dokkrb Napisano 28 Kwietnia 2020 Autor Share Napisano 28 Kwietnia 2020 Nepenthes villosa Nepenthes robcantleyi x hamata Nepenthes veitchii Nepenthes hamata Nepenthes lowii Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jf85 Napisano 29 Kwietnia 2020 Share Napisano 29 Kwietnia 2020 Super ! N. hamata jest świetny! Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radek:) Napisano 29 Kwietnia 2020 Share Napisano 29 Kwietnia 2020 Świetne zdjęcie z hamatą i cieniem jej zębów Reszta też fajnie się prezentuje. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
snopy6992 Napisano 29 Kwietnia 2020 Share Napisano 29 Kwietnia 2020 (edytowane) Ale ta hamata jest przepiękna, zresztą inne dzbanki też Edytowane 29 Kwietnia 2020 przez snopy6992 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dokkrb Napisano 30 Kwietnia 2020 Autor Share Napisano 30 Kwietnia 2020 Dziękuje wszystkim za dobre słowa, no ale to nie moja już zasługa że ta hamata taka fajna, taka już jest. tym razem kilka heliamfor Heliamphora parva Heliamphora heterodoxa x minor (Midoxa) Heliamphora huberi (Amuri Tepui, Venezuela) Heliamphora ionasii Killer Giant x exappendiculata (Araopan) Heliamphora nutans (Kukenam Tepui, Venezuela) Siewki Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kulek3 Napisano 17 Lutego 2021 Share Napisano 17 Lutego 2021 bardzo się przyjemnie przegląda Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bibosz1 Napisano 9 Maja 2021 Share Napisano 9 Maja 2021 Kolekcja przepiękna. Obejrzenie i przeczytanie wszystkiego zajęło mi trochę czasu i teraz szkoda, że to już koniec. Fanem helek nie byłem, ale gdzieś od 70-80 strony tematu mam swoją heterodoxe i jestem z tego faktu bardzo zadowolony. Wędruje też do mnie midoxa i już wiem, że na tym się nie skończy. Tylko kolejne dostaną dobrze przygotowane terrarium. Zakochałem się za to w hamacie. Szczególnie w krzyżówce robcantleyi x hamata. Moim zdaniem hamata ma coś z xenomoropha i to mnie tak do niej ciągnie W wakacje może będę w gdańsku na parę dni. Jakby dało radę zobaczyć chociaż część tego na żywo to dla mnie może już non stop padać, a wyjazd i tak uznam za udany Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dokkrb Napisano 9 Maja 2021 Autor Share Napisano 9 Maja 2021 Dzięki, Ja jakoś od początku hodowli roślin mięsożernych wiedziałem że to będą głównie heliamfory. Oczywiście proszę o kontakt gdy będziesz się do Gdańska wybierał, jeżeli tylko będę miał czas to zorganizujemy zwiedzanie szklarni POZDRAWIAM Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cephalotus Napisano 9 Maja 2021 Share Napisano 9 Maja 2021 Jak wykle cudowne rośliny! H. folliculata zawsze tak się kładzie? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dokkrb Napisano 9 Maja 2021 Autor Share Napisano 9 Maja 2021 dzięki, Dokładnie tak, H. folliculata zwłaszcza z Aparaman ma praktycznie poziome pułapki, dlatego wiele osób nie lubi tego gatunku, bo zajmuje bardzo dużo miejsca, a zawsze potrzebujemy miejsca dla innych roślin Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dokkrb Napisano 12 Czerwca 2021 Autor Share Napisano 12 Czerwca 2021 W szklarni w końcu jest dość słońca Heliamphora minor Heliamphora folliculata x neblinae (klon #1), A. Smith clone Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dokkrb Napisano 26 Sierpnia 2022 Autor Share Napisano 26 Sierpnia 2022 Kilka świeżych zdjęć ze szklarni Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bibosz1 Napisano 27 Sierpnia 2022 Share Napisano 27 Sierpnia 2022 Cudowne Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sansei Napisano 27 Sierpnia 2022 Share Napisano 27 Sierpnia 2022 Super! Inny świat normalnie...żaden owad się nie prześlizgnie 😜 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cephalotus Napisano 27 Sierpnia 2022 Share Napisano 27 Sierpnia 2022 No, no, noo... gdyby nie elementy infrastruktury szklarniowej, możnaby pomyśleć, że zdjęcia robione na dziko. Piękne rośliny, super się je ogląda. Dzięki za aktualizację. Dobrze by było, gdyby zdkęcia miały nazwy, jak zazwyczaj, bo sam nie wszystko rozpoznaję. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi