comandos21 Napisano 18 Sierpnia 2015 Autor Share Napisano 18 Sierpnia 2015 MIRANDA NARESZCIE SIĘ OTWORZYŁA ) A HOOKERIANA I DZBANECZNIK "NO NAME" WYPUSZCZAJĄ NOWE DZBANUSZKI Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biedronkaoo7 Napisano 18 Sierpnia 2015 Share Napisano 18 Sierpnia 2015 Piękna biala kapturnica !! Moje mirandy też z miesiac temu ruszyły z dzbankami po rocznej aklimatyzacji...ale cierpliwość popłaca Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
comandos21 Napisano 5 Września 2015 Autor Share Napisano 5 Września 2015 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
comandos21 Napisano 6 Września 2015 Autor Share Napisano 6 Września 2015 (edytowane) W nocy mam już od paru dni po 5st :/ kapturnice na ogrodzie się już przygotowują do zimowania, wypuszczają fyllodia.... W związku z tym część roslin ze szklarni przenioslem juz do pwinicy, w której zrobiłem miejsce przy oknie płd. będzie tam ok12st zimą przy mrozach -8st. Tak więc myślę, że jest ok Zamierzam jeszcze dokupic halogen solarny by doświetlało je troszeczkę popołudniami... Chwilowo tak to się prezentuje, 2 część roślin pozostaje u mnie, będzie zimować na klatce schodowej tak jak to było ubiegłej zimy;) Woda juz przygotowana na zimowe dni Edytowane 6 Września 2015 przez comandos21 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
comandos21 Napisano 20 Września 2015 Autor Share Napisano 20 Września 2015 (edytowane) Edytowane 20 Września 2015 przez comandos21 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
comandos21 Napisano 16 Października 2015 Autor Share Napisano 16 Października 2015 (edytowane) Do zimy czas się przygotować 2 tyg przymrozków nocnych za nami tak więc pora znieść rośliny do piwnicy... Piwnica powoli wypełnia się roslinami, temp dzisiaj na zewnątrz 19st a w piwnicy 11st tak więc wszystko w normie Edytowane 16 Października 2015 przez comandos21 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
comandos21 Napisano 7 Lutego 2016 Autor Share Napisano 7 Lutego 2016 W oczekiwaniu na wiosnę .... Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
comandos21 Napisano 12 Lutego 2016 Autor Share Napisano 12 Lutego 2016 (edytowane) Nareszcie... po wielu wielu miesiącach... latach poszukiwań stałem się posiadaczem S.leucopchylla schnell's ghost i S."Tarnok" Jeszcze raz dzięki Ci Marku Edytowane 12 Lutego 2016 przez comandos21 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Scavell Napisano 14 Lutego 2016 Share Napisano 14 Lutego 2016 I tym samym potwierdziłeś po raz kolejny, że cierpliwość to podstawa w tym hobby. Gratuluję wytrwałości i oby rosły piękne:) Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
comandos21 Napisano 6 Marca 2016 Autor Share Napisano 6 Marca 2016 Na specjalne życzenie fotki wybudzającej się jako pierwszej z kolekcji S.Leucophylla "Viv Topham" Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Iglacy Napisano 6 Marca 2016 Share Napisano 6 Marca 2016 (edytowane) Wybudziła się jako jedna z pierwszych? Jak cudownie! Przepiękna roślina comandosie Osobiście uwielbiam odmiany, które nawet pozbawione silnego światła słonecznego, potrafią zaprezentować tak obfite, białe zabarwienie Dziękuje za fotki! (teraz tylko pozostaje śledzić temat, aby zobaczyć roślinę w pełnej letniej okazałości ) Edytowane 6 Marca 2016 przez Iglacy Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
comandos21 Napisano 6 Marca 2016 Autor Share Napisano 6 Marca 2016 Tak, właśnie tak... ? Powiedzmy, że pomogłem jej w wybudzeniu Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
comandos21 Napisano 7 Marca 2016 Autor Share Napisano 7 Marca 2016 W oczekiwaniu na wiosenne słonko... Strzyżenie Tak od siebie dodam, że warto zostawić parę liści całych przy roślinie by mogła czerpać ze słonka energie Strzyżemy przy samym stożku tak by słońce mogło pobudzić roślinkę do życia Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gaduła Napisano 7 Marca 2016 Share Napisano 7 Marca 2016 Na torfowisku też wszystko OK ? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
comandos21 Napisano 7 Marca 2016 Autor Share Napisano 7 Marca 2016 Na torfowisku też wszystko OK ? Póki co jest ok tam także;) Tyle,że już ładnie było temp. tydzień 8-12st aż tu nagle mokry śnieg spadał wczoraj.... porażka... Dziś są już okryte Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi