maciek0421 Napisano 8 Lutego 2016 Share Napisano 8 Lutego 2016 Piękne zdjęcia. Zdecydowanie podpisywanie jest dobre, bo sam często widzę zdjęcia od Ciebie w wielu miejscach. Mógłbym prosić o zdjęcia N. jacquelineae następnym razem? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dokkrb Napisano 8 Lutego 2016 Autor Share Napisano 8 Lutego 2016 Piękne zdjęcia. Zdecydowanie podpisywanie jest dobre, bo sam często widzę zdjęcia od Ciebie w wielu miejscach. Mógłbym prosić o zdjęcia N. jacquelineae następnym razem? Dzięki Maćku, Postaram się za jakiś czas zrobić, niestety niedawno N. jacquelineae przesadzałem i większość dzbanków stracił, ale rosną już nowe, więc będzie co fotografować. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dokkrb Napisano 10 Lutego 2016 Autor Share Napisano 10 Lutego 2016 Heliamphora ceracea (Cerro Neblina) Heliamphora neblinae (Cerro Neblina, Braz. Ven.) Heliamphora folliculata (Murosipan Tepui, Ven.) Heliamphora huberi (Amuri Tepui) Utricularia biloba (Moolooaba, Queensland) Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dokkrb Napisano 12 Lutego 2016 Autor Share Napisano 12 Lutego 2016 Nepenthes glabrata (Sulawesi) Nepenthes Hookeriana Nepenthes Hookeriana red Nepenthes Ventrinermis Nepenthes fusca Nepenthes mikei Nepenthes platychila Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek0421 Napisano 12 Lutego 2016 Share Napisano 12 Lutego 2016 Bardzo ładne okazy. Glabrata i mikei zawsze są świetne. Mógłbym prosić tym razem o jakieś zdjęcia mchów? (szczególnie bielistki) Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dokkrb Napisano 13 Lutego 2016 Autor Share Napisano 13 Lutego 2016 (edytowane) Maćku kilka zdjęć z mojego małego Masywu Chimanta, zdominowanego przez bielisktę, ale też sąsiedniego stołu Heliamphora spec. nov. Angasima Huperzia selago Brocchinia hechtioides Heliamphora tatei (Cerro Duida) Heliamphora heterodoxa Heliamphora exappendiculata (Apacapa Tepui) Heliamphora pulchella (Apacapa Tepui) Heliamphora nutans I na koniec walentynkowy dzbanek z bielistką oczywiście Edytowane 13 Lutego 2016 przez dokkrb Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dokkrb Napisano 14 Lutego 2016 Autor Share Napisano 14 Lutego 2016 Heliamphora nutans Kilka zdjęć z paludarium z helkami Heliamphora parva (Cerro Neblina) Heliamphora tatei (Cerro Duida) Heliamphora tatei (Cerro Huachamachari) Brocchinia reducta Heliamphora ciliata (Lowland) Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
heliamfan Napisano 14 Lutego 2016 Share Napisano 14 Lutego 2016 Utrzymanie tej menżerii musi pochłaniać niesamowite ilości pieniędzy.. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dokkrb Napisano 19 Lutego 2016 Autor Share Napisano 19 Lutego 2016 (edytowane) Utrzymanie tej menżerii musi pochłaniać niesamowite ilości pieniędzy.. To prawda, to jest duży plus hodowli tych roślin na Uczelni, ale też jedyny, nigdy nie mam dość czasu aby się nimi właściwie zająć. W domu nigdy bym sobie na taki rozmach kolekcji nie mógł pozwolić, właśnie ze względów finansowych utrzymania tylu roślin. Od Blueba dostałem sporo nasion Byblis guehoi, które właśnie ładnie kiełkują W końcu doczekałem się odrostu Nepenthes hamata BE, więc już nie będę miał skrupułów, aby to brzydkie i nie dzbankujące od jakiegoś czasu pnącze, pociąć na sadzonki. Odrost już pompuje pierwsze dzbanki. Edytowane 19 Lutego 2016 przez dokkrb Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Iglacy Napisano 19 Lutego 2016 Share Napisano 19 Lutego 2016 "już nie będę miał skrupułów, aby to brzydkie i nie dzbankujące od jakiegoś czasu pnącze, pociąć na sadzonki" Ojej ile emocji wyleciało z tego ostatniego zdania xD Biedna roślina... Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jaca-Dzbanecznik Napisano 20 Lutego 2016 Share Napisano 20 Lutego 2016 W końcu doczekałem się odrostu Nepenthes hamata BE, więc już nie będę miał skrupułów, aby to brzydkie i nie dzbankujące od jakiegoś czasu pnącze, pociąć na sadzonki. Odrost już pompuje pierwsze dzbanki. Super gratuluję odrostu. Co do cięcia... tnij śmiało Od dawna poszukuję klonu BE więc jeśli można proszę o pamięć Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dieball Napisano 20 Lutego 2016 Share Napisano 20 Lutego 2016 To ja również wpisuję się na listę oczekujących ! Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dokkrb Napisano 20 Lutego 2016 Autor Share Napisano 20 Lutego 2016 Będę chłopaki o Was pamiętał - jeszcze chwilę poczekam z tym cięciem, aby odrost troszkę podrósł. Tymczasem kilka zdjęć innych maluszków, rosną wolno, ale stale się powiększają zarówno rośliny jak i dzbanki. Nepenthes macrophylla (Gunung Trusmadi, Borneo) Nepenthes burbidgeae Nepenthes macrophylla (Gunung Trusmadi, Borneo) Nepenthes murudensis (Church Camp, Gunung Murud, Borneo) Nepenthes muluensis (Gunung Mulu, Borneo) Nepenthes villosa (Mt. Kinabalu, Borneo) Nepenthes x Trusmadiensis (G. Trusmadi, Borneo) Nepenthes pervillei Nepenthes diatas Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dokkrb Napisano 21 Lutego 2016 Autor Share Napisano 21 Lutego 2016 Drosera solaris (Mt Yakontipu, Pakaraima Mountains, Guyana) Drosera roraimae (Serra do Araca) Drosera intermedia (Mt Roraima, Venezuela) Drosera intermedia (Gran Sabana, Venezuela) Drosera arenicola (Akopan Tepui, Chimanta Massif, Venezuela) Drosera hirticalyx (Cerro Marahuaca, Venezuela) Drosera hilaris Drosera adelae Drosera cuneifolia Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dokkrb Napisano 22 Lutego 2016 Autor Share Napisano 22 Lutego 2016 Zupełnie niespodziewanie znalazłem dzisiaj w szklarni ładny dzbanek u Nepenthes ampullaria Harlequin, jakoś wcześniej nie zauważyłem że rośnie schowany w inne rośliny. dla porównania Nepenthes ampullaria Green Heliamphora parva (Cerro Neblina) x pulchella (Amuri Tepui) rośnie bardzo szybko, dopiero co puszczały pierwsze pułapki, a już rosną kolejne - oby tak dalej. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi