Skocz do zawartości

nasiona rosiczek wysiew, wilgotność, temperatura

comandos21

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 56
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano (edytowane)

mija 4 tydzień od posadzenia ziarenek z allegro tak: capensis, binata, spatulata, filiformis i kompletnie nic:( w szklarence miały wilgotność 65-91% i temp 35 stopni

powinno coś już wzejść a tu lipa....

tylko to wyszło co na fotach i powiedzcie mi jaka to może być rosiczka?

post-6103-1400777229_thumb.jpg

post-6103-1400777246_thumb.jpg

Edytowane przez comandos21
Odnośnik do odpowiedzi

łooo czyli torf chyba ok jest skoro jedna wzeszła:) to czekać cierpliwie czy likwidować tą szklarenkę

jak brak Ci cierpliwości to lepiej odpuść to sobie hobby

Czekaj, nic nie wyrzucaj, nic nie likwiduj...

Odnośnik do odpowiedzi

Napisano (edytowane)

Spoko, troszkę czasowo się zawiesiłem:) dopiero 3 tydzień idzie. A co do tego co posiałem to poprawka...jednak siałem tak:capensis, alba,madagaskańska,spatulata, nathelensis i chyba binata

Karaluch wyluzuj

Odnośnik do odpowiedzi

comandos21, to TY wyluzuj. Zadajesz pytania, na które można znaleźć odpowiedź poświęcając 5min na przeglądnięcie forum, do tego nie czytasz ze zrozumieniem tego co ludzie piszą w twoich tematach.

Odnośnik do odpowiedzi

Napisano (edytowane)

oj bo zakręcony ze mnie koleś :rotfl:yeahrolleyes ... a forum chyba po to jest by pytać tak? To najlepiej wprowadźcie od razu wersję "forum do odczytu" tylko heh.. bez możliwości zakładania tematów

Na żadnym z forów nie miałem takiego problemu z zakładaniem tematów a tu proszę.... okazuje się że "nie zaleca się zakładania nowych wątków" tak?

Odnośnik do odpowiedzi

Ile razy można pisać to samo? 5? 10? Może od razu po uzyskaniu odpowiedzi kasować temat? W końcu ludzie i tak dla każdej pierdoły zakładają nowy.

Edytowane przez Painkiler1
Odnośnik do odpowiedzi

comandos, spokojnie

tematy każdy może założyć

ale niektóre sprawy o które pytasz były poruszane na forum kilka razy - wystarczy poszukać

Jednak Tobie się nie chce lub nie potrafisz.

Pytasz się czy wyrzucić torf z siewkami to Ci odpowiedziałem, że potrzebna jest Ci cierpliwość, a Ty mi mówisz bym wyluzował :crazy:

Wiesz, jak posiejesz muchołówkę to i nawet miesiąc będziesz czekał na roślinę. Są też rośliny, które przy źle przeprowadzonej stratyfikacji, kiełkują jeszcze dłużej. I wtedy też zapytasz czy wyrzucić ??

Chłopie trochę wiary i kreatywności ;)

Odnośnik do odpowiedzi

Dziwne że nie masz czasu szukać, jak pół dnia siedzisz na forum i zakładasz nowe wątki. Tak sie sklada ze obecnie mam bardzo dużo czasu i co wchodzę tutaj, a jest to średnio co 20 minut, to albo znowu Twoj wątek albo widze że jesteś i czekasz na odpowiedzi. To nie moja sprawa może, ale zgadzam sie z chłopakami że przesadzasz trochę, a forum jest od zadawania pytań, ale zwykle takich które jeszcze nie byly zadane. Tego kultura wymaga chociaż żeby troche sie wysilić, a nie żądać od innych podania na tacy. Jestem moderatorem na innym baaardzo liberalnym forum i jestem szczerze zdumiona, że tutaj jest tak słaba reakcja na Twoje mnożenie wątków. Do modów oczywiscie nic nie mam, ale sie czasami nadziwić nie mogę ;) Sorry za offa ale nie wytrzymałam juz :D

Odnośnik do odpowiedzi