myself Napisano 4 Czerwca 2014 Share Napisano 4 Czerwca 2014 Zapraszam do obejrzenia zdjęć części mojej kolekcji Drosera regia Drosera paradoxa Nepenthes 'Bloody Mary' Nepenthes 'Hookeriana' Heliamphora x 'Midoxa' Kwiat mimozy Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
you-know Napisano 4 Czerwca 2014 Share Napisano 4 Czerwca 2014 przy jakiej wysokosci ci mimoza zakwitła? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myself Napisano 4 Czerwca 2014 Autor Share Napisano 4 Czerwca 2014 Pierwsze kwiaty wypuściła jak miała ok. 40cm, pół roku od wysiewu. Aktualnie jest po jednym przycięciu, które bardzo dobrze wpłynęło na rozkrzewianie i ilość kwiatów. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
B-52 Napisano 4 Czerwca 2014 Share Napisano 4 Czerwca 2014 Jak i przy jakiej wysokości przycinałeś? Moje mają już po 70-80cm(rok temu wsadzone). Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myself Napisano 5 Czerwca 2014 Autor Share Napisano 5 Czerwca 2014 Bardzo duże te Twoje mimozy Moją przycięłam trochę powyżej 30cm (sama roślina miała niewiele ponad 40cm) tak, żeby tylko odciąć wydłużający się wierzchołek z kwiatami, przez które mocno się wygięła. Do cięcia użyłam skalpela do papieru (ma fajne cienkie ostrze). Ucięłam trochę niedbale, przez co rozdarłam jej fragment łodygi, jednak roślina nic sobie z tego nie robiła i rośnie jak szalona Miejsce cięcia: Roślina w całej okazałości (dla porównania linijka 30cm): Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myself Napisano 19 Czerwca 2014 Autor Share Napisano 19 Czerwca 2014 Parę nowych fotek: Drosera regia i jej piękna opalenizna Drosera prolifera Gromadka Drosera pulchella x nitidula Pinguicula gigantea Oraz moja nowa helka Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ioreth Napisano 19 Czerwca 2014 Share Napisano 19 Czerwca 2014 Oraz moja nowa helka Jak mówią... "jak się nie ma co się lubi, to się lubi co się ma" Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myself Napisano 19 Lipca 2014 Autor Share Napisano 19 Lipca 2014 Capensisy (albino, all red, typical) miesiąc temu... ...i dzisiaj, od jakiegoś czasu są całą dobę na zewnątrz Drosera pulchella x nitidula Drosera regia Dionaea muscipula 'Low Giant' Mimoza już zakończyła kwitnienie, ale pochwalę się jakiego cudaczka kiedyś wypuściła kolejnego dnia wyglądał tak: Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
comandos21 Napisano 19 Lipca 2014 Share Napisano 19 Lipca 2014 Piękna kolekcja:) mimozie utnij czubek to ładnie dużo listków bd wypuszczała w szerokość Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myself Napisano 19 Lipca 2014 Autor Share Napisano 19 Lipca 2014 Dziękuję Mimoza już jest po drugim cięciu, ale nie chce się rozkrzewiać. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jaca-Dzbanecznik Napisano 19 Lipca 2014 Share Napisano 19 Lipca 2014 (edytowane) Oraz moja nowa helka Co to za helka? Wygląda jak z modeliny i pewnie z niej jest? Edytowane 19 Lipca 2014 przez Jaca-Dzbanecznik Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myself Napisano 19 Lipca 2014 Autor Share Napisano 19 Lipca 2014 Dokładnie Próbowałam lepić jeszcze dzbanki (bicalcaratę), ale efekt nie jest na tyle dobry, żeby się nim chwalić... Jak uda mi się zrobić coś jeszcze w miarę podobnego do zamierzonego efektu, z pewnością się pochwalę Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myself Napisano 25 Lipca 2014 Autor Share Napisano 25 Lipca 2014 Drosera ordensis x kenneallyi Drosera regia Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myself Napisano 31 Lipca 2014 Autor Share Napisano 31 Lipca 2014 (edytowane) Muchołówka 'Cross Teeth' Nowe nabytki: Pinguicula moctezumae i cefalek Wystawiony na zewnątrz dzbanecznik 'Bloody Mary' wypuścił trzy odrosty Sadzonki liściowe: Drosera paradoxa, Drosera prolifera, Pinguicula gigantea Próbuję również rozmnożyć D. ordensis x kenneallyi przez sadzonki liściowe w wodzie, mam nadzieję, że się uda Drosera filiformis "All Red" Edytowane 31 Lipca 2014 przez myself Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrDIIL Napisano 31 Lipca 2014 Share Napisano 31 Lipca 2014 Wystawiony na zewnątrz dzbanecznik 'Bloody Mary' wypuścił trzy odrosty Drosera filiformis "All Red" Więc po daniu Bloody Mary na dwór dostanę odrost? Mi jeszcze ich nigdy nie puściła Co do filiformisów, to to są raczej rosiczkowe totemy Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi