comandos21 Napisano 14 Maja 2014 Share Napisano 14 Maja 2014 (edytowane) Hej, wiem że w sumie zaśmiecam ale mam kolejne pytanie, jak pakujecie do wysyłki lub transportu roślinki w doniczkach? Myślałem aby np. torf nawilżony od góry obłożyć wacikami kosmetycznymi, zabezpieczyć to taśmą np srebrną techniczną lub zwykłą do pakowania a na roślinkę nałożyć np wyciętą wielo-doniczkę i to zakleić np taśmą. A drugie co mnie interesuje to to żeby np torf się nie wypłukiwał z małych doniczek 9' mogę na spód położyć waciki kosmetyczne i dopiero na to torf, będzie to chłonęło wodę i nie będzie zanieczyszczało tej w podstawce. Czy lepiej nie dawać wacików bo to zmieni coś w podłożu? Kamyczków nie bd kładł na dół bo nie mam i to samo z piaskiem:) Edytowane 14 Maja 2014 przez comandos21 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sphagnum Napisano 14 Maja 2014 Share Napisano 14 Maja 2014 http://www.rosliny-owadozerne.pl/Pakowanie-Roslin-t6995.html Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
comandos21 Napisano 14 Maja 2014 Autor Share Napisano 14 Maja 2014 Dzięki ale ja potrzebuję całość przetransportować roślinę w doniczce:) byłaby tak zapakowana około 12h I mnie interesuje czy mogę te waciki na sam spód dać czy nie Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sphagnum Napisano 14 Maja 2014 Share Napisano 14 Maja 2014 (edytowane) Tamten temat zawiera poradnik jak pakować roślinę z doniczką, tylko trzeba ten temat przeczytać. Co do wacików, to na chłopski rozum nie powinny zaszkodzić, ale nie uznawaj mojego zdania za wiążącego jakby co i nie podawaj mnie do sądu. Edytowane 14 Maja 2014 przez beginner Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
comandos21 Napisano 14 Maja 2014 Autor Share Napisano 14 Maja 2014 (edytowane) Temacik przeczytałem cały, fajnie pakowanie i podobne do tego, które dawniej ja robiłem:) hehe do sądu nie podam, spoko;) Edytowane 14 Maja 2014 przez comandos21 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
comandos21 Napisano 14 Maja 2014 Autor Share Napisano 14 Maja 2014 (edytowane) Dobra dałem te waciki wchłonęły wodę ale ciekawe czy torf z nich teraz wchłonie:) A co do pakowania to wy ubijacie torf w tej doniczce przed zabezpieczeniem żeby nie był za luźny czy luźno sypiecie? Ma to jakiś specjalny wpływ na wzrost rosiczek ? Edytowane 14 Maja 2014 przez comandos21 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi