dokkrb Napisano 29 Czerwca 2014 Share Napisano 29 Czerwca 2014 Niestety nie mam Rebecca Soper tej samej wielkości co Black Jack, ale znacznie bardziej pasują do siebie niż Nepenthes sanguinea do Black Jack. Poniżej zdjęcia jakie udało mi się zrobić N. Rebecca Soper i N. sanguinea Black Jack N. sanguinea i N. sanguinea Black Jack N. sanguinea Black Jack Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrDIIL Napisano 30 Czerwca 2014 Autor Share Napisano 30 Czerwca 2014 Diabeł tkwi w szczegółach, trzeba wiele modeli skrzydełek zobaczyć. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wrazik Napisano 30 Czerwca 2014 Share Napisano 30 Czerwca 2014 Jak dla mnie ten black jack to zwykła rebecca soper Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hddk Napisano 30 Czerwca 2014 Share Napisano 30 Czerwca 2014 Czytałem gdzieś opinie, że może być to też hybryda jakiegoś klonu N. sanguinea z np. N. ramispina. W każdym bądź razie póki co N. sanguinea nie przypomina. Nawet wieczko jest wklęsłe, a u N. sanguinea wypukłe. Pozostaje czekać na starsze dzbanki, a że to nowy produkt, to nikt chyba nie ma dorosłej rośliny. Jeśli jednak ktoś wypuścił Rebeccę pod nową nazwą, to byłby chyba jeszcze większy "bezczel" niż sprzedaż ventraty jako alata Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrDIIL Napisano 30 Czerwca 2014 Autor Share Napisano 30 Czerwca 2014 Też tak myślę, ale warto się przyjrzeć. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jaca-Dzbanecznik Napisano 30 Czerwca 2014 Share Napisano 30 Czerwca 2014 Wygląda na to że ten Black Jack to chyba zwykła Rebecca. Połączyłem jeszcze zdjęcia, po lewej Rebecca po prawo Black Jack. Ktoś widzi jakąś różnicę? Według mnie dzbanki jak z jednej rośliny zdjęte. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nwankwo Napisano 1 Lipca 2014 Share Napisano 1 Lipca 2014 Czy ja wiem czy taki nowy ? Jak już z dobre 3-4 lata są małe sanguinea Black Jack w sprzedaży, no i nigdy, nigdzie większe nie są sprzedawane, ciężko jest znaleźć w internecie jakiekolwiek informacje o tej odmianie.. albo źle szukam albo coś jest nie tak Pozdrawiam Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrDIIL Napisano 1 Lipca 2014 Autor Share Napisano 1 Lipca 2014 A więc to samo co z Alatą - Ventratą Ktoś chciał podrożyć roślinę i się udało... Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jaca-Dzbanecznik Napisano 1 Lipca 2014 Share Napisano 1 Lipca 2014 Ja myślę że jeżeli ktoś juz miał jakieś niecne zamiary, to pewnie dla tego że nowość zawsze się lepiej sprzeda i zainteresuje większą ilość potencjalnych nabywców. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrDIIL Napisano 1 Lipca 2014 Autor Share Napisano 1 Lipca 2014 Ja myślę że jeżeli ktoś juz miał jakieś niecne zamiary, to pewnie dla tego że nowość zawsze się lepiej sprzeda i zainteresuje większą ilość potencjalnych nabywców. Nawet niekoniecznie nowość po prostu ktoś wstukuje w internet Sanguinea Black Jack, nie znajduje, a sprzedawca podkręca wąsa i mówi: -Panie, Pan tego nie znajdziesz w internetach, tosz to ja sam żem wyhodował i toć to jest łatwe i piękne w hodowli. (Kwiaciarz / kwiaciarka) Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arturr0 Napisano 1 Lipca 2014 Share Napisano 1 Lipca 2014 Mam od jakiegoś czasu 'Rebekę i od niedawna tego 'Black Jacka z Heldrosu. Stoją obok siebie na parapecie i zauważalnych różnic na razie nie widzę, ale muszę poczekać, aż podrosną. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi