krople_rosy Napisano 30 Sierpnia 2014 Share Napisano 30 Sierpnia 2014 hihi Najbardziej mnie rozwala nalepka na muchołówce, z warunkami hodowli: "półcień" Ładnie Ci to hula! W przyszłym roku chyba powiększysz swoje torfowisko dla tylu kapturniczek i muchołówek. I co? Dowiedziałeś się czy dobrze zapyliłeś, czy jeszcze czekasz na efekty? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
comandos21 Napisano 30 Sierpnia 2014 Autor Share Napisano 30 Sierpnia 2014 (edytowane) Dzięki, no własnie nie wiem czy zapyliłem:) wygląda jakby się powiodło ale nadal nie mam pewności;) Taki mam zamiar -powiększę torfowisko ale chyba zrobię je ze starej żeliwnej wanny zakopanej w grunt. A co do doniczki, to nawet nie zwróciłem uwagi heeh Edytowane 30 Sierpnia 2014 przez comandos21 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karaluch Napisano 30 Sierpnia 2014 Share Napisano 30 Sierpnia 2014 Masz trochę tych roślinek i są w świetnej kondycji Też pracuję nad projektem torfowiska z wanny Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
comandos21 Napisano 30 Sierpnia 2014 Autor Share Napisano 30 Sierpnia 2014 Dzięki teraz planuję na wiosnę kompozycję na balkon z muchołówek i kapturnic purpurowych. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
comandos21 Napisano 2 Września 2014 Autor Share Napisano 2 Września 2014 Tym razem wrzucam foty moich Aturi:) Tą dorosłą odkupiłem od jakiejś fanatyczki Kościoła Roślinka była cała poturbowana wysyłką ponieważ kobieta ją wepchała do pudełka po aspirynie i całość namoczyła.... Dodam, ze te kropki szare na łodydze to resztki ziemi, w której Aturi było upaprane. A maluszki wysiane do podłoża i mam nadzieję, ze bd ładnie rosły z 15szt wyrosło jak na razie 10 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
natalia.t Napisano 2 Września 2014 Share Napisano 2 Września 2014 Purpurki widzę szczęśliwe Nawet fajne te Twoje roślinki Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
comandos21 Napisano 2 Września 2014 Autor Share Napisano 2 Września 2014 Dzięki Tak Natalko, Twoje purpurki mają u mnie najlepszą miejscówkę Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
comandos21 Napisano 7 Września 2014 Autor Share Napisano 7 Września 2014 (edytowane) Kolejna porcja fotek tym razem misy z s.leucophyllą / s.psitacina / s.vogel / s.evendine widać, że tydzień po przesadzeniu już powoli się adaptują do nowego lokum Oraz dopiero co przesadzane s.purpurea / s. chelsoni Edytowane 7 Września 2014 przez comandos21 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
comandos21 Napisano 11 Września 2014 Autor Share Napisano 11 Września 2014 Dziś dla porównania jak urósł kaptur mojej Micheliny Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mieczus Napisano 11 Września 2014 Share Napisano 11 Września 2014 a co to za rosiczka Ci tam na dole zdjęcia uschła? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
comandos21 Napisano 11 Września 2014 Autor Share Napisano 11 Września 2014 (edytowane) To coś zaraz pod palcami? to ie rosiczka to skalniaczek przekwitnięty a raczej jego kwiatek. A ta rosiczka na samym dole to d.rotundifolia zmoczona przez ulewy. Edytowane 11 Września 2014 przez comandos21 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
comandos21 Napisano 25 Stycznia 2015 Autor Share Napisano 25 Stycznia 2015 (edytowane) Pora na nowe foto-troszkę się pozmieniało, mnóstwo muchołówek wyszło z nasion...Padła mi Helka i Aturi (nie przetrwało szarej pleśni). Powoli przerzucam się na Sarracenie, tłustosze i muchołówki Doszły też nowe dzbanki tj Blood Mery/Louisa/Albomarginata Red Edytowane 25 Stycznia 2015 przez comandos21 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hesperyda Napisano 25 Stycznia 2015 Share Napisano 25 Stycznia 2015 Czy na 11 i 12 zdjęciu są to siewki D. indica? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
comandos21 Napisano 25 Stycznia 2015 Autor Share Napisano 25 Stycznia 2015 (edytowane) Hesperyda napisał: Czy na 11 i 12 zdjęciu są to siewki D. indica? Tak Edytowane 25 Stycznia 2015 przez comandos21 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
comandos21 Napisano 7 Lutego 2015 Autor Share Napisano 7 Lutego 2015 (edytowane) Dzisiaj fotki moich małych d.m.royal red ;D ;D ;D ;D ;D Edytowane 7 Lutego 2015 przez comandos21 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi