Crespo Napisano 9 Kwietnia 2014 Share Napisano 9 Kwietnia 2014 Witam! Zwracam się do was z pytaniem, ponieważ sam mam dylemat ... Ucinając dzisiaj czarnego liścia, ku mojemu zdziwieniu znalazłem pod nim odrost ... Z tego względu że mam małą tą muchołówkę, która rośnie w doniczce 5,5 moje pytanie brzmi zostawiać je razem, czy oddzielać i rozsadzać ? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kosa1984 Napisano 9 Kwietnia 2014 Share Napisano 9 Kwietnia 2014 Hej. Jeżeli chcesz, żeby rosły razem, to nie rozsadzaj. Jeśli natomiast chcesz, żeby były rozsadzone, no to wtedy rozsadź. (; Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Crespo Napisano 9 Kwietnia 2014 Autor Share Napisano 9 Kwietnia 2014 Nie przeszkadza mi to tak szczerze, tylko właśnie problem w tym, czy doniczka nie będzie za mała... Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kosa1984 Napisano 9 Kwietnia 2014 Share Napisano 9 Kwietnia 2014 Też czasem się zastanawiam czy doniczka nie będzie za mała, ale to wtedy, gdy rośliny zaczynają wyglądać tak: I wychodzi mi na to, że nie, nie będzie za mała. Za mała jest wtedy, gdy faktycznie hamuje już wzrost roślin, nie dając im możliwości rozrostu, albo, gdy korzenie wychodzą przez otwory odpływowe. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Crespo Napisano 9 Kwietnia 2014 Autor Share Napisano 9 Kwietnia 2014 Zawstydziłeś i zdołowałeś mnie tym zdjęciem dzięki za odpowiedz Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kosa1984 Napisano 9 Kwietnia 2014 Share Napisano 9 Kwietnia 2014 Spoko, to okaz, który do takiej formy dochodził parę lat (choć dzielił się i jego części wędrowały też do innych doniczek, czego żałuję bo powinienem wymieniać donice na coraz szersze - byłby busz). Poza tym, to chętnie dzielący się i dobrze rosnący kultywar. Trzymam kciuki, żeby i Twoje muchołówki zasłoniły kiedyś torf. (: Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Masiol Napisano 10 Kwietnia 2014 Share Napisano 10 Kwietnia 2014 A co to za kultywar? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kosa1984 Napisano 10 Kwietnia 2014 Share Napisano 10 Kwietnia 2014 'Fine Tooth x Red'. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi