Skocz do zawartości

Klonowanie

grower1q

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Zakupiłem dzisiaj rosiczkę i bardzo chciałbym ją sklonować ( rozmnożyć ) .

Czytałem na forum jak to robić ale wydaje mi się ,że nie dotyczy to mojej odmiany .

Bardzo proszę o pomoc i podanie dokładnej nazwy mojej dziewczynki :D

Dodaje zdjęcie .

vr58uu.jpg

Edytowane przez grower1q
Odnośnik do odpowiedzi

To nie jest rosiczka tylko muchołówka.

Poczytaj na forum jak rozmnożyć muchołówkę.

A jaki kultywar posiadasz musi stwierdzić opiekun działu"Muchołówka"

pozdrawiam

Odnośnik do odpowiedzi

Drugi temat usunięty, ten przeniesiony do odpowiedniego działu.

Postuluję poszukanie czegoś samemu, a nie zadawanie bezsensownych pytań.

Odpowiedzi na wszystkie Twoje pytania są na forum.

Odnośnik do odpowiedzi

Skoro nie chce Ci się przeszukiwać forum to ja ci pomogę....

Więc: urywasz trzy liście, odcinasz od nich pułapki, a pozostałą część mielisz w młynku do kawy. Tak przygotowaną miazgę zalewasz spirytusem salicylowym oraz denaturatem w proporcjach 10:15 i pod przykryciem gotujesz 10min. To wszystko wkladasz do lodówki na okres 3 tygodni. I masz nowe roślinki :D

Mozesz też spróbować "in vitro"

Odnośnik do odpowiedzi

Napisano (edytowane)
Skoro nie chce Ci się przeszukiwać forum to ja ci pomogę....

Więc: urywasz trzy liście, odcinasz od nich pułapki, a pozostałą część mielisz w młynku do kawy. Tak przygotowaną miazgę zalewasz spirytusem salicylowym oraz denaturatem w proporcjach 10:15 i pod przykryciem gotujesz 10min. To wszystko wkladasz do lodówki na okres 3 tygodni. I masz nowe roślinki :D

Mozesz też spróbować "in vitro"

No widać porządne forum ... Tutaj macie ...

Ja tu się poważnie pytam , a ty nabijasz sobie posty i zaśmiecasz forum swoimi debilnymi odpowiedziami .

Edytowane przez grower1q
Odnośnik do odpowiedzi

5 sekund w góglu "rozmnażanie muchołówki z liścia" i masz mnóstwo linków łącznie z wątkami na tym forum. A w tym dziale są nawet specjalnie przypięte przydatne pytania i odpowiedzi. Ale rozumiem, że poziom inicjatywy u Ciebie = 0, podobnie jak rozumienie słowa pisanego. A gógla masz w wersji demo i nie znajduje nic konkretnego?

Zgadza się, mamy porządne forum, na którym nie pozwala się na setny post o tym samym, skoro ktoś już opracował temat.

Edytowane przez hddk
Odnośnik do odpowiedzi

Bardzo proszę o pomoc i podanie dokładnej nazwy mojej dziewczynki :D

Dodaje zdjęcie .

vr58uu.jpg

Które raczej nie jest Twoje, bo to zdjęcie muchola jest rozprzestrzenione w sieci już od dłuższego czasu. Myślałem że masz rękę do fotografii i kupioną ładną muchówkę, ale jednak nie.

Tu na forum otrzymasz fachową pomoc od wieloletnich hodowców i dobre rady od różnych innych użytkowników jeśli tylko dasz coś od siebie np. minimalne zainteresowanie tematem. Wystarczy trochę poczytać a wszystko znajdziesz. A co do muchołówki to daj swoje zdjęcie, bo jest wiele kultywarów muchołówek.

Odnośnik do odpowiedzi

Żeby nie było, że Cię ludzie w konia robią, prezentuję tutaj pierwsze trzy wyniki Google dla zapytania "rozmnażanie muchołówki z liścia":

http://www.rosliny-owadozerne.pl/Mucholowk...towy-t6614.html

http://www.rosliny-owadozerne.pl/Brak-skut...nym-t12187.html

http://www.rosliny-owadozerne.pl/Mucholowk...nie-t16211.html

A oto link do całego zapytania:

KLIKNIJ

Zapytanie w Google dało 4 760 wyników w 1/5 sekundy.

Ponadto, kiedy pierwszy raz zajrzałem na te forum to uwagę mą przykuł podział for na działy - muchołówka, dzbanecznik, kapturnica etc. Kiedy wchodzę w "muchołówka" (wykonuje JEDNO kliknięcie) to widzę na czerwono walące w oczy "Przypięty: Muchołówka : rozmnażanie". Łącznie DWA kliknięcia.

Pytasz o rzecz dla każdego hodowcy oczywistą, opracowywaną setki i tysiące razy w przeróżnych wariantach eksperymentowych. Nie wmówisz nikomu, że nie ma nigdzie nic na temat rozmnażania muchołówek z liścia. Jesteś po prostu zbyt leniwy, żeby wykonać dwa kliknięcia myszką, chociaż dziwne że chciało Ci się w takim razie pisać posta i wrzucać nieswoje zdjęcie prosząc o identyfikację.

Edytowane przez ampH
Odnośnik do odpowiedzi