asd1 Napisano 12 Maja 2014 Share Napisano 12 Maja 2014 Jakiś czas temu zauważyłem, że na mojej rosiczce zaczęło wyrastać coś dziwnego, sami zobaczcie na zdjęciu. Na samym początku myślałem, że to jakiś pasożyt. Dzisiaj po dokładnych oględzinach roślinki zauważyłem, że większość rosiczki po stronie "tego czegoś" zaczęło po prostu usychać i byłem zmuszony je uciąć. Co to może być? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hddk Napisano 12 Maja 2014 Share Napisano 12 Maja 2014 Uciąłeś roślinie korzeń podporowy, który u wyższych capensisów jest czymś normalnym. Usychanie nie miało z tym związku. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
asd1 Napisano 12 Maja 2014 Autor Share Napisano 12 Maja 2014 Dziękuję za szybką odpowiedź. Z tym korzeniem nic nie robiłem, tylko zająłem się obumarłymi liśćmi po tej stronie. Czy jeśli będę niedługo przesadzał roślinkę to mogę przesadzić ją tak, aby ten czerwony korzeń był w ziemi, czy musi być ponad? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Painkiler1 Napisano 12 Maja 2014 Share Napisano 12 Maja 2014 Nie ma znaczenia w zasadzie, ale jak nie lubisz "palemki" to możesz wsadzić wgłąb. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
comandos21 Napisano 12 Maja 2014 Share Napisano 12 Maja 2014 Normalne u Capensis z tego co zauważyłem, niegdyś wszystkie moje dorosłe okazy miały takie u dołu łodygi:) Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
B-52 Napisano 12 Maja 2014 Share Napisano 12 Maja 2014 Tak wygląda u mnie Także nie ma się czym przejmować Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi