biedronkaoo7 Napisano 7 Lutego 2015 Share Napisano 7 Lutego 2015 Ładnie Ci te muchołówki porosły Doświetlasz je czymś ? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
comandos21 Napisano 7 Lutego 2015 Autor Share Napisano 7 Lutego 2015 biedronkaoo7 napisał: Ładnie Ci te muchołówki porosły Doświetlasz je czymś ? Tak, cały czas po 10h dziennie żarówką 6500K(20W). Teraz bd je rozsadzał i z terra powędrują na parapet Wyrosło mi ich więcej niż się spodziewałem nawet zdziwiły mnie nasionka z zapylenia jednej rośliny z tego samego pędy kwiatowego, miałem prawie 95% kiełkowalności. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
comandos21 Napisano 4 Marca 2015 Autor Share Napisano 4 Marca 2015 (edytowane) Drobna aktualizacja Edytowane 4 Marca 2015 przez comandos21 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biedronkaoo7 Napisano 4 Marca 2015 Share Napisano 4 Marca 2015 (edytowane) Wszystko ładnie się budzi powoli Ale najbardziej podoba mi się las muchołówek Edytowane 4 Marca 2015 przez biedronkaoo7 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukash Napisano 4 Marca 2015 Share Napisano 4 Marca 2015 Tak! Las muchołówkowy miażdży! A cóż to za odmiana muchołówki? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
comandos21 Napisano 4 Marca 2015 Autor Share Napisano 4 Marca 2015 (edytowane) Łukash napisał: Tak! Las muchołówkowy miażdży! A cóż to za odmiana muchołówki? Ciekawie wyglądają fakt Prawdopodobnie wyjdą z tego typowe ale posiałem RoyalRed Dzięki biedronkoo Edytowane 4 Marca 2015 przez comandos21 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
comandos21 Napisano 4 Marca 2015 Autor Share Napisano 4 Marca 2015 Może mi pomożecie w identyfikacji tego ciapkowanego dzbanecznika hm ? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wksek Napisano 4 Marca 2015 Share Napisano 4 Marca 2015 Z muchołówkami będzie walka przy rozsadzaniu o ile takie planujesz Elegancko wygląda to w takim zagęszczeniu Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
comandos21 Napisano 4 Marca 2015 Autor Share Napisano 4 Marca 2015 Oczywiście je porozsadzam jak tylko cieplej się na zewnątrz zrobi i od razu na balkon wystawię Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jowita Napisano 4 Marca 2015 Share Napisano 4 Marca 2015 Oj to będziesz miał sporo roboty - uważaj na palce . Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
comandos21 Napisano 4 Marca 2015 Autor Share Napisano 4 Marca 2015 lol2 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
comandos21 Napisano 22 Marca 2015 Autor Share Napisano 22 Marca 2015 Co do muchołówek, porozsadzałem je , nie było tak źle robiłem to już 2 raz heh Do tego jeszcze w doniczki potykałem bo brakło mi rozsady Tłuścioszki, których wyrosło aż za dużo heh;) Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jowita Napisano 22 Marca 2015 Share Napisano 22 Marca 2015 Grzesiu, no to teraz masz dwa wyjścia: 1. wybudować profesjonalną szklarnię dla swoich "skarbów", z "solarium" i "prysznicem" 2. podzielić się ze mną - hihihi, będziesz miał mniej pracy Wybieraj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wksek Napisano 22 Marca 2015 Share Napisano 22 Marca 2015 Jest tego trochę :-D Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
comandos21 Napisano 24 Marca 2015 Autor Share Napisano 24 Marca 2015 (edytowane) Kolejny dzień kolejne możliwości dziś w oczekiwani na porę wyjścia do pracy postanowiłem zrobić półeczkę na siewki z wieszaków balkonowych i podstawki pod doniczki balkonowe koszt całkowity 20,50zł Troszkę drobnych przeróbek jak wypalenie otworów w górnych półeczkach pod śruby i pod opaski samozaciskowe by zewrzeć stabilniej półkę. "Na oko" wchodzi tu 36 doniczek 5,5cm Uchwyt balkonowy 3,50zł/szt *3szt Podstawka pod doniczkę balkonową 6zł Wkręty 8mm długie 4zł/op. Z racji, ze nie mogłem tej półki dac za nisko zrobiłem ją troszkę wyżej, by było miejsce na głowę ponieważ niżej znajduje się stolik i krzesła;) Tylko troszkę nie pomyślałem robiąc to ponieważ słońce jeszcze nie jest zenicie a więc nie bd stały w pełnym słońcu przez cały dzień, tylko od 9:00 do 12:00 hmm.... Trzeba bd chyba dać niżej co o tym myślicie? Tak to jest robić coś na szybko ;P... Balkon od str. płd. Foty z godziny 11:20 Godz.12:10 w sumie nie jest tak źle całe rośliny w słońcu Edytowane 24 Marca 2015 przez comandos21 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi