krople_rosy Napisano 15 Kwietnia 2014 Share Napisano 15 Kwietnia 2014 (edytowane) Hejka ! Zgłupiałem do reszty! Wszystkie dzbaneczniki mam z przecen w supermarketach (prócz jednego którego dostałem na urodziny). Wszystkie "marketowce" były tak stare i w takim stanie, że nie szło ani rozróżnić je po wyglądzie, ani odczytać czegokolwiek z naklejek na doniczkach. Jestem niemal pewny że obie to ventraty, ale zgłupiałem dziś czytając inne "prośby o identyfikację". Dlatego proszę o identyfikację: (ps dzbanki i zdjęcia w rzeczywistości są nieco smuklejsze, aparat jednak je nieco skrócił). 1: 2: 3: Tu pytanie: Parę tygodni temu, wsadziłem do terra prawdopodobnie ventricose (tyle było napisane o niej na czytniku cen). Domniemana ventricosa od tego czasu z łodygi wypuszcza kolejny stożek wzrostu i odrost. Zwykle spodziewam się uschnięcia/zżółknięcia paru liści ale w tym przypadku, żółknie ich tak dużo że zacząłem się martwić. Czy wszystko z nią ? Również proszę o identyfikację Dziękuję !! Oh dopiero teraz uświadomiłem sobie że w złym dziale.. Proszę o przerzucenie posta do "identyfikacji". Edytowane 15 Kwietnia 2014 przez spijając_nektar Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radek:) Napisano 15 Kwietnia 2014 Share Napisano 15 Kwietnia 2014 1,2 ventrata. 3 myślę, że ciężko będzie zidentyfikować po liściach bez dzbanków. Czasem u mnie żółkły liście jak dzbanecznik miał za mokro, ale nie musi to być przyczyną u Ciebie. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi