Crespo Napisano 14 Kwietnia 2014 Share Napisano 14 Kwietnia 2014 Witam! Otóż jakiś czas temu wyrosły u moich muchołówek pędy kwiatowe, gdy osiągnęły około 5cm, uciąłem je ... od tamtego momentu rośliny znacznie zatrzymały swój rozwój, nie wypuszczają w ogóle nowych pułapek, czytałem właśnie że podczas wypuszczania pędów, hamowany jest rozwój rośliny, stąd pojawia się moje pytanie ile może trwać okres takiego zatrzymania? Dodatkowo faktem który nie sprzyja, jest pogoda. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Redgreen Napisano 14 Kwietnia 2014 Share Napisano 14 Kwietnia 2014 No różnie jest to muchołówkami. Z moich obserwacji część dostaje chwilowego stopa , inne trochę wolno ale dalej rosną. Też mnie to drażni ale nigdy nie przyglądałem się szczegółowo które i w jakich warunkach szybciej,wolniej rosną. Nie jestem też w stanie określić jaki ma wpływ na to pogoda i jakość zimowania. Najdłuższy okres zastania trwał aż 2 m-ce i nie jest to przykład odosobniony. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Crespo Napisano 14 Kwietnia 2014 Autor Share Napisano 14 Kwietnia 2014 No u mnie trwa to około 3 tygodni już i myślałem że to już długo, ale jak widzę mogę być spokojny Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukash Napisano 14 Kwietnia 2014 Share Napisano 14 Kwietnia 2014 (edytowane) A za tydzień będą iście letnie temperatury więc na pewno ruszy. Edytowane 14 Kwietnia 2014 przez Gość Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi