Arturr0 Napisano 10 Kwietnia 2014 Share Napisano 10 Kwietnia 2014 I jak - zdecydowałeś sie na jakieś auto, czy się wciąż zastanawiasz? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karaluch Napisano 10 Kwietnia 2014 Autor Share Napisano 10 Kwietnia 2014 Jeszcze się zastanawiam. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
B-52 Napisano 10 Kwietnia 2014 Share Napisano 10 Kwietnia 2014 Ja w tym momencie mam mercedesa w124kombi,opel manta B i oPel rekord e2(na sprzedaż ). Każdy z nich sprawuje się nie nagannie. Mercedes jak to wiadomo-samochód nie do zajeżdżenia. Ma przejechane pomad 409tyś i dalej jeździ nie dymiąc,nie paląc oleju,nie stuka,skrzypi,piszczy etc. Wygodny,komfortowy i pojemny. Przy kupnie tego modelu najlepiej szukać roxzniki 93-95. Do 93były mechaniczne "napędy"różnych podzespołów,a pob95nie hyły już cynkowane. No i tanie części. Co rekorda,no cóż....najwygodniejsze auto jakim jeździłem i nie do zdarcia. Mój akurat pali 8,2 czyli jak na siljiki ohc to praktycznie nic. Wszystko co wyremomtowałem w tym aucie wyniosło mjie 3k,a zrobiłem na prawdę duuuużo,gdzie dla przykładu wymoama sprzęgła w mondeo to 2k. Samochód na tyle wygodny,że znajomi mówili,że mamy zestaw wypoczynkowy-dwa fotele i kanapę Manta...auto dla koneserów-też polecam. Tylko trzeba się liczyć z tym,że często zatrzymywali mnie policjanci...aby onejrzeć co to jest Kiedyś miałem jeszcze hyundai sonata z '012.0l i też polecam. P.S. Oczywiście wszystko w benzynie. Nie uważam czegoś takoego jak gaz i diesel Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Niekumaty Burak Napisano 10 Kwietnia 2014 Share Napisano 10 Kwietnia 2014 Zastanów się nad Nissanem (nie podaję konkretnego modelu). Jakościowo jest tylko trochę słabszy od swoich pobratyńców, ale jest zdecydowany tańszy. Fachowcy określają to jako dobrą relację między ceną a jakością. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karaluch Napisano 13 Września 2015 Autor Share Napisano 13 Września 2015 W końcu kupiłem Jak skończę poprawiać wady fabryczne, to wrzucę kilka zdjęć Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karaluch Napisano 20 Września 2015 Autor Share Napisano 20 Września 2015 No to wrzucam http://www.daciaklub.pl/forum/viewtopic.php?t=12393 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barbus Napisano 26 Września 2015 Share Napisano 26 Września 2015 A czy ktoś z forumowiczów jest może posiadaczem Mini? Zastanawiam się na kupnem Mini Cooper albo Mini ONE. Absolutnie nie znam się na samochodach, w pierwszej kolejności kieruje sie tym czy samochód mi się podoba wizualnie czy nie - czyli po prostu czy jest ładny Oczywiście określenie "ładny" to kwestia gustu. Podobno Mini to nie samochód, to styl życia Strasznie mi się podobają, to są samochody z duszą W pierwszej kolejności miała być jakaś Alfa (bo są piękne ) albo terenówka (bo miałbym czym na ryby śmigać ) ale żona marudzi, że będą za drogie w utrzymaniu i że lepiej kupić coś mniejszego i bardziej ekonomicznego. No to wymyśliłem, że albo Mini albo Citroen C3 Pluriel . Ja raczej skłaniam się ku europejskim markom ( taki mój europejski patriotyzm) i chcę żeby samóchód wyróżniał się z tłumu, czyli wszelkie golfy, yarisy i tym podobne pospolite samochody odpadają. Tak więc reasumąjąc, jeśli jest tu jakiś właściciel Mini to jestem ciekaw jego opini na temat tej marki. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Niekumaty Burak Napisano 26 Września 2015 Share Napisano 26 Września 2015 (edytowane) ... Podobno Mini to nie samochód, to styl życia Strasznie mi się podobają, to są samochody z duszą ... Wypisujesz przypadkowe zbitki nic nieznaczących słów używanych w reklamach. Nie mam Mini, tutaj masz dużo informacji http://www.mini.org.pl http://www.forumsamochodowe.pl/mini-forum-vf157.htm Edytowane 26 Września 2015 przez Niekumaty Burak Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wksek Napisano 26 Września 2015 Share Napisano 26 Września 2015 (edytowane) Jeżeli liczysz na tanią eksploatację to w razieewentualnych problemów, w serwisie zapłacisz taryfę jak za BMW, w końcu do tego koncernu należy Mini. Ekonomiczne też zbyt nie są, bo motory mają dość mocne, a szkoda brać podstawowy 1,6. Edytowane 26 Września 2015 przez wksek Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karaluch Napisano 26 Września 2015 Autor Share Napisano 26 Września 2015 A czy ktoś z forumowiczów jest może posiadaczem Mini? Zastanawiam się na kupnem Mini Cooper albo Mini ONE. Absolutnie nie znam się na samochodach, w pierwszej kolejności kieruje sie tym czy samochód mi się podoba wizualnie czy nie - czyli po prostu czy jest ładny Oczywiście określenie "ładny" to kwestia gustu. Podobno Mini to nie samochód, to styl życia Strasznie mi się podobają, to są samochody z duszą W pierwszej kolejności miała być jakaś Alfa (bo są piękne ) albo terenówka (bo miałbym czym na ryby śmigać ) ale żona marudzi, że będą za drogie w utrzymaniu i że lepiej kupić coś mniejszego i bardziej ekonomicznego. No to wymyśliłem, że albo Mini albo Citroen C3 Pluriel . Ja raczej skłaniam się ku europejskim markom ( taki mój europejski patriotyzm) i chcę żeby samóchód wyróżniał się z tłumu, czyli wszelkie golfy, yarisy i tym podobne pospolite samochody odpadają. Tak więc reasumąjąc, jeśli jest tu jakiś właściciel Mini to jestem ciekaw jego opini na temat tej marki. Jak już masz parcie na mini, to bierz Mini Countryman w benzynce. O cytrynkach nie znam zbyt przychylnych opinii - zawieszenie. A Mini Countryman to taki ala terenowy - wilk syty, owca cała Pozdrawiam Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wksek Napisano 27 Września 2015 Share Napisano 27 Września 2015 (edytowane) A co jest złego w zawieszeniu Citroena? Jeżeli patrzeć na modele z pneumatycznym zawieszeniem z poprzedniej epoki to owszem, ale tutaj rozmawiamy raczej o obecnej motoryzacji, U mnie Citroënem jeździ małżonka,jeździł teść i zawieszenie to... Najlepsza rzecz w tym aucie(auta 2007r w górę) . Takiej wygody jazdy dzięki właśnie citroenowskiemu zawieszeniu jeszcze nie doznałem. Tłumi wszystko i wszędzie, dziury są niewyczuwalne, kapitalne wygodne fotele, może i słabo wyprofilowane na bokach,ale długie trasy pokonuje się nim imponująco, czego już nie mogę powiedzieć o drugim aucie w rodzinie (civic) gdzie długie trasy i nierówności polskich dróg są bardzo odczuwalneprzez twardo zestrojone zawieszenie . Jedyne do czego można się uczepić przy francuzach to denerwujące pierdoły, od zacinających się klamek, przez "choinkę" oświetlenia przez pękające przednie sprężyny (wadliwe kielichy) Ps. Karaluch Dacia jakby nie patrzeć to Renault, które zawieszenie praktycznie dzieli z koncernem PSA. Edytowane 27 Września 2015 przez wksek Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karaluch Napisano 27 Września 2015 Autor Share Napisano 27 Września 2015 A co jest złego w zawieszeniu Citroena? Jeżeli patrzeć na modele z pneumatycznym zawieszeniem z poprzedniej epoki to owszem, ale tutaj rozmawiamy raczej o obecnej motoryzacji, U mnie Citroënem jeździ małżonka,jeździł teść i zawieszenie to... Najlepsza rzecz w tym aucie(auta 2007r w górę) . Takiej wygody jazdy dzięki właśnie citroenowskiemu zawieszeniu jeszcze nie doznałem. Tłumi wszystko i wszędzie, dziury są niewyczuwalne, kapitalne wygodne fotele, może i słabo wyprofilowane na bokach,ale długie trasy pokonuje się nim imponująco, czego już nie mogę powiedzieć o drugim aucie w rodzinie (civic) gdzie długie trasy i nierówności polskich dróg są bardzo odczuwalneprzez twardo zestrojone zawieszenie . Jedyne do czego można się uczepić przy francuzach to denerwujące pierdoły, od zacinających się klamek, przez "choinkę" oświetlenia przez pękające przednie sprężyny (wadliwe kielichy) Ps. Karaluch Dacia jakby nie patrzeć to Renault, które zawieszenie praktycznie dzieli z koncernem PSA. Nie znam cytrynki. Wiem, że w moim gronie nie mają one zbyt przychylnych opinii Dacię dopiero poznaję - robię nią tylko 8km dziennie Jeżeli twierdzisz, że citroen ma zaiście miękkie zawieszenie, to tak musi być. W końcu, Ty jesteś użytkownikiem tego samochodu. Masz może któregoś z DS ? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wksek Napisano 27 Września 2015 Share Napisano 27 Września 2015 Niestety. Wyglądają świetnie - cała gama DS, ale w rodzinie tylko Xsara picasso i C2ka :-) Kiedyś też byłem negatywnie nastawiony, głównie przez otoczenie, które przypieło negatywną łatę do aut francuskich. Od czasu jak jednak mam okazję trochę nimi się poruszać zdanie zmieniłem in plus. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barbus Napisano 27 Września 2015 Share Napisano 27 Września 2015 (edytowane) Wypisujesz przypadkowe zbitki nic nieznaczących słów używanych w reklamach. Nie mam Mini, tutaj masz dużo informacji http://www.mini.org.pl http://www.forumsamochodowe.pl/mini-forum-vf157.htm W internecie już szukałem, potrafię posługiwać się wyszukiwarką Nie wiem czy słyszałeś o czymś takim jak marketing szeptany albo marketing wirusowy. Wiesz, że ludzie zarabiają na pisaniu negatywnych opinii w internecie na temat produktów konkurencyjnych firm? Ja nie wierzę we wszystko co ludzie piszą w internetach Wolałem dodatkowo zapytać na forum, bo uważam że tu otrzymam wiarygodne informacje. Co do tych reklam, ja praktycznie nie oglądam TV Jeśli chodzi o pierwsze zdanie (to, że Mini to nie samochód, to styl życia) - fakt, wyczytałem gdzieś w internecie. Natomiast to, że jest to samochód z duszą - jest to moja prywatna opinia. Dla mnie jest to marka, która wyróżnia się z całej tej szarzyzny Golfów, Oplów Astra czy innych Yaris. Nie interesuje się motoryzacją, ale to są jedne z niewielu samochodów które zwracają moją uwagę. Jeśli Tobie jest ciężko to zrozumieć, trudno, jakoś to przeżyję . Dziękuję wszystkim za odpowiedź Edytowane 27 Września 2015 przez barbus Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Niekumaty Burak Napisano 29 Września 2015 Share Napisano 29 Września 2015 Bywają też pozytywne opinie, np. tylko wymieniam olej i jeżdżę, czytaj, dolewam olej i stoi na kanale. Preferencje, w tym motoryzacyjne bywają różne i różne mają podłoża, np. pokoleniowe, ale też często irracjonalne. Pokoleniowo, mógłbym się zafiksować na Mini, tym bardziej, że w latach 1962-68 święcił triumfy w Rajdzie Monte Carlo. Pozostała mi platoniczna fascynacja Harleyem i Mustangiem. Nie musisz niczego przeżywać , taki ktoś jak ja, może zrozumieć fana Mini , mimo, że pochodzimy z różnych bajek. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi