Skocz do zawartości

mięsożercy comandos21

Rekomendowane odpowiedzi

hihi :D Najbardziej mnie rozwala nalepka na muchołówce, z warunkami hodowli: "półcień" :D

Ładnie Ci to hula! W przyszłym roku chyba powiększysz swoje torfowisko dla tylu kapturniczek i muchołówek. I co? Dowiedziałeś się czy dobrze zapyliłeś, czy jeszcze czekasz na efekty? :D

Odnośnik do odpowiedzi

• Odpowiedzi 78
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Dzięki, no własnie nie wiem czy zapyliłem:) wygląda jakby się powiodło ale nadal nie mam pewności;)

Taki mam zamiar -powiększę torfowisko ale chyba zrobię je ze starej żeliwnej wanny zakopanej w grunt.

A co do doniczki, to nawet nie zwróciłem uwagi heeh :P

Edytowane przez comandos21
Odnośnik do odpowiedzi

Tym razem wrzucam foty moich Aturi:)

Tą dorosłą odkupiłem od jakiejś fanatyczki Kościoła :)

Roślinka była cała poturbowana wysyłką ponieważ kobieta ją wepchała do pudełka po aspirynie i całość namoczyła.... Dodam, ze te kropki szare na łodydze to resztki ziemi, w której Aturi było upaprane.

A maluszki wysiane do podłoża i mam nadzieję, ze bd ładnie rosły z 15szt wyrosło jak na razie 10 :)

DSC00061.jpgDSC00063.jpgDSC00064.jpgDSC00065.jpgDSC00066.jpg

Odnośnik do odpowiedzi

Kolejna porcja fotek tym razem misy z s.leucophyllą / s.psitacina / s.vogel / s.evendine widać, że tydzień po przesadzeniu już powoli się adaptują do nowego lokum :)

DSC00114.jpgDSC00115.jpg

Oraz dopiero co przesadzane s.purpurea / s. chelsoni

DSC001099zgd1.jpg

Odnośnik do odpowiedzi

• 4 months later...

Pora na nowe foto-troszkę się pozmieniało, mnóstwo muchołówek wyszło z nasion...Padła mi Helka i Aturi (nie przetrwało szarej pleśni).

Powoli przerzucam się na Sarracenie, tłustosze i muchołówki

Doszły też nowe dzbanki tj Blood Mery/Louisa/Albomarginata Red

DSC00969.jpgDSC00967.jpgDSC00968.jpgDSC00956.jpgDSC00955.jpgDSC00958.jpgDSC00970.jpgDSC00971.jpgDSC00964.jpgDSC00965.jpgDSC00959.jpgDSC00961.jpgDSC00628.jpgDSC00629.jpgDSC00497.jpgDSC00972.jpgDSC00936.jpgDSC00941.jpgDSC00940.jpgDSC00937.jpgDSC00942.jpg

Odnośnik do odpowiedzi

• 2 weeks later...