Haseox91 Napisano 15 Maja 2014 Share Napisano 15 Maja 2014 Powiedzcie kupiłem cefalka swojego 1 trzeba mu dolać troszkę destylki do tych 3 wykrztałconych dzbanków zeby sobie mógł szamać ? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kropka Napisano 15 Maja 2014 Share Napisano 15 Maja 2014 Moim zdaniem nie ma co kombinować. Cefalek śliczny, zdrowy, sam sobie poradzi. Ja nie praktykuję dolewania wody do bukłaków. Można taki sposób wykorzystać przy ratowaniu, gdy się roślinę chwilowo przesuszy, wtedy wlewasz do pełna zimnej wody. Ale w normalnych warunkach, nie ma takiej potrzeby. Daj mu spokojnie rosnąć Widzę, że siedzi na skarpie w akwa, więc Twoje działania powinny ograniczyć się do utrzymywania wilgotnego podłoża, dostarczenia porządnej dawki słońca lub doświetlania, wilgotność powietrza ma nieco podwyższoną dzięki szkiełku, więc będzie rósł grzecznie. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Haseox91 Napisano 15 Maja 2014 Autor Share Napisano 15 Maja 2014 Stała wilgotność koło niego to 60/70% po drugiej stronie akwarium co 30 minut włącza się fogger i wiatraczek na 15 minut . Bo będę tu trzymał same helki prawie . Oświetlenie 2x28W T5 6500k . Mam zamiar 1 swietlowke zmienić na 4000k sylvani . Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dyzio Napisano 30 Maja 2014 Share Napisano 30 Maja 2014 Powiedzcie kupiłem cefalka swojego 1 trzeba mu dolać troszkę destylki do tych 3 wykrztałconych dzbanków zeby sobie mógł szamać ? Ładny cefalek, gdzie takiego dorwałeś? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
comandos21 Napisano 30 Maja 2014 Share Napisano 30 Maja 2014 podpinam się do pytania przedmówcy:) ile dałeś i gdzie:) Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Masiol Napisano 30 Maja 2014 Share Napisano 30 Maja 2014 (edytowane) Wykształcony pisze się przez SZ, a nie RZ. Edytowane 30 Maja 2014 przez Masiol Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Haseox91 Napisano 30 Maja 2014 Autor Share Napisano 30 Maja 2014 Kupiłem go na www.heldros.pl dałem 59,99zł Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi