comandos21 Napisano 25 Maja 2014 Share Napisano 25 Maja 2014 (edytowane) Pochwale się moimi nowymi roślinkami:) w ogóle pomóżcie mi ustalić nazwy muchołówek:) tą zieloną i rosiczkę zakupiłem dziś w markecie Kaufland za 9.99zł A rosiczek jest z 6 w doniczce i wszystkie będą miały pędy oto one:) karmienie muchołówki Wygrzewanie w słonku A tu tygodniowe siewki mimozy:) Roczne eukaliptusy cytrynowe:) A tak muchołówka wygląda dziś Kolejna partia roślinek to już nie pasja lecz uzależnienie hehh Mimozy:) A tu reanimacja roślinek w akwarium na balkonie Edytowane 19 Lipca 2014 przez comandos21 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sphagnum Napisano 25 Maja 2014 Share Napisano 25 Maja 2014 (edytowane) Pierwsza muchołówka to typowa forma (no ewentualnie 'Red-green', chociaż tak czy siak to nie jest oficjalny kultywar, przynajmniej swego czasu nie był, może już został wciągnięty na listę), a druga - strzelam w 'Royal Red'. Edytowane 25 Maja 2014 przez beginner Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
comandos21 Napisano 25 Maja 2014 Autor Share Napisano 25 Maja 2014 Super mówisz "na listę" ale jaką? czy postawić je w słonku? bo na instrukcji jest żeby w półcieniu.. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sphagnum Napisano 25 Maja 2014 Share Napisano 25 Maja 2014 Lista zarejestrowanych kultywarów. Poszczególne gatunki roślin są przypisane do organizacji, które zajmują się rejestrowaniem kultywarów. Organizacje te nazywane są ICRA (International Cultivar Registration Authority), a jeśli chodzi o owadożery, takim ICRA jest ICPS (International Carnivorous Plants Society). Wszystkie ICRA nadzoruje z kolei ISHS (International Society for Horticultural Science). Lista zarejestrowanych kultywarów roślin owadożernych znajduje się tutaj: http://www.carnivorousplants.org/cultivars/names.php Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1w0na Napisano 25 Maja 2014 Share Napisano 25 Maja 2014 a druga - strzelam w 'Royal Red'. lub red dragon, ale z osądem zaczekałabym aż roślina podrośnie. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daro7979 Napisano 25 Maja 2014 Share Napisano 25 Maja 2014 Super mówisz "na listę" ale jaką? czy postawić je w słonku? bo na instrukcji jest żeby w półcieniu.. Słońce. Im więcej, tym lepiej Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
comandos21 Napisano 25 Maja 2014 Autor Share Napisano 25 Maja 2014 (edytowane) Ok, będą miały mega dużo słonka:) już dokarmiłem jedną muchą jeszcze ruszającą się niech nabierze sił Edytowane 25 Maja 2014 przez comandos21 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ampH Napisano 8 Czerwca 2014 Share Napisano 8 Czerwca 2014 Ja się zastanawiałem co to mi wyrosło razem z siewkami rosiczek a tu o, wygląda dokładnie jak te siewki mimozy. oO Tylko, że mi wyrosło dopiero po jakichś 2-2.5 miesiącach. Dobrze, że zostawiłem, bo na chwasta nie wyglądało, może się rozwinie... Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
comandos21 Napisano 19 Lipca 2014 Autor Share Napisano 19 Lipca 2014 Nowe foto dodane w pierwszym poście;) Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ElektrykPL Napisano 28 Lipca 2014 Share Napisano 28 Lipca 2014 Wybacz że takie pytanie stawiam, ale interesuje mnie ten termometr z wilgotnością, gdzie taki dostanę? I w jakich sytuacjach się on przydaje? Czy na balkonie z czystej ciekawości pokaże w miarę miarodajnie? Obstawiam że w zimę przy centralnym jest niezastąpiony? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
comandos21 Napisano 28 Lipca 2014 Autor Share Napisano 28 Lipca 2014 Wybacz że takie pytanie stawiam, ale interesuje mnie ten termometr z wilgotnością, gdzie taki dostanę? I w jakich sytuacjach się on przydaje? Czy na balkonie z czystej ciekawości pokaże w miarę miarodajnie? Obstawiam że w zimę przy centralnym jest niezastąpiony? łap linka:) termometr Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Androctonus Napisano 9 Sierpnia 2014 Share Napisano 9 Sierpnia 2014 Piękny zbiór, co robisz z roślinkami wymagającymi zimowania? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
comandos21 Napisano 9 Sierpnia 2014 Autor Share Napisano 9 Sierpnia 2014 Piękny zbiór, co robisz z roślinkami wymagającymi zimowania? Jeszcze nie zimowałem bo w tym roku odnowiłem uprawę ale zamierzam je postawić na klatce schodowej lub do piwnicy Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
comandos21 Napisano 16 Sierpnia 2014 Autor Share Napisano 16 Sierpnia 2014 Muchołówka z pierwszej foty została przesadzona w czerwcu/lipcu puściła mega gruby i duży pęd:d Nie wygląda wcale na osłabioną Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
comandos21 Napisano 30 Sierpnia 2014 Autor Share Napisano 30 Sierpnia 2014 (edytowane) Tym razem porcja fotek z balkonu Kapturniczki zażywają ostatnich letnich promyków słońca... Edytowane 30 Sierpnia 2014 przez comandos21 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi