biedronkaoo7 Napisano 5 Lipca 2015 Share Napisano 5 Lipca 2015 Dla każdego coś pięknego To ja poproszę małe terrarium z tłustoszami Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek0421 Napisano 5 Lipca 2015 Share Napisano 5 Lipca 2015 Jeśli mamy koncert życzeń, to przydałyby się zdjątka kapturnic. A co do muchołówek, to każda z nich ma piękne paszcze! Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dokkrb Napisano 6 Lipca 2015 Autor Share Napisano 6 Lipca 2015 (edytowane) Dla każdego coś pięknego To ja poproszę małe terrarium z tłustoszami Niestety obecnie terrarium z tłustoszami wygląda bardzo biednie, bo stoi na podłodze w bardzo słabo oświetlonym miejscu fitotronu, ale przynajmniej tłustosze rosną. Wstawię je pod świetlówki dopiero jak zwolni mi się miejsce po heliamforach, które wylądują na stole w szklarni - więc już niedługo. Aby nie wyszło na to, że tak źle traktuję tłustosze, kilka okazów dla których znalazło się miejsce bezpośrednio pod świetlówkami. Pinguicula medusina Pinguicula x 'L’Hautil' Pinguicula x 'L’Hautil' Pinguicula primuliflora Pinguicula grandiflora Edytowane 6 Lipca 2015 przez dokkrb Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek0421 Napisano 6 Lipca 2015 Share Napisano 6 Lipca 2015 Jakie piękne tłustosze! Szczególnie te pod świetlówkami! Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dokkrb Napisano 6 Lipca 2015 Autor Share Napisano 6 Lipca 2015 Jakie piękne tłustosze! Szczególnie te pod świetlówkami! Dzięki, a zdjęcia kapturnic postaram się wrzucić jutro Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
markus383 Napisano 6 Lipca 2015 Share Napisano 6 Lipca 2015 Mnie zaciekawiła ta roślinka przypominająca pająka z ostatniego postu. Możesz napisać jak się nazywa? Pozdrawiam. Mateusz Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dokkrb Napisano 6 Lipca 2015 Autor Share Napisano 6 Lipca 2015 Mnie zaciekawiła ta roślinka przypominająca pająka z ostatniego postu. Możesz napisać jak się nazywa? Pozdrawiam. Mateusz Pewnie chodzi o Pinguicula medusina Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
markus383 Napisano 7 Lipca 2015 Share Napisano 7 Lipca 2015 Tak, właśnie o ta roślinę mi chodziło Świetnie wygląda na Twoich fotografiach Gratuluje tak pięknych okazów Nie moge się napatrzeć na zdjęcia. Pozdrawiam, Mateusz Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dokkrb Napisano 8 Lipca 2015 Autor Share Napisano 8 Lipca 2015 Udało mi się większość roślin posadzić, jeszcze kilka helek do stołu dojdzie, w miejscach mineralnych z piaskiem będą posadzone rosiczki (głównie D. roraimae), ale muszą trochę podrosnąć. W sadzawce i na korzeniach pojawią się docelowo inne rośliny, m.in. pływacze, ale także mszaki i paprocie. Brocchinia hechtioides Heliamphora collina (Foothills Testigos) Heliamphora nutans Heliamphora spec. nov. Akopan Heliamphora spec. nov. Angasima Heliamphora parva (Cerro Neblina) Heliamphora heterodoxa (Gran Sabana) Heliamphora exappendiculata (Apacapa Tepui) Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek0421 Napisano 8 Lipca 2015 Share Napisano 8 Lipca 2015 Przepiękne. Wszystko idealnie ułożone. CUDO! Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Niekumaty Burak Napisano 8 Lipca 2015 Share Napisano 8 Lipca 2015 Na ostatnim zdjęciu, na podłodze w skrzynce to papirus? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dokkrb Napisano 8 Lipca 2015 Autor Share Napisano 8 Lipca 2015 Na ostatnim zdjęciu, na podłodze w skrzynce to papirus? Tak Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biedronkaoo7 Napisano 8 Lipca 2015 Share Napisano 8 Lipca 2015 Terrarium z tłustoszami, mimo podeschniętych mszaków wygląda bardzo ładnie i naturalnie Zaniedbane to jest moje a nie to A stół z helkami wygląda wspaniale ! Kolejne udane dzieło Dzięki jeziorku całość wygląda bardzo naturalnie Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chroman91 Napisano 8 Lipca 2015 Share Napisano 8 Lipca 2015 Elegancko to wyszło, cały stół wygląda jakby powstał dobre kilka lat temu Kolejne cacko które powstało w twojej szklarni Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dokkrb Napisano 8 Lipca 2015 Autor Share Napisano 8 Lipca 2015 Terrarium z tłustoszami, mimo podeschniętych mszaków wygląda bardzo ładnie i naturalnie Zaniedbane to jest moje a nie to A stół z helkami wygląda wspaniale ! Kolejne udane dzieło Dzięki jeziorku całość wygląda bardzo naturalnie Dzięki, mam nadzieję że całość, a zwłaszcza jeziorko zacznie wyglądać lepiej, jak wszystko naturalnie zacznie zarastać, bo na razie wygląda dość surowo, no ale to wszystko zostało dzisiaj posadzone. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi