Kosa1984 Napisano 9 Czerwca 2014 Share Napisano 9 Czerwca 2014 Siema. Niedawno odwiedziłem uroczysko Piekiełko w Borach Tucholskich. Na jednym z drzew znalazłem parę wylinek owadów, których nie znam. Długość ok. 3 cm. Drzewa były pochylone nad rzeką; nie wiem, może taka poszlaka okaże się pomocna. Ewentualnie mogą to być wysuszone na wiór zwłoki, ale raczej są to wylinki. Niestety zdjęcia nieostre; robione telefonami. Wiem, że wielu z Was zna się nieźle na potencjalnych ofiarach naszych roślin, więc proszę entomologicznych dewiantów o identyfikację. (: Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CFHs Napisano 9 Czerwca 2014 Share Napisano 9 Czerwca 2014 http://www.wazki.pl/etapy_zycia.html Chyba to wylinka po larwie ważki Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
you-know Napisano 9 Czerwca 2014 Share Napisano 9 Czerwca 2014 Też obstawiam wylinkę ważki. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krople_rosy Napisano 9 Czerwca 2014 Share Napisano 9 Czerwca 2014 (edytowane) Nie wiem, czy to nie larwa jakiejś ważki. jestem niemal pewny, jednak nie wiem jakiej... ---- edit: Powinienem częściej odświeżać. Odpowiedź już się pojawiła ---- edit2: zdjęcie chyba nawet tej samej https://encrypted-tbn1.gstatic.com/images?q...TQdQwV5YBNBtjDQ Edytowane 9 Czerwca 2014 przez spijając_nektar Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kosa1984 Napisano 9 Czerwca 2014 Autor Share Napisano 9 Czerwca 2014 Latało tam sporo świtezianek błyszczących, zagadka rozwiązana. Dziękuję Wam. (: Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi