piotr1990 Napisano 24 Maja 2014 Share Napisano 24 Maja 2014 Czy ma ktoś doświadczenie z dzbanecznikiem x ventara na zewnątrz w Anglii/Irlandii? Się zastanawiam czy nie bedzie mu za zimno lub ciemno XD Zwykle nie ma tu za dużo słońca. Mieszkam w północno zachodniej części Anglii ale klimat jest zbliżony do Irlandii Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gekon Napisano 24 Maja 2014 Share Napisano 24 Maja 2014 Temat szeroki jak rzeka. Ja osobiście nie polecam bo są za duże wahania temperatur, ale z drugiej strony to ventrata i nie takie rzeczy jest w stanie wytrzymać. Jeśli trzymasz roślinę przy oknie na parapecie to wyciągnij ją w lecie na dwór, ominiesz skutki aklimatyzacji. P.S Z ciekawości- w jakim mieście mieszkasz? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr1990 Napisano 24 Maja 2014 Autor Share Napisano 24 Maja 2014 Morecambe w Lancashire a ty? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gekon Napisano 24 Maja 2014 Share Napisano 24 Maja 2014 Manchester Wracając do tematu to trzymaj ją w domu na parapecie. Jak już sie zacznie prawdziwe lato i taka pogoda będzie miała się utrzymać a bardzo długo to daj ją na dwór. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr1990 Napisano 24 Maja 2014 Autor Share Napisano 24 Maja 2014 dzięki za rade a ty coś trzymasz na dworze? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gekon Napisano 24 Maja 2014 Share Napisano 24 Maja 2014 Ja trzymam na dworze praktycznie wszystkie rośliny z mojej listy. Kapturnice, muchołówki i rosiczki Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr1990 Napisano 24 Maja 2014 Autor Share Napisano 24 Maja 2014 Zimą też? trzymałeś kiedyś dzbanecznika? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gekon Napisano 24 Maja 2014 Share Napisano 24 Maja 2014 Przecież wymieniłem jakie rośliny trzymam na dworze cały rok- kapturnice, muchołówki i rosiczki z dzbanecznika nic by nie zostało już jakbym trzymał go zimą na dworze Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi