B-52 Napisano 7 Maja 2014 Share Napisano 7 Maja 2014 (edytowane) Jako,że miejsca coraz mniej na parapecie i okolicach postanowiłem zrobić coś aby ulżyć dzbankom w ciasnocie. Tak więc plan,szkic,materiały i do dzieła. Na początek trochę metalu,wysoka temperatura,młot i kowadło. No i po paru godzinach grzania i klepania wyszło takie coś. Następnie trochę(12m) sznurka z konopii,pętlenie i wiązanie aby się jakoś estetycznie trzymało Efekt końcowy. Teraz powinno być wygodniej dzbanecznikom rosnąc i rozwijać się Uchwyty są zabezpieczone hartowaniem w przepalonym oleju co daje bardzo fajny efekt matu i antykorozji. Chciałem zaznaczyć,że wszystko zrobiłem sam,a nie z alledrogo. P.s. jeżeli będzie problem ze zdjęciami to proszę o info gdyż post tworzony na telefonie. P.s.2 Mam nadzieję,że post tu pasuje bo nie wiedziałem gdzie go napisać. Edytowane 7 Maja 2014 przez B-52 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biedronkaoo7 Napisano 7 Maja 2014 Share Napisano 7 Maja 2014 Super !! Fajnie miec takie zdolnosci i tworzyc samemu Bardzo ladnie to wyglada, mi sie podoba (Na dole jest jedno zdjecie za duzo pod PSami) Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kropka Napisano 7 Maja 2014 Share Napisano 7 Maja 2014 Bardzo fajnie i estetycznie Ci to wyszło. Podoba mi się A fakt, że ukułeś to sam - dla mnie rewelacja, podziwiam. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
B-52 Napisano 7 Maja 2014 Autor Share Napisano 7 Maja 2014 No właśnie niebwiem o co kaman z tym zdjęciem :/ Jak biorę na edycję to go nie widać. Fajnie,że się podoba Zapomniałem dodać,że te uchwyty mają specjalnie zaprojektowane zawiasy umożliwiające odchylenie całości od okna na pokój. Ma to na celu ułatwienie uchylenia czy też otwarcia okna bez obawy o naruszenie stanu fizycznego dzbaneczników Zdjęcia jak to funkcjonuje wrzucę wkrótce. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ampH Napisano 7 Maja 2014 Share Napisano 7 Maja 2014 Kiedy rusza masowa produkcja? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
B-52 Napisano 7 Maja 2014 Autor Share Napisano 7 Maja 2014 Kiedy rusza masowa produkcja? Zależy od zamówień Myślę,że nie byłoby problemu. Hehe Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
B-52 Napisano 7 Maja 2014 Autor Share Napisano 7 Maja 2014 Obiecane foty. Uchwyty w akcji Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biedronkaoo7 Napisano 7 Maja 2014 Share Napisano 7 Maja 2014 Fajne fajne, tak myślałam, że się to odgina na bok Jeszcze rzuć cenę to może zamówienia same napłyną Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
B-52 Napisano 7 Maja 2014 Autor Share Napisano 7 Maja 2014 Cena to sprawa indywidualana bo każdy wzór może być inny Różne wzory mogę wykonać. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ampH Napisano 7 Maja 2014 Share Napisano 7 Maja 2014 A na przykład dokładnie taki jak ten, co masz? Swoją drogą jakiś katalog by się przydał czy coś... + nie jest to głupi pomysł na biznes, nie tylko na owadożery by się takie coś przydało. Klientów byś miał podejrzewam. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sphagnum Napisano 7 Maja 2014 Share Napisano 7 Maja 2014 @up Podejrzewam, że B-52 już zarabia na takich i innych kutych rzeczach, czyż nie? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ampH Napisano 7 Maja 2014 Share Napisano 7 Maja 2014 W sumie racja, jaki szarak ma w domu młot kowalski, kowadło i możliwość rozgrzania dowolnego metalu do temperatur plastycznych. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
B-52 Napisano 7 Maja 2014 Autor Share Napisano 7 Maja 2014 Zarabiam to za dużo powiedziane Bardziej hobby. Nie powiem,ale parę rzeczy wyklepałem ostatnimi czasy Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hddk Napisano 7 Maja 2014 Share Napisano 7 Maja 2014 (edytowane) W sumie racja, jaki szarak ma w domu młot kowalski, kowadło i możliwość rozgrzania dowolnego metalu do temperatur plastycznych. Już się widzę, jak stoję na balkonie w swoim bloku, w słoneczny niedzielny poranek z zimnym piwkiem... Obok palenisko, kowadło i wykuwam sobie wieszaczek A wieszaki bardzo fajne i zawiasy rzeczywiście praktyczne Edytowane 7 Maja 2014 przez hddk Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi