Gekon Napisano 20 Maja 2014 Share Napisano 20 Maja 2014 Pomysl bardzo dobry. Ale po co? O ile nie planujesz zrobienia tam oswietlenia to bez tego ta folia zrobi raczej efekt 'lustrzanego odbicia'. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
comandos21 Napisano 20 Maja 2014 Autor Share Napisano 20 Maja 2014 folia będzie wówczas odbijała światło słoneczne, które będzie padało wprost na akwarium a co za tym idzie ... w akwarium jaśniej dla roślinek Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gekon Napisano 20 Maja 2014 Share Napisano 20 Maja 2014 folia będzie wówczas odbijała światło słoneczne, które będzie padało wprost na akwarium a co za tym idzie ... w akwarium jaśniej dla roślinek Zamontowanie folii tylko zeby odbijalo promienie sloneczne mijua sie z celem bo o wiele jasniej sie tam nie zrobi... ale oczywiscie mozesz sprobowac Pozatym to jak mowilem. Bez przykrycia nie ma to najmniejszego sensu A jak przykryjesz go np. sama deska to automatycznie ograniczy to naplyw swiatla slonecznego. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krople_rosy Napisano 20 Maja 2014 Share Napisano 20 Maja 2014 Nie wiem dla czego ludzie uważają że akwarium zawsze jest za niskie dla dzbaneczników... Ja uważam że takim ludziom brakuje wyobraźni.. Wystarczy takie akwarium postawić na jednym boku, by w pionie było najdłuższe, do środka wstawić elegancką kuwetkę z keramzytem i dosunąć otwartą ścianą do okna.. Tworzymy wówczas własne najprostsze terrarium z najlepszym dostępem do światła i najlepszą "higroregulacją" jaka istnieje - za wilgotno - odsunąć od okna, za mało wilgotno - dosunąć. Inną sprawą jest fakt, że zanim dzbanki przerosną akwarium, minie sporo czasu.. też myślałem że moje 50cm nie wystarczy na długo a tu już mija czas i mija i dalej nie sięgają połowy ( no poza wyjątkami ). Myślę że do czasu gdy dzbanki by je przerosły, commandos będzie już doskonale wiedział co hodować i jak i sam zadecyduje czy mieć nowe terrarium czy nie 3 fakt: dzbaneczniki dostępne w sieciówkach potrzebują mało wilgotności nawet na zwykłym parapecie dzbankują z powodzeniem i nawet ślicznie wyglądają ogromne ventraty przerastające odkryte akwarium. Na pewno daje o wiele większy efekt niż sama podstawka wypełniona keramzytem. Mimo wszystko przeznaczyłbym akwa na tłustosze Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
comandos21 Napisano 21 Maja 2014 Autor Share Napisano 21 Maja 2014 ja chyba te tlustosze tam wsadzę i kapturnicę Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krople_rosy Napisano 21 Maja 2014 Share Napisano 21 Maja 2014 (edytowane) odpadam z tematu.. Commandos: Podaj proszę nam linka gdzie jest napisane, że kapturnice trzyma się w terrarium. Może faktycznie gdzieś istnieje taki temat i Cie tak bardzo wprowadził w błąd? Edytowane 21 Maja 2014 przez spijając_nektar Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
comandos21 Napisano 21 Maja 2014 Autor Share Napisano 21 Maja 2014 (edytowane) no fakt nigdzie nie pisze .... ale pare lat temu trzymałem kapturnice młode w takim terra i rosły mega szybko. Tym się sugerowałem To poprawka: tłustosze i siewki rosiczek mogą byč? Edytowane 21 Maja 2014 przez comandos21 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi