszyku Utricularia cornigera a rośnie prawie sama U. calycifida głównie Utricularia subulata porastająca dno terrarium zawsze dobrze wyglądająca i cały czas kwitnąca Utricularia pubescens Utricularia tricolor Już oczekujący na zimowanie Utricularia reniformis Utricularia longifolia na wiszącym koszu z dzbanecznikami Utricularia calycifida "Giant" (Gran Sabana) wszędzie rozsiewające się Utricularia calycifida Utricularia alpina Utricularia longifolia Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dokkrb Napisano 5 Listopada 2015 Autor Share Napisano 5 Listopada 2015 Zdjęcia są obłędne! Jeśli mamy taki mały koncert życzeń, to mi zależało by na H. pulchella Apacapa Tepui. Proszę bardzo Maćku, mam dwa dorosłe osobniki Heliamphora pulchella (Apacapa Tepui), jeden trzymany w fitotronie górskim, drugi w szklarni na Masywie Chimanta Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek0421 Napisano 6 Listopada 2015 Share Napisano 6 Listopada 2015 Dziękuję. Nawet w cpphotofinder.com nie znalazłem zdjęć pulchelii z Apacapa Tepui. Jest cudowna. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lemiesz Napisano 6 Listopada 2015 Share Napisano 6 Listopada 2015 (edytowane) dokkrb dzięki za zdjęcia, uwielbiam pływacze jak widzę twoje małe cuda to aż bym je wszystkie przytulił . Edytowane 6 Listopada 2015 przez Lemiesz Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dokkrb Napisano 6 Listopada 2015 Autor Share Napisano 6 Listopada 2015 pożarty dzbanek Nepenthes spectabilis (Gunung Sibuatan, Sumatra) już się otworzył Nepenthes glandulifera Moja druga - malutka N. hamata (Gunung Lumut) Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek0421 Napisano 6 Listopada 2015 Share Napisano 6 Listopada 2015 Śliczna hamata. Jak dla mnie ma w sobie najwięcej uroku zaraz po jambanie. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damian.sze Napisano 7 Listopada 2015 Share Napisano 7 Listopada 2015 Piękne... Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dokkrb Napisano 7 Listopada 2015 Autor Share Napisano 7 Listopada 2015 (edytowane) Dzięki Damianie i Maćku Zaczął dzbankować mi drugi Nepenthes aristolochioides (Tujuh, Sumatra) Cephalotus follicularis Paludarium z tłustoszami trochę zarosło już w miarę normalnie wygląda Pinguicula cyclosecta, bo jak pamiętacie ostatnio jako rozeta zimowa wyglądała bardzo biednie Pinguicula emarginata Pinguicula x Weser Pinguicula x Tina Stylidium caespitosum Edytowane 7 Listopada 2015 przez dokkrb Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dokkrb Napisano 8 Listopada 2015 Autor Share Napisano 8 Listopada 2015 Genlisea lobata (Espirito Santo, Minas Gerais, Brazil), którą dostałem od Cephalotusa zaczyna kwitnąć. Aktualny stan paludariów z dzbanecznikami Nepenthes albomarginata Red Nepenthes Rebecca Soper Nepenthes bicalcarata Nepenthes talangensis x ventricosa Nepenthes maxima Nepenthes ampullaria (Tayeve, Irian Jaya) Nepenthes ampullaria (Tayeve, Irian Jaya) i Nepenthes ventricosa (Philippines) Nepenthes ampullaria (Tayeve, Irian Jaya) Nepenthes Hookeriana Nepenthes Ventrata Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dieball Napisano 8 Listopada 2015 Share Napisano 8 Listopada 2015 Uf. Wreszcie przebrnąłem przez wszystkie 74 strony... Oszałamiająca kolekcja ! Jeśli dałoby się ją zobaczyć w wakacje, to pewnie jakoś wtedy będę w Gdańsku i chętni wpadnę Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dokkrb Napisano 8 Listopada 2015 Autor Share Napisano 8 Listopada 2015 Uf. Wreszcie przebrnąłem przez wszystkie 74 strony... Oszałamiająca kolekcja ! Jeśli dałoby się ją zobaczyć w wakacje, to pewnie jakoś wtedy będę w Gdańsku i chętni wpadnę Oczywiście jak tylko masz ochotę, w każdej chwili możesz wpaść Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi