comandos21 Napisano 30 Maja 2014 Share Napisano 30 Maja 2014 Hej, wiem wiem mnóstwo było na ten temat ale tematy pozamykane, odnawiam temacik ponieważ mnie interesuje jak zapewne większość nowych czym zaawansowani hodowcy owadożerów karmią młode i duże rosiczki i jaki to przynosi efekt No wiec tak: mam pokarm, którym karmię również rybki: 1. mogę tym dokarmiać rosiczki przylądkowe i muchołówki? 2. sprawdził ktoś jaki efekt po nim jest? 3. szybciej rosną? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
allgreen Napisano 30 Maja 2014 Share Napisano 30 Maja 2014 Moim zdaniem pokarm granulowany średnio nadaje się do dokarmiania aczkolwiek nie jest zły. Lepsze są płatki, bo są miękkie i nie trzeba rozcierać a po położeniu na liść nic po nich zazwyczaj nie zostaje czyli wiadomo białeczko. Druga sprawa że muchołówka można, właściwie nie- muchołówkę należy dokarmiać tylko żywym pokarmem ze względna na sposób przechwytywania potencjalnej ofiary. Inne owadożery jak capensis można takim czymś karmić, ale jak pisałem płatki lepsze (szukać wysokobiałkowe pochodzenia zwierzęcego) W odpowiedzi na trzecie pytanie procentowo na pewno tak, ale czy jest to wyraźnie zauważalne? To zależy od gatunku i stadium\ wieku rośliny. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
comandos21 Napisano 30 Maja 2014 Autor Share Napisano 30 Maja 2014 hmmm.... daje do myślenia ok pokarm białkowy płatkowy też mam ale te płatki się kruszą i pęsetą się ich nie da nakładać... czym polecacie nakładać( może patyczkiem do uszu wilgotnym)? Co do muchołówek to muchy musza się ruszać czy można taka dziabnięta nieruchomą świeżą zapodać? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrDIIL Napisano 30 Maja 2014 Share Napisano 30 Maja 2014 A dla dzbanecznika to dokarmianie nie zaszkodzi? Dla tłustosza też nie? Pytam bo nie chce żeby spirulina mi się nie zmarnowała... Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
allgreen Napisano 30 Maja 2014 Share Napisano 30 Maja 2014 (edytowane) Jak pisałem wcześniej szukać wysokobiałkowe pochodzenia zwierzęcego Edytowane 30 Maja 2014 przez allgreen Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
comandos21 Napisano 30 Maja 2014 Autor Share Napisano 30 Maja 2014 Dobra a np pyłek kwiatowy? w ogóle jak go nakładać? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
porter Napisano 30 Maja 2014 Share Napisano 30 Maja 2014 Stosuję pyłek pszczeli i się sprawdza Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrDIIL Napisano 30 Maja 2014 Share Napisano 30 Maja 2014 A więc mogę dokarmiać swoje dzbaneczniki? Czyli ten sam pokarm co dla Rosiczek? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
comandos21 Napisano 30 Maja 2014 Autor Share Napisano 30 Maja 2014 (edytowane) A więc mogę dokarmiać swoje dzbaneczniki? Czyli ten sam pokarm co dla Rosiczek? Myślę,że tak ale może coś większego jak kawałeczek mięska nie bez powodu dzbaneczniki mają tak duże dzbany. A swoją drogą ciekawe czy jest tak z dzbankami jak w przypadku muchołówek, że im więcej je się karmi tym mniej wypuszczają "paszczy" Edytowane 30 Maja 2014 przez comandos21 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi