krople_rosy Napisano 20 Grudnia 2014 Autor Share Napisano 20 Grudnia 2014 Hehehe.... Inaczej nie da się zacząć drobnej aktualizacji, zważywszy na fakt, jak bardzo zarosło Tinarium niechcianymi gośćmi. Zbyt późno zareagowałem. Próbowałem dziś wyrwać moczarkę pochwowatą, która rozpanoszyła się po całym Tinarium i w części nadziemnej i podziemnej. Gdy chwyciłem za kępę chcąc wyrwać, podniosłem całe podłoże tak, że oddzieliło się od keramzytu.. Odpuściłem i niech wygląda jak chce Wiem że to nieco deistyczne podejście do swojego dzieła, ale tak będzie najlepiej, z resztą rośliny czują się świetnie w towarzystwie moczarki i innych. Tak prezentuje się całość: Wszystkie kochane sałatki, zmieniają rozety na zimowe, tworząc coraz mniejsze liście i powiem szczerze, że rozety zimowe bardziej mi się podobają. 'Tiny' i 'weser'; na wiosnę spodziewam się zmasowanego ataku kwiatów: P. tempa: P laueana: P. agnata: P. emarginata i P. moraensis: I na koniec, Widłak goździsty. Myślałem że już po nim - wszystkie zielone części uschły na wiór - jednak rewelacyjnie odbił od korzenia i rośnie bardzo wolno ale zdrowo: Co jakiś czas dochodzą nowe tłustosze, jednak nic specjalnego do pokazania więcej nie mam. Czeka Tinarium jakaś przebudowa, by móc wstawić ściankę dodatkową i kilka dużych skałek, gdzie mogłyby rosnąć kolejne. Ale wszystko w swoim czasie Pozdrawiam ! Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi