dokkrb Napisano 23 Lipca 2016 Autor Share Napisano 23 Lipca 2016 Kilka zdjęć ze szklarni Nepenthes khasiana Nepenthes veitchii Golden, Highland (Bareo, Borneo) Nepenthes sibuyanensis x talangensis Nepenthes Louisa Nepenthes Linda Nepenthes Hookeriana Red Nepenthes ampullaria Harlequin Nepenthes stenophylla Pierwsze dzbanki nowego odrostu Nepenthes Miranda Nepenthes albomarginata Green Pierwszy dzbanek ciekawej krzyżówki, którą dostałem w Warszawie od Carnisany - Nepenthes rafflesiana x mirabilis var globosa Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dokkrb Napisano 24 Lipca 2016 Autor Share Napisano 24 Lipca 2016 Utricularia endresii Brocchinie kwitną na całego Brocchinia reducta Brocchinia hechtioides Na stołach już ładnie zadomowiła się Utricularia humboldtii "Broad leaf form" (Cerro Neblina) Heliamfory także cały czas kwitną Heliamphora spec. nov. Angasima Heliamphora heterodoxa (Gran Sabana) Heliamphora collina (Foothills Testigos) Heliamphora pulchella (Apacapa Tepui) Heliamphora nutans Jedna z H. nutans zrobiła się łaciata Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dokkrb Napisano 30 Lipca 2016 Autor Share Napisano 30 Lipca 2016 Nepenthes mirabilis (Mengkuang Titi, Penang) Nepenthes suratensis Nepenthes diatas Nepenthes Ventrata Nepenthes maxima (BE-3067) Nepenthes campanulata x robcantleyi Nepenthes mirabilis var. echinostoma Uciekający smakołyk Zaczyna kwitnąć jedna z passiflor, którą dostałem od Painkilera1 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dokkrb Napisano 3 Sierpnia 2016 Autor Share Napisano 3 Sierpnia 2016 Nepenthes rafflesiana Giant 99 (Brunei) w końcu zaczyna puszczać większe dzbanki Nepenthes benstonei (Bukit Bakar, Kelantan, Malaysia) Pojawił się niewielki odrost u Nepenthes bellii (Mindanao, Philippines) a także u Nepenthes ampullaria Harlequin Pierwszy górny dzbanek u Nepenthes maxima, która ruszyła w pnącze Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
heliamfan Napisano 3 Sierpnia 2016 Share Napisano 3 Sierpnia 2016 To jest ten benstonei ode mnie ? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dokkrb Napisano 3 Sierpnia 2016 Autor Share Napisano 3 Sierpnia 2016 To jest ten benstonei ode mnie ? Tak, bardzo ładnie rośnie, puszcza nowe dzbany i jest cały wybarwiony na taki ciemny kolor. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dokkrb Napisano 4 Sierpnia 2016 Autor Share Napisano 4 Sierpnia 2016 Pojawiły się w szklarni ciekawe dzbanki u Nepenthes rafflesiana (Johor, Malaysia) Pierwszy dzbanek pojawił się także u Nepenthes thai No i rozwinął się pierwszy kwiat u passiflora Ponad miesiąc temu uciąłem pędy Nepenthes Rebecca Soper i zrobiłem sadzonki z zielonych części łodyg, natomiast zdrewniałe zostawiłem w szklarni z myślą zastosowania jako podpórki, natomiast po miesiącu okazało się że zdrewniałe też się nadają na sadzonki łodygowe (chociaż jak próbowałem to nigdy mi się nie udało). Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Iglacy Napisano 5 Sierpnia 2016 Share Napisano 5 Sierpnia 2016 Mam pytanko, ile lat ma Twoja passiflora? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dokkrb Napisano 5 Sierpnia 2016 Autor Share Napisano 5 Sierpnia 2016 Mam pytanko, ile lat ma Twoja passiflora? Zupełnie nie wiem, nie są to rośliny z nasion, a sadzonki dostałem z dorosłych roślin od Painkilera1, u mnie zakwitła po niecałym roku uprawy Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
heliamfan Napisano 5 Sierpnia 2016 Share Napisano 5 Sierpnia 2016 WOW ! To jest ta rafflesiana nabyta u mnie ? szykuje się naprawdę piękny kultywar Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dokkrb Napisano 5 Sierpnia 2016 Autor Share Napisano 5 Sierpnia 2016 WOW ! To jest ta rafflesiana nabyta u mnie ? szykuje się naprawdę piękny kultywar Dokładnie, to dopiero pierwsze dzbanki, ale jak rośliny trochę podrosną to dzbanki będą wyjątkowe Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dokkrb Napisano 5 Sierpnia 2016 Autor Share Napisano 5 Sierpnia 2016 Nepenthes ampullaria Lime Twist Nepenthes ampullaria Williams Red x Harlequin Znalazłem dzisiaj dojrzałą torebkę Heliamphora Midoxa nasion Heliamphora Midoxa x tatei niestety tylko 13, już wysiane, mam nadzieję że przynajmniej kilka skiełkuje Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dokkrb Napisano 16 Sierpnia 2016 Autor Share Napisano 16 Sierpnia 2016 Heliamfory nie przestają kwitnąć tym razem Heliamphora pulchella (Chimanta Tepui) Nepenthes philipinensis (Palawan, Philippines) Nepenthes sanguinea Nepenthes Bloody Mary Nepenthes rafflesiana x mirabilis var globosa Nepenthes Hookeriana Tricolor Nepenthes ampullaria Harlequin Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dokkrb Napisano 20 Sierpnia 2016 Autor Share Napisano 20 Sierpnia 2016 Paludarium z dzbankami, stojące przy wejściu do Katedry znacznie się poprawiło po zmianie świetlówek na Groluxy. Większość dzbaneczników już ładnie dzbankuje i puszcza młode odrosty Nepenthes Bloody Mary Nepenthes Hookeriana Nepenthes Rebecca Soper Nepenthes Ventrata, Nepenthes Linda Utricularia alpina x endresii Ponownie zaczęła kwitnąć Roridula gorgonias Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dokkrb Napisano 24 Sierpnia 2016 Autor Share Napisano 24 Sierpnia 2016 Krótka historia mojego Nepenthes robcantleyi x hamata październik 2014 grudzień 2014 Styczeń 2015 Maj 2015 październik 2015 marzec 2016 Obecnie Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi