daro7979 Napisano 1 Czerwca 2014 Share Napisano 1 Czerwca 2014 Witajcie W końcu i ja postanowiłem zaprezentować Wam niektóre zdjęcia mojej skromnej kolekcji. Na pierwszy ogień pójdzie moje pierwsze terrarium, które jest jeszcze "ciepłe" Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daro7979 Napisano 1 Czerwca 2014 Autor Share Napisano 1 Czerwca 2014 Zdjęcia z telefonu, więc szału nie ma Obsada terra to: P. Tina P. Weser P. niezidentyfikowane H. minor D. aliciae A tu takie Spatulaty, jakiś czas temu I roślinka, która wszystkim "niewtajemniczony" podoba się najbardziej, tj. capensis 'albino' Potem może wrzucę jeszcze coś Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krople_rosy Napisano 1 Czerwca 2014 Share Napisano 1 Czerwca 2014 Hej ! bardzo ładne i estetyczne, jednak szkoda helki. Chyba jej te warunki nie będą odpowiadały. Rosiczki od biedy jakoś to zniosą. nie mniej będę śledzić Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biedronkaoo7 Napisano 1 Czerwca 2014 Share Napisano 1 Czerwca 2014 Zapowiada się ładnie, zostawiłabym same tłustosze właśnie i dokupiła albo więcej gatunków albo te ponamnażała. Ale od czegoś wiadomo trzeba zacząć. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daro7979 Napisano 1 Czerwca 2014 Autor Share Napisano 1 Czerwca 2014 (edytowane) Zapowiada sie ladnie, zostawilabym same tlustosze walsnie i dokupila albo wiecej gatunkow albo te ponamnazala Ale od czegos wiadomo trzeba zaczac Kilkanaście liści siedzi w torfie, z części już są małe sadzonki. Dziękuję za miłe słowa, co do helki, to jest tu raczej "przelotnie", gdyż planuję zrobić większe terra. Edytowane 1 Czerwca 2014 przez Cephalotus Zdanie wypada zamknąć. :) Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biedronkaoo7 Napisano 1 Czerwca 2014 Share Napisano 1 Czerwca 2014 Właśnie miałam pytać co to za zielonki małe. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daro7979 Napisano 1 Czerwca 2014 Autor Share Napisano 1 Czerwca 2014 (edytowane) To obok Tiny?? Zapomniałem, jak się nazywa, ale tak mi to rośnie, więc postanowiłem dodać do terra. Listki tłustoszy siedzą gdzie indziej. Edytowane 1 Czerwca 2014 przez Cephalotus Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daro7979 Napisano 9 Lipca 2014 Autor Share Napisano 9 Lipca 2014 Tajemniczy tłustosz wreszcie zakwitł, mam nadzieję, że z Waszą pomocą odkryję jego tożsamość A tu takie z Tiną Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kropka Napisano 9 Lipca 2014 Share Napisano 9 Lipca 2014 Mi on wygląda na P. gracilis x moctezumae Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daro7979 Napisano 10 Lipca 2014 Autor Share Napisano 10 Lipca 2014 Mi on wygląda na P. gracilis x moctezumae Dziękuję. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daro7979 Napisano 21 Lipca 2014 Autor Share Napisano 21 Lipca 2014 Dziwny pęd kwiatowy: D. filiformis puszcza pęd kwiatowy: I jedyny muchol, któremu kilkudniowe, intensywne opady i silny wiatr nic nie zrobiły, żarłoczny 'shark's teeth': Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hesperyda Napisano 22 Lipca 2014 Share Napisano 22 Lipca 2014 Kiedyś moja natalensis wypuściła taki pęd kwiatowy jak Twoja alicie, ale nic z niego nie było. Poskręcał się, trochę podrósł a potem zaczął usychać od góry. Ale może u Ciebie będzie inaczej Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daro7979 Napisano 22 Lipca 2014 Autor Share Napisano 22 Lipca 2014 Kiedyś moja natalensis wypuściła taki pęd kwiatowy jak Twoja alicie, ale nic z niego nie było. Poskręcał się, trochę podrósł a potem zaczął usychać od góry. Ale może u Ciebie będzie inaczej To zdjęcie z tamtego roku, wczoraj je znalazłem. Pęd wydał normalnie nasionka, teraz trochę żałuję, że nie zrobiłem sadzonek z pędu, może wyszłoby jakiś dziwactwo. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
B-52 Napisano 22 Lipca 2014 Share Napisano 22 Lipca 2014 Z tym dziwnym pędem to domniemam,że spatulata? U mnie ww.miała też.takie i zbierałem nasiona. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daro7979 Napisano 22 Lipca 2014 Autor Share Napisano 22 Lipca 2014 Drosera aliciae. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi