mieczus Napisano 19 Września 2014 Share Napisano 19 Września 2014 Panel świeci ładnie, ale nie obawiasz się zbyt dużego wzrostu temperatury w terra? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emczer Napisano 19 Września 2014 Autor Share Napisano 19 Września 2014 Z wentylatorem 8cm zasilanym 7.5V radiator ma lekko powyżej 30stopni, więc już bardzo przyzwoicie. Więc nie boję się zbytnio o wzrost temperatury, zresztą szczelnie zamknięte raczej nie będzie, a w najgorszym razie mam nawilżacz i zobaczymy co z tego wyjdzie - będę kombinować. Ogólnie przy roślinach, które mam, to super warunków wilgotnościowo-temperaturowych mieć nie muszę. Byle było światło na zimę, a tego te 18 diod 3W daje go całkiem sporo Jednak z drugiej strony, nie wiem jak mnie poniesie wyobraźnia na zoobotanice Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emczer Napisano 5 Października 2014 Autor Share Napisano 5 Października 2014 (edytowane) W związku z nowymi nabytkami w kolekcji, zostało strzelone parę fotek nowych i obecnych lokatorów. Pinguicula 'Tina' Drosera adelae Nepenthes "Miranda" Nepenthes bicalcarata ´Brunei, orange' Drosera regia Nepenthes "Bloody Mary" Nepenthes "Rebecca Soper" Nepenthes albomarginata 'Red' Nepenthes 'Gentle' x 'Gentle' Drosera spatulata Drosera aliciae wszystkie wysiane w tym samym czasie. Jak widać, dwie z nich rosną dość wyraźnie. Dionaea Muscipula 'Funnel Trap' Dionaea Muscipula 'Regular form' Sarracenia purpurea 'Hybride' Drosera scorpioides Dzięki za odwiedziny, pozdrawiam! Edytowane 5 Października 2014 przez emczer Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biedronkaoo7 Napisano 5 Października 2014 Share Napisano 5 Października 2014 Miranda jest najpiękniejsza Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emczer Napisano 5 Października 2014 Autor Share Napisano 5 Października 2014 Wreszcie się ukorzeniła i aktywnie zaczyna żyć Jeszcze trochę i będzie dzbankować jak szalona Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kropka Napisano 5 Października 2014 Share Napisano 5 Października 2014 Dzbankowe maluchy fajne Koniecznie muszę sobie sprawić adelkę Śliczna! Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mieczus Napisano 5 Października 2014 Share Napisano 5 Października 2014 (edytowane) A nie widzę Twojej hookeriany i ventratki... co to za dyskryminacja No i w końcu Tina zakwitła - gratuluję! Edytowane 5 Października 2014 przez mieczus Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emczer Napisano 5 Października 2014 Autor Share Napisano 5 Października 2014 (edytowane) Pawle - proszę Cię bardzo - jest i hookeriana i ventrata wraz z resztą towarzystwa w terrarium Muszę przyznać, iż wredna ta ventratka. Dwa najdorodniejsze dzbanki po ścięciu czubka dla Ciebie zasusza, ale za to tworzy 3-4 kolejne stożki wzrostu z głównej łodygi... A Tinie pomogło wyjście z cienia, na sam środek parapetu Edytowane 5 Października 2014 przez emczer Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mieczus Napisano 5 Października 2014 Share Napisano 5 Października 2014 Chciałeś mieć ventratkowy krzak - będziesz miał krzak Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emczer Napisano 7 Czerwca 2015 Autor Share Napisano 7 Czerwca 2015 Czas na wiosenną aktualizację! Nie pokażę wszystkiego, bo jestem leniwy, ale coś tam na ten moment wrzucę! Wszystkie moje rosiczki. Poza regią i adelkami. Ktoś mnie nakieruje cóż to za hybryda? Moja p. 'Tina' to już nie jedna, a trzy sztuki. Moje niezidentyfikowane hybrydy tłustoszy z carnisany - jeden maluch bierze się za kwiatka. No, a teraz dzbanuszki! Na początek najnowszy dzbanek N. x 'Ventrata'. N. 'Gentle' x 'Gentle' N. bicalcarata ´Brunei, orange' - dzbanki coraz większe. N. 'Miranda' N. 'Rebecca Soper' bez dzbanków i malutkie N. x 'hookeriana' Kilka N. 'Bloody Marry' N. x 'hookeriana' Póki co tyle. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jowita Napisano 7 Czerwca 2015 Share Napisano 7 Czerwca 2015 Wszystkie "owadożerki" przepiękne , dzbaneczniki wszystkie pięknie "dzbankują" . Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emczer Napisano 27 Czerwca 2015 Autor Share Napisano 27 Czerwca 2015 Tym razem tylko jedno zdjęcie. Powyższe tłustoszowe maleństwo zakwitło... Dwa tygodnie temu, ale ciągle jestem zabiegany i dopiero wczoraj zrobiłem zdjęcie. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi