comandos21 Napisano 19 Maja 2014 Share Napisano 19 Maja 2014 (edytowane) Cześć wam, myślę że zainteresuje co niektórych ten temat.... Zakupiłem ostatnio urządzonko jak w tytule i powiem wam, ze całkiem dokładne jest:) Koszt to z wysyłką dosłownie 15zł 12,90zl- hugro-termometr 2zł wysyłka ekonomik Polecam wam sklep na allegro: ISO ELECTRONICS (mają sporo negatywów ale mi zawsze dochodzą ekonomiki w 2-3 dni, jeszcze nigdy nie zaginęła a dużo od nich zamawiam elektroniki) dodam link bo ciężko znaleźć Iso electronics hygr-term. Tym, którzy zakładają terrarium lub coś dla roślin lubiących dużą wilgotność przyda się ono na pewno, pokazuje i temperaturę i wilgotność... Zasilane est dwoma bateriami (w komplecie dają) po to by w razie wyczerpania się jednej dłużej urządzonko chodziło:) Mam coś podobnego w aucie ale tylko termometr i już 1,5 roku bez wymiany baterii mi chodzi:) Oto foty: Edytowane 19 Maja 2014 przez comandos21 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Painkiler1 Napisano 19 Maja 2014 Share Napisano 19 Maja 2014 Mam takowy, kupiony za 5zł+7zł wysyłka. Pierwsze pół roku wskazania były w miarę bliskie prawdy jeśli chodzi o wilgotność, jednak po pół roku element roboczy już nie działał tak jak powinien. Wskazania temperatury bez zarzutu, jednak jeśli chodzi o pomiar wilgotności sonda jest niezbyt trwała. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
comandos21 Napisano 19 Maja 2014 Autor Share Napisano 19 Maja 2014 (edytowane) Painkiller, mi się zdarzyło to co piszesz już, i ja wiem co jest przyczyną.... Otwórzcie ten czarny korpus, w nim są 2 czujniki od wilgoci(taka płytka) i od temp. taki czarny słupek. Winne jest to że one luźno sa w tym korpusie, ja zrobiłem tak: przesunąłem te 2 czujniki jak najbliżej otworu i wepchałem twardy kawałek pomiędzy kabelek a tą rurkę czarną i już czujniki mega dobrze pokazują. A winne było to temu, że lut w tym od wilgotności po ruszaniu nim się rozlutował wiec najpierw lutuj a później zrób jak napisałem wyżej. Czujniki nie mają prawa się zepsuć, pamiętaj o tym:) Poza tym w tym sklepie bez problemu ci reklamują, towar ma 24 miesiące gwarancji na podstawie paragony. Edytowane 19 Maja 2014 przez comandos21 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
comandos21 Napisano 19 Maja 2014 Autor Share Napisano 19 Maja 2014 Ja go użyłem tak: Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość jaszczur Napisano 25 Czerwca 2014 Share Napisano 25 Czerwca 2014 Bardzo ciekawy urządzenie choć osobiście wolę proste i nieskomplikowane urządzenia. Sam już od dłuższego czasu korzystam z analogowego higrometru do pomiaru wilgotności powietrza, prosty i łatwy w użyciu sprzęt, wszędzie się sprawdza i jeszcze nigdy mnie nie zawiódł. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
comandos21 Napisano 25 Czerwca 2014 Autor Share Napisano 25 Czerwca 2014 Jak na razie mnie ten także nie zawiódł działa pięknie Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chroman91 Napisano 26 Czerwca 2014 Share Napisano 26 Czerwca 2014 Mam identyczne "ustrojstwo". U mnie tak jak u Painkiler1 na początku przez pewien czas wskazania wilgotności było ok ale po 6-7 miesiącach pokazuje strasznie zaniżone wartości. To się nadaje tylko jako termometr. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
comandos21 Napisano 2 Września 2014 Autor Share Napisano 2 Września 2014 Pozwolę sobie odświeżyć temat i zdać relację czy ten gadżet działa, otóż nadal jest w moim terra-akwarium i spisuje się świetnie, wskazania w pełni prawidłowe Przeszedł testy pracy na deszczu i w upale. Działa nadal. Pozdrawiam Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi