Skocz do zawartości

Prośba o identyfikację.

krople_rosy

Rekomendowane odpowiedzi

Hejka !

Zgłupiałem do reszty! Wszystkie dzbaneczniki mam z przecen w supermarketach (prócz jednego którego dostałem na urodziny). Wszystkie "marketowce" były tak stare i w takim stanie, że nie szło ani rozróżnić je po wyglądzie, ani odczytać czegokolwiek z naklejek na doniczkach. Jestem niemal pewny że obie to ventraty, ale zgłupiałem dziś czytając inne "prośby o identyfikację". Dlatego proszę o identyfikację:

(ps dzbanki i zdjęcia w rzeczywistości są nieco smuklejsze, aparat jednak je nieco skrócił).

1:

post-6601-1397592262_thumb.jpg

post-6601-1397592267_thumb.jpg

2:

post-6601-1397592274_thumb.jpg

post-6601-1397592279_thumb.jpg

3: Tu pytanie: Parę tygodni temu, wsadziłem do terra prawdopodobnie ventricose (tyle było napisane o niej na czytniku cen). Domniemana ventricosa od tego czasu z łodygi wypuszcza kolejny stożek wzrostu i odrost. Zwykle spodziewam się uschnięcia/zżółknięcia paru liści ale w tym przypadku, żółknie ich tak dużo że zacząłem się martwić. Czy wszystko z nią okej ? Również proszę o identyfikację :)

post-6601-1397592287_thumb.jpg

Dziękuję !!

Oh dopiero teraz uświadomiłem sobie że w złym dziale.. Proszę o przerzucenie posta do "identyfikacji".

Edytowane przez spijając_nektar
Odnośnik do odpowiedzi

1,2 ventrata.

3 myślę, że ciężko będzie zidentyfikować po liściach bez dzbanków. Czasem u mnie żółkły liście jak dzbanecznik miał za mokro, ale nie musi to być przyczyną u Ciebie.

Odnośnik do odpowiedzi