Janker Napisano 25 Maja 2014 Share Napisano 25 Maja 2014 Witam jakiś czas temu kupiłem rosiczkę madagaskarską, ale źle się czuła u mnie i padła.Wyrzucił bym tą doniczkę ale zobaczyłem ze coś tam rośnie podejrzewam ,że wypuściła od korzenia nową roślinę.Chciał bym się Was doradzić co to jest za rosiczka jak madagaskarska to czemu nie jest czerwona. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukash Napisano 25 Maja 2014 Share Napisano 25 Maja 2014 Tak, to madagascarensis. Czerwona? Moja nigdy nie była taka ale jeśli zabarwia się na czerwono to przez odpowiednie oświetlenie albo słoneczko. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
allgreen Napisano 25 Maja 2014 Share Napisano 25 Maja 2014 Napisze to dla Ciebie i potomnych. Doniczki z D. madagascariensis nigdy nie nalezy wrzucać bo jest to istny phoenix. Potrafi odbić od korzenia niezależnie od tego czy naziemna części sama padnie czy ja obetniemy- roslina ta ma bardzo duże sily regeneracji. Czasami kiedy cos mi sie w mojej nie podoba np jest stary i brzydki pęd to ciacham az przy ziemi i stary ped ukorzeniam a reszta odbija z korzenia jako mlode rosliny. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Janker Napisano 25 Maja 2014 Autor Share Napisano 25 Maja 2014 Dziękuje za odpowiedzi bardzo przydatnych rzeczy się dowiedziałem. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrDIIL Napisano 5 Czerwca 2014 Share Napisano 5 Czerwca 2014 Przepraszam, że się tak podpinam, ale mam pytanie: D. Binata var multifida czy D. Madagascariensis? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
natalia.t Napisano 5 Czerwca 2014 Share Napisano 5 Czerwca 2014 O co pytasz w tym pytaniu? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrDIIL Napisano 5 Czerwca 2014 Share Napisano 5 Czerwca 2014 Pytam się którą lepiej sobie kupić. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Painkiler1 Napisano 5 Czerwca 2014 Share Napisano 5 Czerwca 2014 Tą która bardziej Ci się podoba... Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrDIIL Napisano 5 Czerwca 2014 Share Napisano 5 Czerwca 2014 Właśnie najchętniej wziąłbym obie, ale brak funduszy i miejsca jeśli binatka jest łatwa w hodowli i ładnie się mnoży to wziąłbym ją, ale madagascariensis to Phoenix... Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi