comandos21 Napisano 18 Maja 2014 Share Napisano 18 Maja 2014 Hej wam posiadam kapturnicę z tych chyba najzwyczajniejszych, jest cała zielona gdy ma dzbany i żadnych kolorków:) Nie znam jej nazwy niestety ale tak wygląda mniej więcej gdy urośnie: Tydzień temu ją rozdzielałem z kłącza na 4 małe i czy mogę ją teraz wystawić na balkon gdy jest temp noc/dzień 6-15st? Zaszkodzi jej to? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1w0na Napisano 18 Maja 2014 Share Napisano 18 Maja 2014 (edytowane) Sarracenia flava? Za mały obrazek... Moim zdaniem nie powinno być problemu. Oczywiście należy liczyć się z tym, że obecne liście zmarnieją. Edytowane 18 Maja 2014 przez 1w0na Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
comandos21 Napisano 18 Maja 2014 Autor Share Napisano 18 Maja 2014 (edytowane) liście dopiero zaczęła wypuszczać Edytowane 18 Maja 2014 przez comandos21 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sevillo Napisano 18 Maja 2014 Share Napisano 18 Maja 2014 Chyba rubra. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
comandos21 Napisano 18 Maja 2014 Autor Share Napisano 18 Maja 2014 Nie istotne jaka:) mogę dać ja na balkon jak takie skoki temp? w ogóle powiem wam, ze w tamtym roku miała kwiatka czerwonego dużego:) ale kaptury od zawsze jej rosły i pod chyba ciężarem własnym opadały jakby siły nie miały. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kropka Napisano 18 Maja 2014 Share Napisano 18 Maja 2014 mogę dać ja na balkon jak takie skoki temp? Kapturnice mogą okrągły rok być na balkonie. Przecież one zimują w ujemnych temperaturach, więc skąd te obawy? Poczytaj najpierw dostępne materiały na temat roślin, które posiadasz zanim zadasz pytania wałkowane w opracowaniach i na forum wielokrotnie. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi